Header
Silhouette
Botswana
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Steden in Botswana

Francistown

Francistown

Francistown is de op één na grootste stad in Botswana, met een bevolking van ongeveer 90.000. Het ligt in oostelijk Botswana, ongeveer 400 kilometers ten noordnoordoosten van de hoofdstad Gaborone. Francistown ligt dicht bij de rivier Shashe, een zijrivier van de Limpopo, en dicht bij de internationale grens met Zimbabwe. Francistown was het middelpunt van de eerste goudkoorts van Zuid-Afrika, en wordt nog omringd door oude en verlaten mijnen.

Ghanzi

Ghanzi

Diverse winkels, supermarkten, hotels en andere bedrijfjes maken Ghanzi tot een levendig stadje waar verrassend genoeg overwegend Afrikaans wordt gesproken. Op de meeste farms in de omgeving van Ghanzi werken groepjes San (Bushman), levend op een snijpunt van traditie en moderniteit. Sommigen van hen leven deels in de 'bewoonde' wereld en deels in de Kalahari woestijn waar ze letterlijk moeten overleven. Er zijn totaal geen voorzieningen. De San leeft er van de jacht en andere oude patronen. Anderen kunnen dit leven niet meer aan en leven permanent op een farm waar ze zo goed en kwaad als het gaat hun tradities proberen te bewaren. San zijn nog steeds heel goed in spoorzoeken en lezen de natuur als een boek. Ze kennen de werking van planten en de veranderingen in de natuur. Ook tradities als de trance-dans worden in ere gehouden. Tijdens deze dans rondom het vuur zingen en klappen vrouwen een ritmisch gezang waardoor dansende mannen rond het vuur in trance raken en verbinding maken met het goddelijke. Op sommige farms is het mogelijk om deze trance dans mee te maken - een ervaring die lang bij blijft.

Gweta

Gweta

Gweta is een dorp in het district Central in Botswana. De plaats telt 5304 inwoners.

Kasane

Kasane

Kasane is een dorp in het district North-West in Botswana.

Khwai

Khwai

De Khwai regio bulkt van het wild en is ook de thuishaven van zeldzamere roofdieren als de wilde hond en de jachtluipaard.

Makgadikgadi

Makgadikgadi

De Makgadikgadizoutvlaktes in het noorden van Botswana zijn de grootste zoutvlaktes ter wereld. De vlaktes zijn zo breed als Portugal op het breedste punt en bedekken meer dan 16.000 vierkante kilometer. De Makgadikgadizoutvlaktes zijn ontstaan nadat het Makgadikgadimeer ongeveer 10.000 jaar geleden is opgedroogd. Dit meer werd gevoed door de drie grootste rivieren van het gebied, de Okavango, de Chobe en de Zambezi. Archeologen hebben bewijs gevonden dat er vroeger prehistorische mensen hebben gewoond, want er zijn in de grond stenen gereedschappen gevonden.

Matobo

Matobo

Matobo is een dorp in het district Central in Botswana.

Maun

Maun

Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta.
De Okavango Delta is onbetwist een van de meest bezochte streken in Botswana waar een netwerk van kanalen en moerassen een natuurlijke aantrekkingskracht vormt. De levensader van dit gebied vormt de 1400 kilometer lange Okavango rivier die vanuit Angola door de Namibische Caprivi richting de Kalahari woestijn stroomt. Maar voordat het water deel wordt van de dorstige Kalahari valt de rivier in het noordwesten van Botswana eerst uiteen in talloze kanalen en moerassen in enorm deltagebied. De Okavango Delta is daarmee de grootste inlandse delta ter wereld, met een omvang zo groot als Zwitserland.

Vanuit Maun kunt u optionele excursies maken, zoals een vlucht over de delta of een game drive in Moremi Game Reserve.

Palapye

Palapye

Palapye is een stad in het district Central in Botswana.

Serowe

Serowe

Serowe is een stad in het oosten van Botswana en hoofdstad van het district Central.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen