Header
Silhouette
Madagaskar
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Steden in Madagaskar

Akanin'ny Nofy

Akanin'ny Nofy

Ambositra

Ambositra

Ambositra is de hoofdstad van de regio Amoron'i Mania in Madagaskar.

Andasibe

Andasibe

Andasibe is een plaats en commune in het oosten van Madagaskar, behorend tot het district Moramanga, dat gelegen is in de regio Alaotra-Mangoro. Tijdens een volkstelling in 2001 telde de plaats 12.384 inwoners.

Ankify

Ankify

Ankify is een schiereiland van Madagaskar gelegen in de regio Diana. Het ligt ten zuiden van de eilanden Nosy Be en Nosy Komba. Er is een kleine haven die het mogelijk maakt om van hier naar deze eilanden te varen. Op het uiterste punt ligt het dorp Doany. De zeebodem rondom het schiereiland is bekleed met een koraalrif. Het ligt ten zuiden van het grotere schiereiland Ambato.

Antananarivo

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar gelegen in de regio Analamanga waarvan het tevens de hoofdplaats is. De stad telt 1.613.375 inwoners en is daarmee verreweg de grootste stad van het land. Bij de laatste volkstelling van 1993 telde de stad 710.236 inwoners.

Antsirabe

Antsirabe

Antsirabe is een stad in Madagaskar en het bestuurlijk centrum van de regio Vakinankaratra. De stad ligt in het midden van het land, in het Ankaratragebergte op de hellingen van de Tsiafajavona op 1540 meter hoogte. Antsirabe heeft een geschatte bevolking van 176.933 personen en is daarmee de derde stad van het land na de hoofdstad Antananarivo en de havenstad Toamasina. Vanwege haar hoge ligging wordt de stad ook wel de 'koudste stad van Madagaskar' genoemd.

Antsiranana

Antsiranana

Antsiranana, tot 1975 Diégo-Suarez genaamd, is de hoofdstad van de Malagassiche regio Diana in het uiterste noorden van het eiland. Het district Antsiranana I valt samen met de stad en voor de herindeling van de provincies naar regio's was Antsiranana de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad telde 87.569 inwoners volgens de census van 2001.

Fianarantsoa

Fianarantsoa

Fianarantsoa, ook kortweg 'Fianara' of 'Fianar' genoemd, is een stad in het zuiden van centraal Madagaskar. Fianarantsoa is de hoofdstad van de regio Haute Matsiatra. Het is met een inwonertal van ongeveer 180.300 na Antananarivo, Toamasina en Antsirabe de vierde stad van het land.

Ifaty

Ifaty

Ifaty is een plaats in het zuidwesten van Madagaskar, in de regio Atsimo-Andrefana. De bevolking bestaat voornamelijk uit Vezo en Sakalava.

Isalo

Isalo

Isalo is een plaats en gemeente in Madagaskar gelegen in het district Miandrivazo van de regio Menabe. Er woonden bij de volkstelling in 2001 ongeveer 8000 mensen.

Nosy Be

Nosy Be

Nosy Be is een eiland, district en gemeente van Madagaskar gelegen in het kanaal van Mozambique. Het eiland ligt in het noorden van Madagaskar, aan de westkust. Het vulkanisch eiland heeft een oppervlak van 321 km² en is ongeveer 26 km lang van noord naar zuid, en 20 km van breed van west naar oost. De hoogste punten zijn Mont Lokobe en Mont Passot. Ongeveer 30.000 mensen wonen in de hoofdplaats Hell-Ville, waar zich ook de belangrijkste haven van het eiland bevindt.

Ranohira

Ranohira

Ranohira is een plaats en gemeente in Madagaskar in het district Ihosy, gelegen in de regio Ihorombe. Een volkstelling in 2001 telde het inwonersaantal op 5745 inwoners, waarvan de meeste tot de Bara behoren.

Tuléar

Tuléar

Toliara (ook wel Tuléar) is een stad in Madagaskar en is de hoofdstad van de regio Atsimo-Andrefana. Toliara telt naar schatting 121.000 inwoners. Naast de functie van belangrijke havenstad, fungeert de plaats ook als import- en exportcentrum van diverse levensmiddelen en andere handelswaar zoals sisal, hennep, zeep, katoen, rijst en pinda's. Air Madagascar vliegt meerdere malen per dag op deze stad.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo