Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Ballonsafari Serengeti

Ballonsafari Serengeti

Voor sommige ervaringen is het de moeite waard vroeg op te staan en dit is er zeker één van. Een ballonvaart boven de uitgestrekte Oost-Afrikaanse natuurlandschappen is namelijk dé ultieme safaribelevenis. Uw eerste glimp van Serengeti of Ruaha Nationaal Park vanuit de lucht is er één om nooit meer te vergeten – kronkelende rivieren, oeroude bomen en wijdse vlaktes voor zover het oog reikt. Daartussen verplaatsen zich leeuwen en luipaarden op vroege ochtendjacht, kuddes honderden olifanten op zoek naar water aan de oevers van de rivier en nijlpaarden die rustig genieten van de opkomende zon.

Praktisch
Om ongeveer 05u00 ’s ochtends wordt u opgepikt aan uw accommodatie en naar de vertrekplaats gebracht. U krijgt een veiligheidsbriefing en kijkt toe wanneer de luchtballon wordt opgeblazen. Bij zonsopgang stijgt u op en drijft u mee met de wind, soms op boomhoogte en op andere momenten tot wel 300 meter hoog. Afgezien van de krachtige gasbranders die af en toe warmte in de ballon blazen, is het muisstil.

De vlucht duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. De landing wordt gevierd met een glaasje schuimwijn waarna u aan tafel gaat zitten voor een uitgebreid ontbijt in “Out of Africa” stijl. U ontvangt een certificaat alvorens u terug naar uw verblijfsplaats wordt gebracht.

Vertreklocaties

Serengeti:

  • Seronera (centraal Serengeti): operationeel het hele jaar door
  • Ndutu (zuidelijk Serengeti): operationeel 20/12/19 – 31/03/20
  • Western Corridor (westelijk Serengeti): operationeel 01/06/20 – 31/10/20
  • Kogatende (noordelijk Serengeti): operationeel 01/07/20 – 31/10/20 

Inbegrepen in de prijs: Pick-up en drop-off aan uw accommodatie in 4x4 voertuigen. Ballonvaart van +/- 1u. Diensten van ervaren ballonvaarders. Ontbijt met schuimwijn in de bush.

Niet inbegrepen in de prijs: internationale vluchten, optionele activiteiten, overige maaltijden en dranken, persoonlijke uitgaven, fooien, visumkosten, reisverzekering.

v.a.
p.p.

€ 585

Meer informatie over bijhorend hoogtepunt

Serengeti Nationaal Park

Onze aanbiedingen