Header
Silhouette
Namibië
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Regio's in Namibië

!Karas

!Karas

De !Karas regio is een bestuurlijke regio in Namibië. Het is qua oppervlakte de grootste regio van het land. Het is ook de dunstbevolkte regio. In het oosten en het zuiden grenst !Karas aan Zuid-Afrika. De Oranjerivier vormt er gedeeltelijk de natuurlijke grens. Het westen van de regio grenst aan de Atlantische Oceaan.

Een groot deel van !Karas bestaat uit woestijn, de Namib-woestijn. In het kustgebied wordt diamant ontgonnen, vooral aan de monding van de Oranjerivier bij de plaats Oranjemund en in de mijnen bij Rosh Pinah.

Erongo

Erongo

Erongo is een bestuurlijke regio in Namibië. De naam van de regio is afkomstig van het Erongogebergte. In het westen grenst de regio aan de Atlantische Oceaan, waar de haven van Walvisbaai veel werk verschaft.

Hardap

Hardap

De Hardap regio is een van de veertien bestuurlijke regio's van Namibië. De naam van de regio is afkomstig van de Hardapdam, het grootste stuwmeer van Namibië. De regio strekt zich uit over de ganse breedte van het land. In het westen grenst het aan de Atlantische oceaan en in het oosten aan Botswana en Zuid-Afrika.

Kavango

Kavango

De regio Kavango is een bestuurlijke regio in Namibië die in 2013 opgesplitst werd in Kavango Oost en Kavango West. De naam van de regio is afgeleid van de Okavangorivier.

Khomas

Khomas

Khomas is een bestuurlijke regio in Namibië. De naam Khomas komt van het berggebied Khomas Hochland. De Khomas regio vormt het economische en politieke centrum van Namibië. In het dunbevolkte Namibië is Khomas een van de dichtstbevolkte gebieden.

Kunene

Kunene

De Kunene is een bestuurlijke regio in Namibië. In het noorden grenst de regio aan Angola. De rivier de Kunene vormt de grens tussen deze Namibische regio en Angola. De Kunene wordt bewoond door met name Himba's en Herero's in het noorden en door Damara's in het zuiden.

Ohangwena

Ohangwena

Ohangwena is een bestuurlijke regio in Namibië. Deze in het noorden van het land gelegen regio is het dichtstbevolkt. De regiohoofdstad Eenhana is echter een kleine plaats (5600 inwoners). Men woont verspreid over de hele regio.

Omaheke

Omaheke

De Omaheke regio is een bestuurlijke regio in Namibië. In deze oostelijke regio van het land wonen Herero's, San en Tswana's. Hoewel iedere bevolkingsgroep haar eigen taal kent en Engels de officiële taal van het land is de lingua franca in deze regio Afrikaans.

De regio Omaheke presenteert zich als Cattlecountry. Op de uitgestrekte boerderijen in deze regio wordt uitsluitend extensieve veeteelt bedreven. Het vee is bedoeld voor de slacht en wekelijks worden vrachtwagens vol rundvee bij de abattoirs in Windhoek afgeleverd. Gobabis ligt op circa 200 km van Windhoek en heeft een goede verbindingsweg met de hoofdstad. Er is ook een spoorverbinding. Omaheke grenst in het oosten aan Botswana en heeft een grensovergang bij Buitepos.

Omusati

Omusati

Omusati is een bestuurlijke regio in Namibië. Het noorden van de regio grenst aan Angola en is dichter bevolkt dan het zuiden. In het zuiden is er minder water beschikbaar voor veeteelt en akkerbouw. In de Omusati regio leven verschillende Owambostammen.

Oshana

Oshana

De Oshana regio is een bestuurlijke regio in Namibië. Het is met 8647 km² de kleinste regio van het land. Hoewel het slechts een procent van het totale oppervlak van Namibië inneemt, woont hier bijna tien procent van de totale bevolking. Het is na Ohangwena de dichtstbevolkte regio van het land.

De naam Oshana komt van ondiepe uitlopers van een rivier die in het noorden van Namibië Oshana's worden genoemd.

De hoofdstad van de Oshana regio is Oshakati, de vroegere legerplaats van het Zuid-Afrikaanse leger. Oorspronkelijk werd dit gebied bewoond door Kwambi sprekende Owambo's. Sinds de onafhankelijkheid van het land is Engels meer en meer algemeen.

Oshikoto

Oshikoto

Oshikoto is een bestuurlijke regio in Namibië. Samen met drie andere regio's in het noorden van het land (Ohangwena, Oshana en Omusati) vormde Oshikoto vroeger het thuisland Owamboland. Tot 2008 was Tsumeb de regionale hoofdstad, sindsien is dat Omuthiya.

Otjozondjupa

Otjozondjupa

Otjozondjupa is een bestuurlijke regio in Namibië. In het westelijk deel van deze regio in het gebied rond Otjiwarongo, wonen veel Herero's. Het oostelijk deel van de regio was onder het apartheidregiem Bushmanland. Nog altijd wonen er in dit afgelegen gebied voornamelijk San.

Zambezi

Zambezi

Zambezi is een bestuurlijke regio in Namibië. Deze regio omvat het oostelijk deel van de Caprivistrook. De regio Zambezi wordt begrensd door een viertal rivieren: Kwando, Linyanti, Chobe en Zambezi. Tot augustus 2013 was de naam van de regio 'Caprivi'. Die naam is afgeleid van de naam van de Duitse Rijkskanselier generaal graaf Georg Leo von Caprivi di Caprara di Montecuccoli.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo