Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Chobe Nationaal Park

Het park ligt gerekend vanaf de noordoostelijke ingang op slechts 100 kilometer van de wereldberoemde Victoria falls. Dit park werd het eerste nationale park van Botswana in 1967. Het park is een van de grootste nationale parken van Afrika en heeft een oppervlakte van 11.700 vierkante kilometer.

Chobe Nationaal Park is een wildreservaat van maar liefst 10 698 km2 en vooral beroemd geworden vanwege de enorme troepen olifanten. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe rivier die bij de olifanten bijzonder geliefd is als drinkplaats, zeker tijdens de droge periode. Schattingen lopen uiteen, maar aan een getal rond 120.000 stuks moet u al snel denken. Beslist de leukste manier om de olifanten te zien is vanaf een boot.

Op de rivier worden dagelijks bootcruises gehouden die vanaf de lodges in Kasane te boeken zijn en hier vertrekken. De cruises zijn ontspannend, fascinerend en soms zeer humoristisch. Behalve olifanten zult u zeker nijlpaarden en krokodillen zien. Maar ook impala, zebra's, giraffe, kudu en met een beetje geluk leeuwen en luipaarden kunnen zomaar voorbij schuiven. De gids zal u ongetwijfeld op vogels als de visarend en de prachtig felgekleurde bijeneter wijzen.

Jeepsafari's in het park zijn natuurlijk ook mogelijk. Als u over een 4WD beschikt kunt u bovendien zelf in het park op safari gaan. De safari's rondom de rivier staan vaak garant voor troepen olifanten, zebra's, giraffes, gnoes, kudu's, impala's en andere soorten.

 

Bevindt zich in de regio

Steden in de buurt

Stad bij dit hoogtepunt

Kasane

Bevindt zich in de regio

North-West , Zambezi

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen