Header
Silhouette
Zimbabwe
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Zimbabwe

Introductie

Zimbabwe is ontegensprekelijk één van de mooiste landen van Zuidelijk Afrika. Het beschikt over spectaculaire troeven: historische ruïnes, één van de grootste rivieren in Afrika en een gigantisch wildbestand in de vele nationale parken (eigenlijk is Zimbabwe één groot nationaal park). Bovendien beschikt het land over een heel goede infrastructuur en zal de bevolking u met open armen ontvangen. Zimbabwe heeft enkele moeilijke jaren achter de rug en het toerisme komt langzaam maar zeker weer terug. Ga nu voor het opnieuw een topbestemming wordt. U zal genieten van fantastische safari’s in Nationale Parken waar u quasi alleen bent.

Klimaat

Zimbabwe heeft een gematigd savanneklimaat in de laaglanden. In de winter (juni tot augustus) is het er warm en zonnig. ’s Nachts koelt het af. In de zomer (september tot mei) is het regenachtig met vaak korte hevige onweders. Het regenseizoen loopt van november tot maart. 

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Zimbabwe is het in onze winter een uur later dan in België. In onze zomer is er geen tijdsverschil. 

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer.

Visum:  verplicht. Verkrijgbaar bij aankomst. Single: 30 USD per persoon of Multiple Entry: 55 USD per persoon of Kaza Univisa (combi Zimbabwe en Zambia): USD 50 per persoon.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Zimbabwaanse Dollar, maar deze wordt nog zelden gebruikt. Betalingen gebeuren in Amerikaanse dollar en Zuid-Afrikaanse Rand. Neem op voorhand cash geld mee, want geld afhalen is niet bij elke bank mogelijk. 

Gezondheid

er is geen gele koorts risico, maar vaccinatie is officieel vereist als u vertrekt uit een land waar gele koorts voorkomt of er langer dan 12 uur in transit was. Er is een belangrijk malariarisico in het hele land. We raden insectenwereld middel aan in combinatie met malariapillen. 

Veiligheid

Zimbabwe is een veilig land om te reizen. Het wordt wel aangeraden om na zonsondergang niet over straat te lopen. Op drukke plaatsen en in steden moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om officiële gebouwen, militaire en/of strategische objecten, officiële residenties en ambassades, geüniformeerde personen en demonstraties te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.   

Telefoon

Zimbabwe beschikt over een vrij goed telefoonnetwerk. 

Internet

Internetfaciliteiten zijn niet overal aanwezig. 

Transport

Het wegennet is vrij verouderd. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. 

Bagage

Laat u niet verleiden tot het vervoer of het aankopen van ruwe diamanten, want dit is illegaal en hierop staan zware straffen. 

Feestdagen

Elektriciteit

In Zimbabwe gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien. 

Taal

Zimbabwe heeft verschillende officiële talen, waarvan een internationale, het Engels. 

Eten & drinken

Tijdens je reis door Zimbabwe zal je vaak ‘sadza’ te eten krijgen. Dit is een dikke maïspap die zo kan gegeten worden of waar een sausje met vlees en groenten bij kan geserveerd worden.
Wie meer van vlees houdt zit in Zimbabwe op het goede adres. De Zuid – Afrikaanse invloed heeft ook de ‘braai’ met zich meegebracht. Dit is een barbecue waar vooral rood vlees op gebakken wordt.
In hotels en restaurants zal je vaak herkenbare gerechten tegenkomen. Op culinair vlak heeft Zimbabwe dus iets te bieden voor elke smaak.

Zimbabwanen drinken graag bier, vooral de lokale Zambezi en Golden Pilsner vallen in de smaak. Maar er is ook een goede import van buitenlandse bieren en wijnen. Frisdranken en vruchtensappen zal je overal gemakkelijk vinden.

 

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand). 

Cultuur

De Shona leefden honderden jaren geleden in Zimbabwe en staan nu vooral bekend om hun gladde stenen sculpturen. Zij bouwden een voor die tijd complexe samenleving op en dreven handel met volken uit het Midden – Oosten en China. De ruïnes van Great Zimbabwe nabij Masvingo zijn het symbool van deze succesvolle natie. Ook in moderne tijden blijft het respect voor gezag hangen. De samenleving in Zimbabwe is nog steeds hiërarchisch opgebouwd.

De oorlog voor de onafhankelijkheid, die van 1964 tot 1979 gevoerd werd, ligt de Zimbabwanen nog nauw aan het hart. Op het ‘National Heroes Acre’, nabij Harare, worden jaarlijks de vrijheidsstrijders herdacht.

 

Ambassades

Ambassade Zimbabwe 

Adres:                                   Joséphine Charlottesquare 11
1200 SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Ambassadeur:      Tadeous Tafirenyika CHIFAMBA

Telefoon:              +32 2 762 58 08

E-mail:                   zimbrussels@skynet.be

Website:               http://www.zimbabwe-embassy.us 

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo