Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Rehoboth

De naam van het stadje is afgeleid uit het bijbelboek Genesis waar Isaäk, de zoon van Abraham, een aantal keer nieuwe waterputten slaat om ruzie tussen zijn herders en collega-herders over waterputten te voorkomen. Isaäk woonde in die tijd tussen de Filistijnen maar werd verdreven omdat hij betere oogsten van het land afhaalden dan zijn buren. Hij trok vervolgens naar een vallei waar hij een aantal door zijn vader uitgegraven waterputten in ere herstelde. De Filistijnen wilden hem daar echter ook niet hebben en verjoegen hem totdat hij na drie verhuizingen een put vond waar de Filistijnen geen bezwaar tegen hadden. De put noemde hij Rehoboth. 'En Izak zeide: Want nu heeft ons de HEERE ruimte gemaakt, en wij zijn gewassen in dit land' (Genesis 26:22).

De Bijbelse naam sluit nauw aan op het gevoel van de lokale gemeenschap Basters in Rehoboth. De Basters bestaat uit een groep afstammelingen van blanke boeren en inheemse (Khoi en San) vrouwen die zich, zoals Isaäk, ontheemd voelen en zoekende zijn naar vruchtbare grond waar in vrede geleefd kan worden. Hun plaats Rehoboth is de plaats waar zij gevestigd hebben en niet meer weggejaagd willen worden. Door de eeuwen heen hebben ze zich vast gehouden aan hun woonplaats en op vele manieren getracht dit zo te houden.

In het stadje zelf is het kleine museum een stop waard. Er is een goede tentoonstelling over de Basters en de flora en fauna van de omgeving. Op maandag tot vrijdag geopend van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur. Op zaterdag van 09.00 - 12.00 uur. In het winkelcentrum treft u ook een kleine coffeeshop, maar om te lunchen kunt beter naar het restaurant bij de dam gaan. Winkels en pompstations treft u ook in Rehoboth, evenals kerken. Rehoboth is de plaats met de meeste kerken van Namibië.

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

Hardap

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen