Header
Silhouette
Namibië
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Desert Explorer - Noord Lodges

Dag 1 - Zuid-Afrika - Cederberg Regio

We vertrekken om 07u00 vanuit Kaapstad. We rijden noordwaarts naar de Cederberg regio, thuis van spectaculaire bergen, beeldige boerderijtjes en de razendpopulaire Rooibos bush thee, een gezond en verfrissend alternatief voor gewone thee. 's Avonds worden we verwend met een traditioneel Zuid-Afrikaanse maaltijd in het kamp.

Dag 2 - Namaqualand – Gariep (Orange) Rivier

Vandaag trekken we naar Namaqualand, waar u voor het eerst kennismaakt met het woestijngebied van Zuid-Afrika. Vroeg vertrek naar de afgelegen stad Springbok, bekend om zijn diamanten, koper en lentebloemen. Vervolgens reizen we verder naar het kamp dat vlakbij de Namibische grens ligt. Het kampt bevindt zich op de oevers van de Oranjerivier die de natuurlijke grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië. Van juli tot september heeft u het geluk om er de prachtige wilde bloemen te zien waarvoor de regio bekend is. 

Ontbijt, lunch en diner
Namaqualand – Gariep (Orange) Rivier

Dag 3 - Namibië - Gariep (Orange) Rivier – Fish River Canyon

De Oranjerivier werd vernoemd naar het Nederlands koningshuis. Tegenwoordig wordt de rivier steeds meer aangeduid met ‘Gariep’, wat ‘rivier’ betekent in het Nama (inheemse taal). Gariep is de langste rivier in Zuid-Afrika en staat in sterk contrast met het droge gebied waar de rivier door stroomt. Vanochtend krijgt u de kans om de mooie riviervallei per kano ter verkennen of om in het kamp nog even te ontspannen. Rond de middag gaan we richting binnenland naar het kamp.

 

Dag 4 - Fish River Canyon, Quiver Tree Forest en Giants Playground

Vroeg in de ochtend bezoeken we de Fish River Canyon zodat we de zonnestralen door de kloof zien schemeren. Na een rustige wandeling langs de rand van de canyon, trekken we naar het westen naar Keetmanshoop. In de namiddag kuieren we door Quiver Tree Forest en de Giants Playground. Deze plek is vernoemd naar de indrukwekkende rotsblokken die door reuzen op elkaar gelegd lijken te zijn. De speciale rotsformaties vormen verschillende doolhoven.

 

Dag 5 - Namib-Naukluft Nationaal Park

Vandaag wordt een lange dag. We reizen naar de woestijn van Namibië. We gaan op tocht door de zandduinen in het westen van de woestijn. De lange stoffige wegen en dunbevolkte landbouwgronden geven ons inzicht in de omvang van het landelijke Namibië. Van de weiden in het oosten tot de rode duinen: Het woestijnachtige Namibië kent veel facetten. Vanavond kamperen we in de duinen en vallen in slaap met de geluiden van de wispelturige gekko’s op de achtergrond.

 

Dag 6 - Sossusvlei Dunes – Namib-Naukluft Nationaal Park

Deze ochtend staan we vroeg op en maken we een trektocht naar Dune 45 om de zonsopgang te bewonderen. Na de wandeling krijgt onze maag haar verdiende aandacht met een stevig ontbijt, zodat we met hernieuwde energie per 4x4 naar Sossusvlei en Deadvlei kunnen vertrekken. Deze nacht slaapt u onder de prachtige sterrenhemel in de woestijn.

 

 

Dag 7 - Swakopmund

Onze laatste dag in de woestijn eindigt met een educatieve woestijntocht. We laten de Namibwoestijn achter ons en stoppen even op de Steenbokskeerkring. Dan zetten we de tocht verder naar de Atlantische kustlijn. We gaan naar Swakopmund, een moderne kuststad waar veel avonturen te beleven zijn. Onderweg maken we een korte stop bij de lagune van de Walvisbaai, waar we met wat geluk een glimp kunnen opvangen van de flamingo's die de plek bewonen. Hoewel de rondreis eindigt bij aankomst in Swakopmund, heeft u de mogelijkheid om uw verblijf te verlengen.

Overnachting: extra overnachtingen kunnen geboekt worden bij Live To Travel

Ontbijt
Swakopmund


Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Overnachting in grote canvastent of lodge
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma (Ontbijt x 6 / Lunch x 6 / Diner x 6) 
 • Transport in avontuurlijke truck
 • Diensten van 2 gediplomeerde gidsen
 • Wandeling Fish River Canyon
 • Wandeling Sesriem Canyon, Dune 45, 4x4 shuttle naar Sossusvlei/Deadvlei
 • Quiver Tree Forest
 • Giants Playground
 • begeleide woestijnwandeling
 • Steenbokskeerkring
 • Walvisbaai


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Luchthaventransfers
 • Pre-/postovernachtingen
 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

 

 

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo