Header
Silhouette
Tanzania
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Tanzania

Introductie

Tanzania is het mekka van de safari en dankt zijn populariteit vooral aan zijn natuurparken. Absolute toppers zijn de Ngorongoro krater met een unieke wildpopulatie, de Serengeti, gekend voor de migraties van immense kuddes wildebeesten en zebra's, het Manyara meer en de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika Zanzibar is een paradijselijk eiland voor de kust van Tanzania waartoe het ook behoort. Toerisme is samen met specerijen de belangrijkste inkomstenbron voor het eiland. Het beschikt bovendien over uitstekende hotels aan eindeloze stranden, de ideale plaats om enkele dagen uit te rusten na een safari.

Ontdek hier een aantal video's over Tanzania. 

Klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde dagtemperatuur schommelt rond de 28°C. ’s Nachts kan het afkoelen tot 20°C in maart en tot 14°C in juli. Het water van de Indische Oceaan is het hele jaar door heerlijk warm.

Het land heeft ook een regenseizoen van maart tot mei. Dit gaat meestal gepaard met korte krachtige buien, daarna schijnt de zon weer. Het voordeel van dit seizoen is dat u de parken en de wilde dieren bijna voor u alleen hebt. Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Tanzania is het in onze winter twee uur later en in onze zomer een uur later dan in België. 

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort minimum 6 maanden langer geldig dan het gevraagde visum.

Visum: verplicht. Aanvragen bij de Tanziaanse ambassade voor vertrek of bij aankomst in Tanzania (luchthaven & landgrenzen). Single entry USD 50, Multiple entry USD 100, transitvisum USD 30.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Tanzaniaanse Shilling. U kan ter plaatse geld wisselen in banken en wisselkantoren. De meest courante betaalwijze is cash. Bank en kredietkaarten worden hoe langer hoe meer gebruikt maar meestal in grote warenhuizen, supermarkten en internationale hotels. Voor betaling met kredietkaarten wordt een extra kost van 5% aangerekend. De bankautomaten werken goed,  men kan er lokale munt afhalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen). 

Gezondheid

Gele koorts: Het risico op gele koorts transmissie is zeer laag. Gele koorts vaccinatie is niet strikt aanbevolen voor reizigers naar Tanzania. Nochtans, zelfs bij een vlucht rechtstreeks uit Europa, als er geen medische contra-indicatie bestaat, blijft het momenteel aangeraden om het vaccin toe te dienen zowel voor Tanzania zelf, als voor Zanzibar. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen (Afrika, Zuid-Amerika) is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Er is alleen malariarisico beneden de 1.800 m. De meeste reizigers zullen echter meerdere gebieden doorkruisen en zullen dus maatregelen moeten nemen om zich tegen malaria te beschermen. Op de eilanden Zanzibar en Pemba is er malariarisico, maar in veel mindere mate. Op Zanzibar en Pemba kan men preventief malariatabletten innemen, of kiezen voor enkel antimugmaatregelen tussen zonsondergang en zonsopgang. Bij koorts steeds aan de mogelijkheid van malaria denken en een arts raadplegen. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Tanzania is een veilig land om te reizen. Het wordt wel aangeraden om na zonsondergang niet over straat te lopen. Op drukke plaatsen, in steden en aan de straatkant moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om militaire installaties, luchthavens, bruggen en overheidsgebouwen te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.

Kledij

In Tanzania is de helft  van de bevolking moslim (in  Zanzibar 95%). Discrete kledij wordt aangeraden en erg op prijs gesteld in de typische toeristische locaties zoals stranden en zwembaden.

Telefoon

Tanzania beschikt over een goed telefoonnetwerk. 

Internet

De meeste hotels beschikken over internet en er zijn talrijke internetcafés aanwezig in het hele land. 

Transport

De grotere wegen zijn in vrij goede staat, secundaire wegen zijn vaak niet geasfalteerd en bevatten putten. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. Na zonsondergang rondrijden wordt afgeraden. 

Feestdagen

Elektriciteit

In Tanzania gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien. 

Taal

De officiële talen zijn Engels en Swahili. 

Eten & drinken

Ugalii is een pap op basis van mais die bij bijna elke maaltijd gegeten wordt. In Tanzania eten ze veelal stoofpotjes met vlees of gebakken kip, soms ook aangevuld met gekookte aardappelen.

 

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

 

Ambassades

Ambassade Tanzania
F. D. Rooseveltlaan 72
1050 ELSENE

Minister:               Agnes Richard KAYOLA
Telefoon:              +32 2 640 65 00
E-mail:                   tanzania@skynet.be
Website:               http://www.tanzaniaembassy-us.org

 

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen