Header
Silhouette
Oeganda
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Oeganda Klassiek

Dag 1 - Entebbe

Bij aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar uw verblijf.

Dag 2 - Murchison Falls Nationaal Park

Rit van Kampala naar Ziwa Rhino Sanctuary. Tijdens een safariwandeling komt u op enkele meters afstand van neushoorns te staan. Vervolgens rit naar het Murchison Falls NP, het grootste park van Oeganda met veel giraffen, leeuwen, olifanten, gazelles, krokodillen en luipaarden.

Dag 3 - Murchison Falls Nationaal Park

Ochtendsafari in het park en ’s middags bootsafari. Vlak bij de watervallen stapt u uit voor een stevige wandeling naar de top, die wordt beloond met spectaculair zicht op de watervallen, de Nijl en het park.

Dag 4 - Kibale Forest

Na het ontbijt vertrek naar het Kibale Forest, waar maar liefst 13 verschillende apensoorten en bijzondere vogelsoorten wonen. Het is een lange reisdag, maar de tocht is indrukwekkend.

Dag 5 - Chimpansees en moeraswandeling

In het Kibale Forest neemt een ervaren gids u mee op chimpanseetrektocht. Na de lunch maakt u een natuurwandeling langs bossen, moerassen en kleine dorpjes.

Dag 6 - Queen Elizabeth Nationaal Park

Na het ontbijt rit naar Queen Elizabeth NP, aan de voet van het Rwenzori gebergte. Safari op weg naar de lodge, dat een prachtig uitzicht heeft op het Kazinga Kanaal. Tijdens de bootsafari ‘s namiddags zal u nijlpaarden, olifanten, buffels, krokodillen en prachtige vogels spotten

Dag 7 - Bwindi Impenetrable Forest & Mutanda meer

Vandaag rijdt u naar Lake Mutanda, in het uiterste zuidwesten van Oeganda, bij de grens met Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Daar heeft u een schitterend uitzicht op het Virunga gebergte.  

Dag 8 - Gorilla trektocht

Vandaag ontmoet u berggorilla’s. Het Bwindi Impenetrable Forest is het enige woud in Afrika waar zowel berggorilla’s als chimpansees leven. Daarnaast leven er nog 5 andere primaatsoorten, 113 zoogdiersoorten, 200 vlindersoorten en 360 vogelsoorten. Oog in oog staan met een gorilla is een buitengewone belevenis.

Dag 9 - Lake Mburo Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt vertrek naar het Lake Mburo Nationaal Park, één van de kleinste natuurparken van Oeganda, maar het enigste park tijdens uw reis waar u elandantilopen kan zien. Bij aankomst geniet u van een heerlijke lunch alvorens u op namiddagsafari vertrekt.

 

Dag 10 - Lake Mburo Nationaal Park - Entebbe

Vandaag staat er een wandelsafari in het Lake Mburo Nationaal Park op het programma. Nadien kan u genieten van een lekkere brunch in de lodge. Op de terugweg naar Entebbe stopt u nog even bij de evenaar voor een foto en souvenirtje. Afscheidsdiner in Entebbe (indien vertrek om 22u of later) en transfer naar de luchthaven.

 

v.a.
p.p.

€ 4.963Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

  • Luchthaventransfers.
  • Transport in 4x4 Landcruiser met pop-up dak voor de beste safari-ervaring.
  • Alle overnachtingen op basis van vol pension (behalve dag 1).
  • Alle activiteiten volgens programma.
  • Entreegeld voor de nationale parken.
  • 1 chimpansee permit per persoon.
  • 1 gorilla permit per persoon.
  • Oegandese Engelstalige gids/chauffeur.


Exclusief

  • Vluchten
  • Overige maaltijden, dranken, optionele activiteiten, persoonlijke uitgaven, fooien, visumkosten, reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen