Header
Silhouette
Namibië
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Desert & Delta - Noord Kamperen

Dag 1 - Spitzkoppe en Brandberg

Nadat u kennisgemaakt heeft met de groepsleden, vertrekken we ’s ochtendsvroeg naar de gigantische  granietformaties van Spitzkoppe, die 700 meter boven de woestijnvlaktes uittorenen. De rotskunst bewijst dat de Sanbevolking veel belang hechtte aan de natuurformaties. Een lokale gids leidt ons langs de wonderlijke rotsen. Nadien trekken we naar de accommodatie.

Dag 2 - Brandberg White Lady

Brandberg wordt beschouwd als het hoogste gebergte van Namibië. In deze omgeving zijn er meer dan 45 000 rotsschilderingen aanwezig, waaronder de beroemde White Lady. ’s Ochtends maken we een wandeling van 1 uur die eindigt met een bezoek aan de rotsschildering. Naar verluidt werd de White Lady zo'n 2000 jaar geleden geschilderd. (Houd er rekening mee dat we langs ruw gebied wandelen langs de kloof van de Tsisabrivier). Na onze verkenning vervolgen we onze tocht naar Kamanjab. 

 

 

Dag 3 - Etosha Nationaal Park

Vroeg in de ochtend rijden we naar het Etosha Nationaal Park. Etosha biedt u een van de meest unieke safariervaringen in Afrika. We arriveren in de namiddag en bij aankomst beginnen we onze eerste jeepsafari doorheen het park naar het rustkamp.

Ontbijt, lunch en diner

340 km

Etosha Nationaal Park

Dag 4 - Etosha Nationaal Park

Vandaag kan u de verkenning van Etosha verderzetten. Elke safaridag is anders en de opwindende momenten tijdens de zoektocht naar wilde dieren blijven u gedurende de hele safari vermaken. We rijden onder meer naar de zoutvlakte van het park die een grote concentratie van wilde dieren herbergt.

Ontbijt, lunch en diner

170 km

Etosha Nationaal Park

Dag 5 - Windhoek

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Bij aankomst in Windhoek maken we een kleine wandeling langs de bekendste historische monumenten van de stad. (de accommodatie voor deze nacht bevindt zich tussen de stad en de luchthaven).

 

Dag 6 - Botswana – Ghanzi

Vandaag trekken we naar Botswana en de Kalahariwoestijn. Ondanks dat de woestijn in schril contrast staat met die van Namibië, laat de 900 000 km² oppervlakte van de Kalahari u minstens even versteld staan. De Sanbevolking wordt al eeuwenlang geassocieerd met dit ongerept gebied. ’s Avonds maken we kennis met de gemeenschap en aanschouwen we hun traditionele dans.

 

Dag 7 - Okavango Delta

Voordat we vertrekken uit Ghanzi maken we een leerrijke wandeling met de Sanbevolking. Na de wandeling zetten we de reis verder naar Maun. Bij aankomst heeft u de mogelijkheid om een panoramische vlucht te maken over de Okavangodelta (afhankelijkheid van het tijdstip en het weer). Deze avond brieft de gids u over de daguitstap naar de delta de volgende dag.

Indien u het upgradepakket heeft genomen, zal u bij aankomst in Maun een vlucht nemen naar de delta. Op dag 9 in de ochtend voegt u zich terug bij de groep. Het programma van de excursie naar de Okavangodelta kan u verkrijgen bij uw consultant.

Optioneel: panoramische vlucht over de Okavango Delta.

Dag 8 - Okavango Delta

De beste en fijnste manier om de schoonheid en sereniteit van dit ingewikkelde systeem van kanalen en lagunes te verkennen en te ervaren, is met een mokoro. Vroeg in de ochtend vertrekken we met een safarivoertuig naar de aanlegplaats (ongeveer 1 uur transfer) waar u de polers zal ontmoeten die u zullen begeleiden door de delta. Als we tijdens de tocht een van de vele eilandjes bereiken, krijgt u de gelegenheid om even een natuurwandeling te maken samen met uw begeleider. Na de wandeling keren we terug naar de aanlegplaats. De Okavango is een ongerepte wildernis met een grote verscheidenheid aan wilde dieren. U kan er onder andere olifanten, giraffen, koedoe’s, impala’s en zebra’s spotten.

Dag 9 - Nata

We verlaten Maun in de ochtend (en voegen ons terug bij de groep die het upgradepakket genomen hebben) en gaan verder richting Nata. We brengen de hele dag door in de truck langs het noordelijke gebied van de Makgadikgadizoutvlaktes. Als u het activiteitenpakket genomen heeft, geniet u in de namiddag van een begeleide jeepsafari naar Nata Sanctuary; de broedplaats van een groot aantal watervogels, waaronder duizenden pelikanen en flamingo’s.

Dag 10 - Chobe Nationaal Park

Vandaag staan we vroeg op om door te reizen naar ons kamp, gelegen aan de oevers van de Choberivier. In de namiddag gaat u op verkenning doorheen Chobe Nationaal Park. We gaan op safari in 4x4’s, van waaruit u de wilde dieren, en in het bijzonder de vele olifanten, van dichtbij kan bewonderen die in de namiddag vertoeven aan de rivier. We sluiten de dag af met een ontspannende boottocht en een maaltijd rond het kampvuur.

Dag 11 - Zimbabwe – Victoria Falls

Terwijl de safari in Chobe nog nazindert, steken we vanochtend de grens over naar Zimbabwe en rijden we de korte afstand naar de Victoria watervallen. Vandaag heeft u de gelegenheid om de spectaculaire watervallen rustig te verkennen. De lokale bevolking noemt het natuurfenomeen ‘Mosi-oa Tunya’, wat ‘de rook die dondert’ betekent. Hoewel dat het grootste deel van de dag gewijd is aan de verwondering over de machtige vallende Zambezirivier in de Batokakloof, kunnen diegenen die op zoek zijn naar een dosis adrenaline terecht in de bruisende stad aan de watervallen die een scala aan optionele activiteiten aanbiedt. Voor de meer ontspannen reiziger zijn er ook ambachtelijke markten en coffeeshops te vinden.

Optioneel: Bezoek aan de Victoria watervallen, bungeesprong, kloofswing, boottocht bij zonsondergang, helikoptervluchten, bomadiner.

Dag 12 - Victoria Falls

De rondreis eindigt na het ontbijt. De meeste mensen zullen vandaag gaan wildwaterraften, een niet te missen ervaring! Victoria Falls biedt talrijke avontuurlijke activiteiten en vandaag heeft u daar de tijd voor.

Optionele activiteiten: Victoriawatervallen, wildwaterraften, bungeesprong, kloofswing, boottocht bij zonsondergang, helikoptervlucht, bomadiner.

Ontbijt
Victoria Falls


Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Overnachting in grote canvastent of lodge
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma
 • Transport in avontuurlijke truck
 • Diensten van 2 gediplomeerde gidsen
 • hoogtepunten beschreven per dag
 • Inkom van de nationale parken


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum Vic Falls
 • Luchthaventransfers
 • Pre/postnachten
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 

 

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo