Header
Silhouette
Ethiopië
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Ethiopië Fietstour

Dag 1 tot 2 - Addis Abeba – Bahir Dar

Bij aankomst wordt u verwelkomd door de chauffeur, die u naar de nationale luchthaven brengt voor de vlucht naar Bahir Dar. Bij aankomst transfer naar het hotel. Daarna maakt u een testrit met de fiets. De volgende ochtend om 09u00 start het fietsavontuur naar de watervallen van de Blauwe Nijl. In de namiddag wandelt u over de oudste stenen brug naar een prachtig uitkijkpunt. (34 km fietsen op dag 2)  

Dag 3 - Bahir Dar – Gondar

Na het ontbijt vertrekt u met de fiets naar de oevers van het Tana meer. Via landbouwgebied gaat het naar de Ura Kidane Mihret kerk voor een bezoek. Na de lunch neemt u de boot terug naar Bahir Dar en wordt u vervolgens naar Gondar gebracht. (33 km fietsen) 

Dag 4 - Gondar – Kosoye

In de voormiddag bezoek aan het indrukwekkende kasteel van koning Fasiladas en de Debre Berhan Selassie kerk met zijn unieke muurschilderingen. In de namiddag fietst u naar Kosoye. (31 km fietsen)

Dag 5 tot 6 - Kosoye – Debark

Na het ontbijt fietst u op geasfalteerde wegen door verschillende dorpjes naar Debark, waar u kan lunchen in een plaatselijk restaurant. De fietstocht in de namiddag is zwaar door de hoogte en enkele lange, steile beklimmingen. Er is altijd hulp van de volgwagen indien nodig. De volgende dag gaat u op trektocht met een lokale gids. U wandelt 6 à 7 uur over de bergrug. De dag eindigt met een bezoek aan de Gelada bavianen. (86 km fietsen op dag 5)

Half pension
Kosoye – Debark

Dag 7 - Semien – Axum

Vandaag brengt de wagen u naar het Tekeze gebergte. Eenmaal aangekomen stapt u op de fiets en rijdt u verder door een uitgestrekt landbouwgebied. De laatste 60 km naar Axum zijn met de volgwagen.

Half pension
Semien – Axum

Dag 8 tot 9 - Axum – Gherhaltha

’s Morgens vertrekt u met een lokale gids op rondleiding door de stad. U bezoekt de obelisken, kerk, steen van Ezana en tombe van Kaleb en Gebre Meskel. In de namiddag transfer naar Gherhaltha. De volgende dag fietst u door het wondermooie Gheraltha gebergte. Het grootste deel van de rit gaat over onverharde wegen met veel klimmen en dalen. Na 32 km komt u aan bij de kerk van Abreha We Atsibeha. Na het bezoek keert u per wagen terug naar de lodge. (57 km fietsen op dag 9)

Half pension
Axum – Gherhaltha

Dag 10 - Gheraltha – Mekele

Na het ontbijt vertrekt u met de fiets door ruige bergen en weidse vlakten vol cactussen. Omdat er vandaag geen bezoek gepland staat, heeft u de hele dag om de 73 km met de fiets af te leggen. In Abi Adi laadt u de fietsen op de trailer, waarna u naar Mekele rijdt. (73 km fietsen)

Half pension
Gheraltha – Mekele

Dag 11 - Mekele – Woldia

Vandaag is een rustdag met een rit naar Woldia. Op donderdag kan u de levendige veemarkt bezoeken.

Half pension
Mekele – Woldia

Dag 12 tot 13 - Woldia – Lalibela

Na een vroeg ontbijt vertrekt u met de wagen naar de top van een 3.600 meter hoge bergpas. Na het uitladen van de fietsen, rijdt u door een desolaat landschap. Vanaf Muja gaat u verder met de volgwagen naar Lalibela. De volgende dag bezoekt u de 11 rotskerken van Lalibela (UNESCO Werelderfgoed). Ze werden in het begin van de 13de eeuw op een spectaculaire manier uit de rotsen gehouwen. (50 km fietsen op dag 12)  

Half pension
Woldia – Lalibela

Dag 14 - Lalibela – Addis Abeba

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar de hoofdstad, gevolgd door een stadsbezoek. ’s Avonds afscheidsdiner en transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

v.a.
p.p.

€ 2.890Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Ontvangst op de luchthaven.
 • Alle transport in 4x4 Land Cruiser (max. 3 pers) of minibus (4-6 pers).
 • Alle overnachtingen op basis van half pension.
 • Alle entreegelden van de bezienswaardigheden volgens programma incl. lokale Engelstalige gids. Gebruik van professionele mountainbikes.
 • Professionele fietsgids en technieker met standaard fietsaccessoires.
 • Boottocht op het Tana meer.
 • Traditionele koffieceremonie op een gepast moment tijdens de reis.
 • Afscheidsdiner met traditionele Ethiopische gerechten en muziek.
 • Gekoeld mineraalwater tijdens de reis.
 • Binnenlandse vluchten Addis Abeba-Bahir Dar en Lalibela-Addis Abeba (prijs apart vermeld en onder voorbehoud van wijziging).


Exclusief

 • internationale vluchten
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • visumkosten
 • reisverzekering.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen