Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Primaten in Rwanda

Dag 1 - Kigali

Bij aankomst op de luchthaven van Kigali wordt u verwelkomd door een Live To Travel vertegenwoordiger. Transfer naar het hotel. 

Dag 2 - Nyungwe Forest NP

De reis start met een bezoek aan het Genocide Memorial, dat in het teken staat van de Rwandese genocide in 1994; dit laat ongetwijfeld een diepe indruk op u na. U reist verder naar het Nyungwe Forest, één van de grootste tropische regenwouden van Oost- en Centraal Afrika. Naast de 13 verschillende apensoorten is het ook een paradijs voor vogelliefhebbers met 310 verschillende vogelsoorten, waarvan 26 endemisch zijn. De lodge ligt op de top van een berg met uitzicht over de jungle en Lake Kivu in de verte. 

 

Dag 3 - Chimpansee trektocht

U vertrekt heel vroeg naar Cyamudongo of Uwinka Forest voor de chimpanseetrektocht. U ziet er de mensapen ontwaken en uit hun nest komen. Over het algemeen zitten ze hoog in de bomen, dus een verrekijker komt goed van pas! Optioneel kan u deze namiddag aan een canopy walk deelnemen (1u30min.), waar u via hangbruggen wandelt boven het park. 

 

Dag 4 - Lake Kivu

Na het ontbijt reist u naar Kibuye, een stad gelegen op de oostelijke oever van het Kivu meer. Optioneel kunt u beslissen om de Ndaba Falls te bezoeken of een boottocht te maken op het meer. 

 

Vol pension

Dag 5 - Volcanoes Nationaal Park

Na het ontbijt zet u de reis verder naar het Volcanoes National Park, de thuisbasis van de berggorilla. U overnacht aan de rand van het vulkanische regenwoud, waar u uitkijkt op de machtige Mt. Sabinyo.

 

Dag 6 - Volcanoes Nationaal Park

Vandaag heeft u de keuze uit drie activiteiten:

 1. Gorilla Trektocht: vanuit de lodge rijdt u naar het startpunt van de trekking, hier wordt u in groepen verdeeld en gebrieft. U zal stevig moeten klimmen over modderige paden. Een goede fysieke conditie is dus vereist. Eenmaal bij de gorilla’s blijft u een uur in hun gezelschap.
 2. Dian Fossey Tomb Trail: deze tocht brengt u van het Karisoke Research Camp naar Volcanoes NP en gaat langs het graf van Dian Fossey, een Amerikaanse dierkundige die jarenlang gorillagroepen observeerde in de bergwouden van Rwanda. Ook hier is het heuvelachtig, dus een degelijke fysieke conditie is nodig.
 3. Golden Monkey Tracking: ondanks hun grote aanwezigheid, zijn Golden Monkeys schuw en ontzettend snel. Tijdens deze tocht zijn een fototoestel en verrekijker dus handig. Elke trektocht is weer anders in duurtijd en moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de locatie van de aapjes.

 

Dag 7 - Kigali

U wordt terug naar Kigali gebracht, gevolgd door een afscheidsdiner in Hotel des Mille Collines. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 •  Luchthaventransfers
 • Alle overnachtingen op basis van vol pension (behalve dag 1)
 • Transport door Engelstalige gids/chauffeur van dag 2 tot 7 in minibus met pop-up dak voor de beste safari-ervaring
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • 1 chimpansee permit per persoon


Exclusief

 • Keuze uit 3 activiteiten op dag 6 (Gorilla trektocht of Dian Fossey Tomb Trail of Golden Monkey Tracking).
 • vluchten
 • overige maaltijden
 • dranken
 • optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • visumkosten
 • reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo