Header
Silhouette
Zambia
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Vic Falls & Malawi - Noord Kamperen

Dag 1 - Lusaka

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Victoria Falls. Nadat we een blik geworpen hebben op de machtige watervallen, steken we de grens over naar Zambia. Tijdens de lange ziet u langs de weg al een voorproefje van wat er u deze reis te wachten staat. We passeren kleurrijke markten, drukke dorpjes en landelijke taferelen op weg naar de buitenwijken van Lusaka. U geniet bij aankomst van een heerlijke maaltijd terwijl de gidsen u informeren over de planning de komende dagen.

Dag 2 - Petauke

’s Ochtends rijden we door het drukke Lusaka, de hoofdstad van Zambia. Vervolgens rijden we oostwaarts naar Petauke, onze bestemming voor vannacht. We rijden via de Great East Road. Dit is een belangrijke verbinding tussen Lusaka en het naburige Malawi. De weg slingert langs de landelijke omgeving van Zambia. Op weg naar Lusaka steken we de Luangwarivier over. Onze route van gaat langs verschillende dorpen, autonome boerderijen en prachtige landschappen. Het land langs de weg is een wereld van verschil met de uitzichten van de ontwikkelde landen.

 

Dag 3 - South Luangwa

De reis wordt rustiger vanaf dat we aankomen bij de sereniteit van South Luangwa Nationaal Park. Deze ochtend rijden we naar de oevers van de Luangwarivier. Onderweg maken we een stop bij de stad Chipata. Chipata is beroemd omwille van het ‘Chipatakatoen’ en is een belangrijk centrum voor de katoenboeren van het gebied. We bezoeken Tribal Textiles. Diegenen die interesse hebben kunnen een rondleiding aanvragen door de ateliers (van maart tot december). De dag wordt afgesloten aan de oevers van de Luangwarivier met een drankje en een prachtige zonsondergang.

 

Dag 4 - South Luangwa

South Luangwa Nationaal Park is een safaribestemming van wereldklasse en u krijgt de kans om het park de hele dag te verkennen. Vanochtend kan u deelnemen aan een optionele safari en tijdens het droogseizoen (april tot december) kan u een van de iconische wandelsafari's doen die worden georganiseerd in het park. ’s Namiddags beleeft u een jeepsafari bij zonsondergang terwijl u sipt van een lekkere cocktail. Bij een nachtelijke jeepsafari krijgt u de unieke gelegenheid om zeldzame nachtdieren te spotten.

Optioneel: Wandelsafari (seizoensgebonden) of ochtendsafari per jeep in South Luangwa

Dag 5 - Malawimeer

We verlaten Zambia en rijden naar Malawi. Het land is ook wel bekend als ‘Het warme hart van Afrika’.  Onze bestemming voor vanavond is het Malawimeer, het meest zuidelijke meer in het Oost-Afriikaanse Riftsysteem. Het Malawimeer is een van de tien grootste meren ter wereld en strekt zich uit over meer dan 500 km langs de westelijke grens van Malawi. Het meer bevat bovendien het grootst aantal vissoorten ter wereld. We overnachten aan de oevers van dit natuurwonder.

 

Dag 6 - Noordkant Malawimeer

Vandaag is een ontspannen dag aan het meer. Lees een goed boek, geniet van de zin of doe een van de vele activiteiten die er worden aangeboden.

 

Dag 7 - Malawimeer

De reis wordt vandaag verder gezet naar het noordelijk gebied van het Malawimeer, waar we opnieuw zullen overnachten aan de oevers. Deze avond geniet u vanaf het strand van een wondermooie zonsondergang boven het meer.

 

Dag 8 - Malawimeer

Vandaag krijgt u de gelegenheid om te snorkelen in het kristalheldere water van het Malawimeer. Zo krijgt u de mogelijkheid om de prachtig gekleurde tropische cichliden van dichtbij te zien. Dit zijn de kleine vissen die vaak in kleurrijke aquaria over de hele wereld te vinden zijn. Voor de meer avontuurlijke reiziger is er de optie om deel te nemen  aan de Livingstonia hike. Dit is een zware wandeling die tussen de 8 en 12 uur duurt. Uw gids zal u extra informatie geven over de trek. 

 

Dag 9 - Iringa

We bezoeken de Grote Riftvallei en steken de grens over naar Tanzania. We rijden rond in het noordelijke gebied van het meer waarna we oostwaarts verder gaan naar onze accommodatie voor vannacht.

 

Dag 10 - Mikumi

Mikumi Nationaal Park is het vierde grootste nationaal park van Tanzania en behoort tot een wildernis met een oppervlakte van 75 000 km² dat zich concentreert in Selous, het grootste wildreservaat van Afrika. Deze namiddag gaan we op safari vlakbij de noordelijke grens van deze uitgestrekte wildernis.

 

Dag 11 - Bagamoyo (via Dar es Salaam)

De rondreis eindigt bij aankomst in de bruisende havenstad Dar es Salaam.

Overnachting: zelf te regelen/ kan geboekt worden bij Live To TravelAndere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Overnachtingen (zoals beschreven of gelijkwaardig) in accommodatie
 • Maaltijden (10 x ontbijt, 8 x lunch, 10 x diner)
 • Transport in avontuurlijke truck
 • Alle parkgelden volgens programma
 • Diensten van professionele crew
 • Dorpsbezoek in Malawi,
 • Livingstonia Hike
 • Textielprojectbezoek.


Exclusief

 • persoonlijke uitgaven
 • overige maaltijden
 • dranken
 • optionele activiteiten
 • fooien, visumkosten
 • annulatie-en bijstandsverzekering
 • internationale vluchten
 • post- en prenachten.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo