Header
Silhouette
Malawi
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Malawi

Introductie

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, ligt omsloten door Tanzania, Mozambique en Zambia. Het zuiden kenmerkt zich door theeplantages en het Liwonde Nationaal Park waar u de Big Five kan aantreffen. Het zeer grote Malawimeer is met zijn prachtige stranden, de vele vissersdorpjes en de 500 vissoorten een paradijs voor duikers, snorkelaars en watersportliefhebbers. 

Klimaat

Malawi heeft een tropisch klimaat. De temperaturen kunnen makkelijk oplopen tot boven 35 graden Celsius. Het regenseizoen loopt van november tot april. De beste reistijd is april tot november. In januari en februari worden reizen naar Malawi afgeraden door de vele overstromingen.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Malawi is het in onze winter een uur later dan in België. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer.

Visum: verplicht. Aanvragen voor vertrek bij de ambassade van Malawi in Brussel. Single entry: € 100 of Multiple entry: € 200.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Kwacha. Meestal betaalt men in cash. Betalen met kredietkaarten is mogelijk, meestal wordt er wel 5% extra kost aangerekend. Er zijn ook bankautomaten waar u geld kan afhalen met een kredietkaart.

Gezondheid

Gele koorts: komt niet voor in het land. Gele koorts vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (Afrika & Latijns-Amerika). Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen, is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Hoewel er malariarisico is het ganse jaar in het ganse land (WGO), is het malariarisico het grootste van november tot april in de gebieden beneden de 500-1000 m langs Lake Malawi. De inname van malariatabletten is nodig om zich tegen malaria te beschermen. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Malawi is een veilig land om te Reizen. Het wordt wel aangeraden om op drukke plaatsen in steden, op lokale markten, de stranden en aan het Malawimeer extra waakzaam te zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.  

Zeden en gewoonten

Discretie wordt op prijs gesteld op het gebied van klederdracht. Ook op toeristische locaties zoals stranden en zwembaden.

Telefoon

Malawi beschikt over een goed telefoonnetwerk aanwezig.

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan. Daarnaast zijn er ook talrijke internetcafés aanwezig.

Transport

De grote wegen zijn in goede staat, secundaire wegen zijn vaak niet geasfalteerd en hebben veel kuilen. Sluit altijd het portier en neem geen lifters mee. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs.

Feestdagen

Elektriciteit

In Malawi gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien.

Taal

De officiële talen zijn Chichewa en Engels.

Eten & drinken

In Malawi is maïs leven. Voor de meeste inwoners draait hun leven rond het kweken van voldoende maïs om hun familie te kunnen voorzien. Soms eten ze de kolven geroosterd op, maar vaker worden de kolven vermalen tot een poeder dat daarna gekookt wordt tot een pasta. Zo wordt de pap Nsima gemaakt die dient als basis van vele maaltijden. Voor het overige eten ze in Malawi vis en zoete aardappelen. Tropische vruchten vervolledigen het dieet.

Wie op zoek is naar iets om de dorst te lessen, kan in Malawi enkele biertjes nuttigen. Deze zijn wel iets anders dan wat we gewoon zijn. Zo hebben ze er een versie van Carlsberg die zeer goed te drinken is. Maar het meest speciale bier voorhanden is Chibuku, dat bewaard wordt in een melkkarton. Voor gebruik dien je dit te schudden en dan krijg je een papperig biertje in een brik. Zeker de moeite waard om te proberen! Voor wie niet van bier houdt is er voldoende Zuid – Afrikaanse wijn voor handen.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Cultuur

In Malawi moet je alles met je rechterhand doen wanneer het aankomt op sociale interactie en eten. Geef nooit zaken door met je linkerhand, dit wordt als respectloos gezien. Wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet is het de jongste die als eerste goedendag moet zeggen, gevolgd door een lichte buiging. Hierna volgt de handdruk en om het compleet te maken breng je na het schudden je rechterhand ter hoogte van je hart.

Wanneer je op bezoek gaat bij de plaatselijke bevolking is het gebruikelijk dat jij eerst goedendag zegt. Wanneer je weggaat moet je ook als eerste afscheid nemen.

Ambassades

Ambassade Malawi 

Adres:                 Herrmann-Debrouxlaan (gelijkvloers) 44-46
                           1160 OUDERGEM

Ambassadeur       Tedson Aubrey KALEBE

Telefoon:             +32 2 231 09 80

+32 4880878328

E-mail:                 embassy.malawi@skynet.be

Website:               http://embassy.malawi@skynet.be

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo