Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Cape Cross Seal Colony

In Cape Cross Seal Reserve werkelijk duizenden zeehonden leven. De afslag wordt duidelijk aangegeven, zo'n 46 kilometer ten noorden van Henties Bay. Om toegang te krijgen tot het Reserve moet u entree betalen. Daarna kunt u doorrijden tot de kust waar een grote parkeerplaats is. Daar zult u direct de talloze zeehonden zien liggen, schuifelen of ruziemaken.

Vooral in oktober is het een drukte van belang als het paringsseizoen aanbreekt. De mannetjes onder elkaar bevechten hun eigen territirorium op leven en dood. Nadat het vrouwtje bevrucht is geraakt, duurt het vier maanden voodat het embyro tot ontwikkeling komt waarna de zwangerschap nog 8 maanden duurt. In totaal zit er een periode van een jaar tussen het moment van paring en de geboorte. De jonge zeehonden komen min of meer tegelijkertijd ter wereld, vanaf november tot december. De geboortegolf duurt meestal zo'n 34 dagen. Dit type geboortegolf komt wel bij meer dieren voor, zoals impala. De jonge dieren zijn erg kwetsbaar voor aanvallen van roofdieren. Meer dieren overleven als de jonge dieren tegelijkertijd geboren worden.

De roofdieren waar de zeehonden vooral last van hebben, zijn de jakhalsen. U maaktgrote kans deze dieren te zien rondom de kolonie. De roofdieren zijn altijd op zoek naar een (makkelijke) prooi en er leeft een flinke troep jakhalzen in de buurt. Ook bezoekers moeten voorzichtig zijn: alle dieren lijden aan de brandziekte, de hyenavorm van hondsdolheid. Op de parkeerplaats ziet u verder een stenen kruis. De Portugees Diego Cao, de eerste Europeaan die hier voet aan wal zette in 1485, heeft een kruis op deze plek geplaatst. Het exemplaar dat u nu ziet is een replica met een tekst in het Engels en Portugees waaruit blijkt dat de nederige dienaar Diego Cao het kruis heeft neergezet. Diego zelf is op deze plaats overleden en begraven

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

Erongo

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tijdelijke acties en promoties.

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo