Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Rwanda

Introductie

Het land van de duizend heuvels heeft de zwarte bladzijde uit zijn recente geschiedenis definitief omgeslagen. De economie groeit razendsnel en toerisme is hier een belangrijk onderdeel van. Rwanda is natuurlijk gekend voor zijn gorilla’s maar minder gekend is dat er in dit kleine land een nationaal park is dat kan uitpakken met de Big Five: Akagera Nationaal Park. Hier zal je Afrika nog beleven in zijn puurste vorm. 

Klimaat

Rwanda heeft een gematigd tropisch hooglandklimaat, met lagere temperaturen dan in andere equatoriale landen, als gevolg van zijn hoge ligging. Kigali heeft een gemiddelde dagtemperatuur tussen 12°C en 27°C. Voorts is het in het bergachtige noordwesten van het land over het algemeen koeler dan in het lager gelegen oosten.

Er zijn twee regenseizoenen: de eerste loopt van februari tot juni en de tweede van september tot december. Deze worden gescheiden door twee droogseizoenen: een lang van juni tot september, waarin het nauwelijks regent, en een korter van december tot februari, waarin buien minder uitzonderlijk zijn.

De droge periodes zijn het meest opportuun voor een gorillatrektocht wegens de beste wandelomstandigheden en het laagste malariarisico. Ook tijdens een safari gaat het spotten van wildleven vlotter omdat de dieren zich concentreren rond waterpoelen. Chimpansees vinden echter tijdens het droogseizoen hun voedsel veel moeizamer en trekken daardoor dieper het woud in. In het regenseizoen zijn ze dus eenvoudiger te lokaliseren.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Feestdagen

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo