Header
Silhouette
Senegal
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Senegal

Introductie

Op nauwelijks zes uur vliegen ligt Senegal, de poort tot West-Afrika, grenzend aan de Atlantische Oceaan en vroeger een kolonie van Frankrijk. Het land geniet van een fantastisch klimaat met veel zon, brede zandstranden, vriendelijke bevolking, vogelrijke natuurparken en relatief goede voorzieningen. Maak een boottocht door de mangroven, dans mee met de djembé beats en beleef een unieke Afrikaanse ervaring. 

Niet te missen hoogtepunten:

De openluchtmarkten, museums, bezienswaardigheden en omgeving van de hoofdstad Dakar; Lac Rose, het meer dat bij genoeg zonneschijn een roze kleur krijgt, omwille van zijn hoog zoutgehalte; Île de Gorée, een belangrijke stop op de slavenhandelsroute tussen de 16e en 19e eeuw; zijn prachtige stranden, die behoren tot de meest gefotografeerde ter wereld; het Fathala Reservaat, de meest toegankelijke manier om de natuurlijke schoonheid van Senegal te ervaren; Saint Louis, dat zijn koloniale architectuur heeft behouden en zich perfect leent voor zowel shoppen als wandeltochten en de steencirkels, de grootste megalitische complexen van de wereld, beschermd door UNESCO werelderfgoed

Klimaat

In Senegal zijn er drie verschillende klimaten: in het noorden een woestijnklimaat, in het centrum een steppeklimaat en in het zuiden een tropisch savanneklimaat

Het droogseizoen loopt van november tot juni. Van november tot februari zijn de temperaturen relatief laag, tussen maart en mei stijgen ze. Vanaf juni start het regenseizoen. Tot oktober gaat dit gepaard met af en toe hevige onweders en zware regenval. Van augustus tot oktober zijn de temperaturen het hoogst.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Senegal is het in onze winter een uur vroeger en in onze zomer twee uur vroeger dan in België.

Visum & paspoort

Reizigers naar Senegal hebben een internationaal paspoort nodig dat nog tot minimum 6 maanden na terugkeer geldig is. Een visum is niet nodig.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Francs CFA. In de grote steden is het mogelijk om met een kredietkaart te betalen. Ook Maestro kan gebruikt worden, mits u de kaart op voorhand laat deblokkeren bij uw bank.

Gezondheid

Gele koorts: Vaccinatie tegen gele koorts is strikt aanbevolen tot noodzakelijk aangezien gele koorts in dit land kan voorkomen of er voorkomt. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika) is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Er is belangrijk malariarisico. De inname van malariatabletten is nodig. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken.

Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.  

Veiligheid

Senegal is een veilig land om te reizen. Op drukke plaatsen moet u wel extra waakzaam zijn voor pickpockets. Je neemt dan ook beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om militaire sites, gebouwen en installaties te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.  

Telefoon

Senegal beschikt over een goed telefoonnetwerk.

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan.

Transport

Het wegennet is vrij goed. Hou er wel rekening mee dat sommige wegen in het regenseizoen niet berijdbaar zijn door overstromingen. Na zonsondergang wordt het afgeraden om rond te rijden.

Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs.

Bagage

Let op bij de verkoop van namaakgoederen. Het invoeren van namaakgoederen is strafbaar in België. Boetes gaan van 50 tot 20.000 euro en het goed zal in beslag genomen worden.

Feestdagen

Elektriciteit

In Senegal gebruiken ze dezelfde stopcontacten als in België.

Taal

De officiële taal in Frans.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo