Header
Silhouette
Ethiopië
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Addis Abeba

De Ethiopische hoofdstad Addis Abeba is een bruisende metropool in volle ontwikkeling. De aanwezigheid van talrijke internationale instanties, zoals de hoofdzetel van de Afrikaanse Unie, maken de stad tevens tot één van de belangrijkste van Afrika.   

De stad werd pas gesticht in 1886, toen Keizer Menelik II (eigenlijk zijn vrouw Taitu) besliste de keizerlijke residentie van de berg Entoto te verhuizen naar het dal. Taitu noemde de stad "Nieuwe Bloem", Addis Abeba. Ondertussen is de stad uitgegroeid tot een metropool met meer dan 3 miljoen inwoners en één van de drukste luchthavens van Afrika.      

Gelegen op een hoogte van 2200-3000m is de stad de op 2 na hoogst gelegen stad ter wereld (na La Paz en Quito). Deze hoge ligging maakt dat de stad malariavrij is.

Eén van de meest interessante bezienswaardigheden is het recent gerenoveerde Nationaal Museum. Topper hier is het 3.18 miljoen jaar oude skelet van Lucy, de oudste hominide tot nu toe ontdekt.

Bij de hoofdcampus van de universiteit bevindt zich het Etnologisch Museum. Gevestigd in een voormalig paleis van Haile Selassie, toont dit ietwat oubollige museum naast de slaap- en badkamer van de keizer ook heel wat folkloristische attributen.

Onder begeleiding (let op voor pick-pockets!) kan u zich ook wagen aan een bezoek aan de Merkato, de grootste openluchtmarkt van Afrika. In deze wirwar van steegjes, kraampjes en winkeltjes wordt bijna alles verhandeld. De meeste waren worden gewoon op het hoofd vervoerd, tot stapels van 10 matrassen toe.

De berg Entoto is grotendeels begroeid met uit Australië ingevoerde eucalyptusbomen (deze groeien snel) en biedt een adembenemend panorama op Addis. Deze historisch waardevolle plek was eens de hoofdstad en wordt ook als heilig beschouwd door de Ethiopiërs. Op de weg naar boven ontmoet je talrijke vrouwen met enorme takkenbossen sprokkelhout op de rug.

 

   

       

 

    

Ethiopië

ContinentAfrika
Aantal inwoners115300000
TijdzoneGMT+3
HoofdstadAddis Abeba
RegeringFederale republiek
TalenAmhaars, maar ook Engels in beperkte mate
Paspoortverplicht
Visumverplicht
Telefooncode+251

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo