Header
Silhouette
Tanzania
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Tanzania Wildlife & Cultural Explorer

Dag 1 - Arusha

Bij uw aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van Live To Travel en naar uw hotel in de bossen buiten Arusha gebracht.

Dag 2 - Tarangire Nationaal Park - Manyara

Onze reis begint met een bezoek aan Arusha, waarna we naar het Tarangire Nationaal Park rijden voor de lunch. In de namiddag nemen we er deel aan een jeepsafari. Tarangire is beroemd voor zijn enorme olifantenpopulatie en de reusachtige baobobbomen. Het bevindt zich middenin de route die ongeveer 3.000 olifanten, 25.000 gnoes en 30.000 zebra's volgen tijdens hun jaarlijkse oversteek.

Dag 3 - Culturele activiteiten in Manyara

Na het ontbijt maken we kennis met de culturele diversiteit van Mto wa Mbu. We brengen een bezoek aan een Chagga familie die gespecialiseerd is in het maken van bananenbier. Tijdens onze tocht komen we heel wat verschillende boerderijen tegen en leren we de verscheidenheid aan groente en fruit van dit gebied kennen. Na een verrukkelijke, huisgemaakte lunch bij de lokale bevolking, rusten we uit in de lodge. In de namiddag gaan we op bezoek bij de kinderen in het weeshuis en de school.

Ontbijt, lunch en diner
Culturele activiteiten in Manyara

Dag 4 - Lake Manyara National Park - Lake Eyasi

We vertekken in de vroege ochtend naar Lake Manyara National Park voor een ochtendsafari. Dit spectaculaire park is gelegen aan de Great Rift Valley en is bekend om zijn boomklimmende leeuwen en zijn grote zwermen roze flamingo's. Na de lunch en een safari, vertrekken we naar onze lodge nabij Laka Eyasi.

Ontbijt, lunch en diner

120 km

Lake Manyara National Park - Lake Eyasi

Dag 5 - Lake Eyasi

Vandaag krijgen we de kans de nomadische Hadzabe stam te ontmoeten. Dit volk leeft in groep en jaagt nog met pijl en boog en verzamelt wortels en wild fruit. We brengen ook een bezoek aan de Datoga stam waar het smeden van metaal het hoofdberoep vormt en nog steeds op authentieke wijze wordt uitgevoerd.

Ontbijt, lunch en diner
Lake Eyasi

Dag 6 - Lake Eyasi - Serengeti

's Morgens vertrekken we richting Ngorongoro Conservation Area naar Serengeti. Onderweg stoppen we aan een Masai dorp voor een culturele ontmoeting met dit semi-nomadische volk. Na de lunch, nemen we deel aan een safari op weg naar onze lodge.

Kisura Camp of gelijkwaardig
Ontbijt, lunch en diner

290 km

Lake Eyasi - Serengeti

Dag 7 tot 8 - Serengeti Nationaal Park

De volgende dagen brengen ons naar het centrale gedeelte van Serengeti Nationaal Park. Hier besteden we de dagen volledig aan jeepsafari's, waarbij we heel wat van het park en zijn wildleven te zien krijgen. De Serengeti is beroemd voor de jaarlijkse trek van de gnoes en zijn grote roofdierenpopulatie. In de uitgestrekte vlaktes kunnen we op zoek gaan naar de 'Big Five' (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn). 

Kisura Camp of gelijkwaardig
Ontbijt, lunch en diner
Serengeti Nationaal Park

Dag 9 - Serengeti - Ngorongoro

We verlaten Serengeti en bezoeken de Olduvai Kloof, een belangrijke vindplaats van fossiele resten van de eerste mens. We dalen af naar de bodem van de krater waar het bulkt van de wilde dieren. De rest van de dag doen we hier een safari met picknick lunch. Picknicken doen we met uitzicht over de Hippo Pool.

Ontbijt, lunch en diner

400 km

Serengeti - Ngorongoro

Dag 10 - Arusha

Na het ontbijt rijden brengen we ons laatste bezoek aan het kleurvolle dorp Mto-wa-Mbu. Dit dorp is een ideaal decor voor de fotografen onder ons en we kunnen er nog een laatste souvenir kopen. Na dit bezoek rijden we naar Arusha, waar de reis eindigt.

Ontbijt

250 km

Arusha

v.a.
p.p.

€ 2.590Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Luchthaventransfer (dag 1)
 • Alle overnachtingen en activiteiten volgens programma
 • Alle maaltijden
 • Lokale en ervaren gidsen
 • Engelssprekende gids, behalve op de gemarkeerde vertrekdata
 • Vermelde excursies
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Transport in aangepast safarivoertuig


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Pre- en postovernachtingen
 • Alle dranken
 • Optionele activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo