Header
Silhouette
Gambia
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Gambia

Introductie

Deze oude Britse kolonie, beter bekend als 'The Smiling Coast of Africa', is de ideale bestemming als u graag geniet van zonovergoten stranden, maar ook van het Afrikaanse continent wil proeven. Hoewel dit het kleinste landje van Afrika is, heeft het heel wat te bieden. Je kan er ontelbare vogels spotten, kleurrijke markten bezoeken, St. James eiland (UNESCO) in de Gambia rivier ontdekken, of fietsen door het prachtige landschap en de typische dorpjes. En dat op slechts 6 uur vliegen!

Niet te missen hoogtepunten:

Op zoektocht gaan naar de roots van Kunta Kinte; vogelobservatie op de Gambia Rivier; de vele dieren van het Abuko Nature Park spotten; bezoek aan een houtsnijmarkt; de heilzame waterplas van Bakau en bezoek aan de Albertmarkt, de Grote Moskee, diverse winkels en restaurants in de hoofdstad Banjul

Klimaat

Gambia heeft een subtropisch klimaat. De beste reistijd is in het droogseizoen, van november tot juni.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Gambia is het in onze winter een uur vroeger en in onze zomer twee uur vroeger dan in België.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: voor Belgen volstaat de Belgische identiteitskaart, andere nationaliteiten hebben een internationaal paspoort nodig dat geldig is tot 6 maanden na terugkeer.

Visum: geen visum vereist. 

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Dalasi. Geld kan gewisseld worden bij officiële wisselkantoren en banken. Die wisselkantoren moeten een Forex licentie hebben, die zichtbaar moet uithangen. Ook in hotels is geld wisselen toegestaan.

Bij geldautomaten kan u enkel met een kredietkaart geld afhalen. Hieraan zijn hoge kosten verbonden. U neemt best voldoende cash geld mee.

Gezondheid

Gele koorts: Vaccinatie tegen gele koorts is strikt aanbevolen tot noodzakelijk aangezien gele koorts in dit land kan voorkomen of er voorkomt. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika) is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Er is belangrijk malariarisico. De inname van malariatabletten is nodig. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Gambia is een veilig land om te reizen.

Als je gaat zwemmen in de zee moet je altijd goed oppassen voor de sterke onderstroom. Hotels hebben meestal een waarschuwingssysteem met vlaggen.

Op drukke plaatsen en in steden moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om militaire of officiële terreinen en gebouwen te fotograferen.

Telefoon

Gambia beschikt over een goed telefoonnetwerk.

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan. De betere hotels en restaurants beschikken over Wifi. In Banjul zijn er ook internet cafés aanwezig.

Transport

Het wegennet is vrij verouderd. Na zonsondergang wordt afgeraden om buiten de steden te rijden.

Het is toegestaan om met je Belgisch rijbewijs rond te rijden in Gambia gedurende de eerste drie maanden na aankomst. Na deze periode dient u een Gambiaans of een internationaal rijbewijs aan te vragen.

Feestdagen

Elektriciteit

De elektriciteitsvoorziening in Gambia is vrij goed. Al kan er af en toe wel een stroomonderbreking plaatsvinden.

In Gambia gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien.

Taal

De officiële taal is Engels.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Ambassades

Ambassade Gambia

Adres:                 F.D. Rooseveltlaan 126
                          1050 ELSENE

Ambassadeur       Teneng Mba JAITEH

Telefoon:             +32 2 640 10 49

E-mail:                info@gambiaembassybrussels.be

Website:              http://www.gambiaembassy.be

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo