Header
Silhouette
Kenia
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Kenia

Introductie

Kenia is vooral gekend voor zijn gevarieerde fauna en flora en zijn parelwitte stranden aan de Indische Oceaan. In het land leven meer dan tachtig wilde diersoorten en meer dan duizend vogelsoorten. In de wereldberoemde nationale parken zoals Amboseli, Tsavo en Masai Maara kan u leeuwen, giraffes, zebra’s, nijlpaarden, olifanten en luipaarden in hun natuurlijke habitat aanschouwen. De stranden behoren bovendien tot de mooiste van Afrika, met excellente hotels die een uitstekende service en een zeer lekkere keuken bieden. 

Klimaat

Kenia heeft een tropisch klimaat met regionale variaties, vooral afhankelijk van de hoogte en de afstand tot de zee. De kustregio is het hele jaar door warm en tamelijk vochtig.

Regenseizoen: lange regens van maart tot mei en korte regens van oktober tot december.

De temperaturen schommelen het hele jaar tussen 20°C en 30°C. Het zeewater is ook het hele jaar door aangenaam warm. Kenia kan gedurende het hele jaar bezocht worden.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Kenia is het in onze winter twee uur later en in onze zomer een uur later dan in België.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort, geldig 6 maand na terugkeer.

Visum: verplicht. Vooraf aanvragen via internet https://evisa.go.ke/evisa.html. (grote voorkeur) of voor vertrek aanvragen bij de Keniaanse ambassade met mogelijkheid voor Oost-Afrikaans visum geldig voor Kenia, Rwanda en Uganda met Kenia als eerste land van aankomst of Oost-Afrikaans visum verkrijgbaar aan de grens. Single entry € 40, transitvisum € 20, Multiple entry € 80, Oost-Afrikaans visum € 80.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Keniaanse Shilling. In hotels en grote commerciële centra worden kredietkaarten aanvaard. Met Europese bankkaarten en kredietkaarten kan u bijna overal geld afhalen.

Gezondheid

 er is een risico op gele koorts in dit land waardoor vaccinatie strikt aanbevolen is. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen is vaccinatie officieel vereist. Er is een belangrijk malariarisico in het hele land. We raden insectenwereld middel aan in combinatie met malariapillen.

Veiligheid

Kenia is een veilig land om te reizen. Het wordt wel aangeraden om na zonsondergang niet over straat te lopen. Op drukke plaatsen en in steden moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om militaire installaties, politieposten, publieke gebouwen en staatsmonumenten te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.  

Telefoon

Er zijn twee maatschappijen die een mobiel netwerk aanbieden: Safaricom en Airtel. Safaricom is het netwerk dat in de meeste nationale parken de beste bereikbaarheid heeft. In bepaalde delen van nationale parken is het mogelijk dat u geen bereik heeft. 

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan. Ook in een selectie restaurants en bars kan u internet vinden. In grote steden en toeristische gebieden kan u ook steeds in een internetcafé terecht.

Transport

Het wegennet is vrij verouderd. Wanneer u een taxi neemt, moet u uitkijken dat u voor een betrouwbaar taxibedrijf kiest. Het gebruik van Uber wordt afgeraden.

Feestdagen

Elektriciteit

In Kenia gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien.

Taal

De officiële talen zijn Engels en Swahili.

Eten & drinken

Als basis van elke maaltijd gebruiken ze in Kenia tomaat, wortel en ui, vlees, kip, peper en zout. Dit wordt vergezeld met rijst, cassave, kookbanen of ugali. Aan de kust zal je ook veel verse vis kunnen genieten.

De Indische invloed op het Keniaanse dieet merk je vooral bij de tussendoortjes. De bekende samosas zal je vaak aantreffen. Dit is een deegrolletje gevuld met gehakt en kruiden.
De grote steden bieden een groot aantal diverse (en duurdere) restaurants met een voor Europeanen zeer toegankelijk aanbod.

Zeker de moeite waar is de Swahili keuken, een smakelijke mix van de Afrikaanse en Indische keuken met invloeden uit het Midden – Oosten.
Bij het ontbijt zal je vaak mandazi aantreffen, een op donuts lijkend gefrituurd deegwaar. Deze eet je met suiker, voor een zoete boost in energie die je geruime tijd in beweging zal houden.

Kenianen houden van bier en dus kan je in het land verschillende soorten proeven. Naast hun traditionele bieren (en zelfs bananenbier) kan je ook de naar Westerse normen gebrouwde pils drinken. Voor het overige zal je op de meeste plaatsen populaire frisdranken (Cola, Fanta, …) vinden en zijn verse fruitsappen alomtegenwoordig.

Kenia heeft enkele eigen wijnen, maar deze worden over het algemeen niet erg gesmaakt door toeristen en zijn bijgevolg geen aanrader.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Cultuur

Voor Kenianen is onze levensstijl veel te druk en gehaast. Zij houden het liever “pole pole” of “rustig rustig”. Wanneer je genoeg eten en drinken hebt, hoef je je immers nergens nog zorgen over te maken en kan je beter wat genieten van dans en muziek, althans volgens de Kenianen.

Kenia kent vele verschillende stammen die allen hun eigen tradities en gebruiken hebben. De kledij verschilt ook van stam tot stam, dus is het moeilijk om één Keniaanse cultuur te bespreken. Het is eerder een ontdekkingsreis doorheen de verschillende culturen, maar dan op het gemak.

In Kenia begint de dag om 6 uur ’s morgens en eindigt om 6 uur ’s avonds. Wanneer wij bijvoorbeeld spreken over 10 uur ’s morgens, dan is het voor hun 4 uur. Daarom is het best dat je geen afspraken maakt waar een uur aan verbonden is. Een levensstijl met vaste afspraken en tijdsdruk is niet weggelegd voor de Kenianen.

Armoede is natuurlijk overal aanwezig, maar valt vooral op in Nairobi. Daar is het verschil tussen het moderne zakencentrum en de grote sloppenwijken schrijnend.

Ambassades

Ambassade Kenia 

Adres:                 W. Churchilllaan 208
1180 UKKEL

Ambassadeur:      Johnson Mwangi WERU

Telefoon:             +32 2 340 10 40

E-mail:                 info@kenyabrussels.com

Website:               http://www.kenyabrussels.com

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo