Header
Silhouette
Mozambique
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Mozambique

Introductie

Mozambique ligt in zuidoost Afrika en grenst aan Malawi, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid Afrika. Het landschap bestaat voornamelijk uit vlakke kustgebieden, hoge plateaus in het noordwesten en bergen in het westen. Naast het vasteland bestaat Mozambique uit een flink aantal eilanden. De bestemming geldt als een duik- en watersportparadijs met walvishaaien en manta’s als trekpleister. De vriendelijkheid en levendigheid van de doorsnee Mozambikaan is hartverwarmend. U wordt hier nog oprecht en met open armen ontvangen.

Klimaat

Mozambique heeft een tropisch klimaat. De beste reistijd is in het droogseizoen, dit loopt van mei tot oktober. Het land heeft ook een regenseizoen van november tot maart. Dit gaat gepaard met zeer warm en vochtig weer met kans op een storm.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Mozambique is het in onze winter een uur later dan in België. In onze zomer is er geen tijdsverschil.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort, geldig tot minimum 3 maanden na terugkeer.

Visum: verplicht. Aanvragen voor vertrek bij de ambassade van Mozambique.  

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid van Mozambique is de Metical. Het is niet nodig om van te voren Meticais aan te schaffen. Neem voldoende Amerikaanse Dollars (nieuwe biljetten en niet te grote coupures) en/of Zuid-Afrikaans Randen (vanuit Zuid-Afrika) mee en deze kunnen zonder problemen ter plekke worden omgewisseld. Vaak is het ook mogelijk om bij hotels met Amerikaanse Dollars of Zuid-Afrikaanse Randen te betalen. Euro’s worden nog niet overal geaccepteerd en veelal krijg je daar een slechte koers voor.

Gezondheid

Gele koorts: komt niet voor in Mozambique. Gele koorts vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (Afrika & Latijns-Amerika). Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen, is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Er is belangrijk malariarisico. De inname van malariatabletten is nodig. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.
Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Mozambique is een veilig land om te Reizen. In het noorden zijn er af en toe spanningen, maar alle toeristische activiteiten vinden plaats in het zuiden van het land.

Fotografie

Het is verboden om regeringsgebouwen en andere officiële gebouwen te fotograferen.

Telefoon

Mozambique beschikt over een beperkt telefoonnetwerk.

Internet

De betere hotels bieden internetfaciliteiten aan. Daarnaast kan u in de steden internetcafés terugvinden.

Transport

Het wegennet is de laatste jaar sterk verbeterd. In het regenseizoen kunnen bepaalde wegen ontoegankelijk zijn.

Binnen de steden zijn de wegen vaak minder goed en is de wegsignalisatie gebrekkig. Verplaatsingen na zonsondergang worden afgeraden en u sluit best altijd de ramen en deuren van de wagen.

Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs.

Bagage

Let op bij de verkoop van namaakgoederen, schelpen en ivoor. Het invoeren van namaakgoederen is strafbaar in België. Boetes gaan van 50 tot 20.000 euro en het goed zal in beslag genomen worden.

Feestdagen

Elektriciteit

In Mozambique gebruiken ze twee verschillende soorten stopcontacten, een hiervan is verschillend van de stopcontacten in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien.

Taal

De officiële taal is Portugees.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Ambassades

Ambassade Mozambique

Adres:                  Sint-Michielslaan 97
                            1040 ETTERBEEK

Ambassadeur:       Ana Nemba UAIENE

Telefoon:              +32 2 736 25 64

+32 2 736 00 96

E-mail:                 secretariat@embassyofmozambique.be

Website:               http://www.embassyofmozambique.be

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo