Header
Silhouette
Tanzania
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Tanzania Wildlife & Cultural Explorer

Dag 1 - Arusha

Bij aankomst op de luchthaven wordt u naar uw lodge in het weelderige woud buiten Arusha gebracht. Afhankelijk van wanneer u landt, heeft u mogelijk nog tijd om de omgeving te verkennen, een duik in het zwembad te nemen of deel te nemen aan één van de optionele activiteiten.

 

Dag 2 - Arusha - Tarangire Nationaal Park - Manyara

Onze reis begint met een bezoek aan Arusha, waar we nog enkele inkopen in het stadscentrum doen. Daarna rijden we naar het Tarangire Nationaal Park voor de lunch. In de namiddag nemen we er deel aan een jeepsafari. Tarangire is beroemd voor zijn enorme olifantenpopulatie en de reusachtige baobobbomen. Het park bevindt zich middenin de route die ongeveer 3.000 olifanten, 25.000 gnoes en 30.000 zebra's volgen tijdens hun jaarlijkse oversteek.

 

Dag 3 - Culturele activiteiten in Manyara

Na het ontbijt maken we kennis met de culturele diversiteit van Mto-wa-Mbu. We brengen een bezoek aan een Chagga familie die gespecialiseerd is in het maken van bananenbier. Tijdens onze tocht komen we verschillende boerderijen tegen en leren we de verscheidenheid aan groenten en fruit van dit gebied kennen. Na een verrukkelijke, huisgemaakte lunch in een lokaal Mamahuis wandelen we naar Lake Papyrus, waar we vogels en nijlpaarden kunnen spotten. We bezoeken een bananenplantage en een rijstveld. In de late namiddag bezoeken we de Masaai Boma voor de culturele ontmoeting van uw leven. Daarna keren we terug naar de lodge voor het avondmaal en om te overnachten.

Ontbijt, lunch en diner
Culturele activiteiten in Manyara

Dag 4 - Lake Manyara Nationaal Park - Lake Eyasi

We vertrekken in de vroege ochtend naar Lake Manyara Nationaal Park voor een ochtendsafari. Dit  spectaculaire park ligt in het noordwestelijke deel van Lake Manyara en is bekend om zijn boomklimmende leeuwen en zijn grote zwermen roze flamingo's. Na de lunch en een korte safari vertrekken we naar onze lodge nabij Lake Eyasi.

Ontbijt, lunch en diner

120 km

Lake Manyara Nationaal Park - Lake Eyasi

Dag 5 - Lake Eyasi

Vandaag krijgen we de kans de nomadische Hadzabe stam te ontmoeten. Dit volk leeft in groep en jaagt nog met pijl en boog en verzamelt wortels en wild fruit. We ontdekken hoe zij overleven, zich aanpassen aan de harde omgeving en omgaan met de uitdagingen die het leven als nomaden met zich meebrengt. We brengen ook een bezoek aan de Datoga stam waar het smeden van metaal het hoofdberoep vormt en nog steeds op authentieke wijze wordt uitgevoerd.

 

Ontbijt, lunch en diner
Lake Eyasi

Dag 6 - Lake Eyasi - Serengeti

's Morgens vertrekken we met picknick lunches via de Ngorongoro Conservation Area naar Serengeti. We nemen deel aan een safari op weg naar onze lodge.

 

Dag 7 - Serengeti Nationaal Park

Vandaag brengt onze safari ons naar het centrale gedeelte van Serengeti Nationaal Park. Hier krijgen we heel wat van het park en zijn wildleven te zien krijgen. Zo kunnen we onder andere leeuwen, luipaarden, cheeta’s en gnoes spotten.

Ontbijt, lunch en diner
Serengeti Nationaal Park

Dag 8 - Serengeti Nationaal Park

Vandaag gaan we een volledige dag op safari in het park. Serengeti is beroemd voor de jaarlijkse oversteek van de gnoes en de grote roofdierenpopulatie. Verder zijn er ook nog leeuwen, luipaarden, zebra’s, impala’s en buffels. Het park bestaat vooral uit open vlaktes, alleenstaande heuvels en acaciabossen.

Dag 9 - Serengeti - Ngorongoro – Lake Manyara

We verlaten Serengeti en bezoeken de Ngorongoro krater. We dalen af naar de bodem van de krater waar het bulkt van de wilde dieren. De rest van de dag gaan we op safari. We picknicken met zicht op de Hippo Pool. Daarna gaan we op safari langs de kraterrand.

Ontbijt, lunch en diner

400 km

Serengeti - Ngorongoro – Lake Manyara

Dag 10 - Arusha

Na het ontbijt bezoeken we het kleurrijke stadje Mto-wa-Mbu, waar we nog enkele souvenirs kunnen kopen. Daarna rijden we terug naar Arusha. Einde van de reis.

Ontbijt

250 km

Arusha

v.a.
p.p.

€ 2.685Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Luchthaventransfers op dag van aankomst en vertrek,
 • Alle overnachtingen en activiteiten volgens programma
 • Alle maaltijden
 • Lokale en ervaren gidsen
 • Engelssprekende gids, behalve op de gemarkeerde vertrekdata
 • Vermelde excursies
 • Transport in aangepast safarivoertuig


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Parkgelden & activiteiten, verplicht bij te boeken (zie prijstabel).
 • Pre- en postovernachtingen
 • Alle dranken
 • Optionele activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen