Header
Silhouette
Zimbabwe
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Zimbabwe

Introductie

Zimbabwe is ontegensprekelijk één van de mooiste landen van Zuidelijk Afrika. Het beschikt over spectaculaire troeven: historische ruïnes, één van de grootste rivieren in Afrika en een gigantisch wildbestand in de vele nationale parken (eigenlijk is Zimbabwe één groot nationaal park). Bovendien beschikt het land over een heel goede infrastructuur en zal de bevolking u met open armen ontvangen. Zimbabwe heeft enkele moeilijke jaren achter de rug en het toerisme komt langzaam maar zeker weer terug. Ga nu voor het opnieuw een topbestemming wordt. U zal genieten van fantastische safari’s in Nationale Parken waar u quasi alleen bent.

Klimaat

Zimbabwe heeft een gematigd savanneklimaat in de laaglanden. In de winter (juni tot augustus) is het er warm en zonnig. ’s Nachts koelt het af. In de zomer (september tot mei) is het regenachtig met vaak korte hevige onweders. Het regenseizoen loopt van november tot maart. 

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

In Zimbabwe is het in onze winter een uur later dan in België. In onze zomer is er geen tijdsverschil. 

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkeer.

Visum:  verplicht. Verkrijgbaar bij aankomst. Single: 30 USD per persoon of Multiple Entry: 55 USD per persoon of Kaza Univisa (combi Zimbabwe en Zambia): USD 50 per persoon.

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Zimbabwaanse Dollar, maar deze wordt nog zelden gebruikt. Betalingen gebeuren in Amerikaanse dollar en Zuid-Afrikaanse Rand. Neem op voorhand cash geld mee, want geld afhalen is niet bij elke bank mogelijk. 

Gezondheid

Gele koorts: komt niet voor in het land. Gele koorts vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (Afrika & Latijns-Amerika). Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs na korte transit in de luchthaven), waar gele koorts kan voorkomen, is vaccinatie officieel vereist, en dit vanaf de leeftijd van 9 maanden.

Malaria: Er is het ganse jaar risico voor malaria in de gebieden lager gelegen dan 600 m (o.a. vallei van de Zambezi en Victoria Falls). Er is risico voor malaria van november tot en met juni in de gebieden gelegen op 600-1200 m hoogte. Er is geen tot verwaarloosbaar risico in de steden Harare en Bulawayo, en op de hoogvlakte tussen deze twee steden. De meeste reizigers zullen echter meerdere gebieden doorkruisen en zullen dus tabletten moeten nemen om zich tegen malaria te beschermen. Naast medicijnen blijft de beste bescherming u ’s avonds in te smeren met een insectenwerend middel, na zonsondergang een lange broek en shirt met lange mouwen aan te trekken en te slapen onder een muskietennet.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Zimbabwe is een veilig land om te reizen. Het wordt wel aangeraden om na zonsondergang niet over straat te lopen. Op drukke plaatsen en in steden moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is verboden en strafbaar.

Fotografie

Het is verboden om officiële gebouwen, militaire en/of strategische objecten, officiële residenties en ambassades, geüniformeerde personen en demonstraties te fotograferen. Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.   

Telefoon

Zimbabwe beschikt over een vrij goed telefoonnetwerk. 

Internet

Internetfaciliteiten zijn niet overal aanwezig. 

Transport

Het wegennet is vrij verouderd. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs. 

Bagage

Laat u niet verleiden tot het vervoer of het aankopen van ruwe diamanten, want dit is illegaal en hierop staan zware straffen. 

Feestdagen

Elektriciteit

In Zimbabwe gebruiken ze andere stopcontacten dan in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien. 

Taal

Zimbabwe heeft verschillende officiële talen, waarvan een internationale, het Engels. 

Eten & drinken

Tijdens je reis door Zimbabwe zal je vaak ‘sadza’ te eten krijgen. Dit is een dikke maïspap die zo kan gegeten worden of waar een sausje met vlees en groenten bij kan geserveerd worden.
Wie meer van vlees houdt zit in Zimbabwe op het goede adres. De Zuid – Afrikaanse invloed heeft ook de ‘braai’ met zich meegebracht. Dit is een barbecue waar vooral rood vlees op gebakken wordt.
In hotels en restaurants zal je vaak herkenbare gerechten tegenkomen. Op culinair vlak heeft Zimbabwe dus iets te bieden voor elke smaak.

Zimbabwanen drinken graag bier, vooral de lokale Zambezi en Golden Pilsner vallen in de smaak. Maar er is ook een goede import van buitenlandse bieren en wijnen. Frisdranken en vruchtensappen zal je overal gemakkelijk vinden.

 

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand). 

Cultuur

De Shona leefden honderden jaren geleden in Zimbabwe en staan nu vooral bekend om hun gladde stenen sculpturen. Zij bouwden een voor die tijd complexe samenleving op en dreven handel met volken uit het Midden – Oosten en China. De ruïnes van Great Zimbabwe nabij Masvingo zijn het symbool van deze succesvolle natie. Ook in moderne tijden blijft het respect voor gezag hangen. De samenleving in Zimbabwe is nog steeds hiërarchisch opgebouwd.

De oorlog voor de onafhankelijkheid, die van 1964 tot 1979 gevoerd werd, ligt de Zimbabwanen nog nauw aan het hart. Op het ‘National Heroes Acre’, nabij Harare, worden jaarlijks de vrijheidsstrijders herdacht.

 

Ambassades

Ambassade Zimbabwe 

Adres:                                   Joséphine Charlottesquare 11
1200 SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

Ambassadeur:      Tadeous Tafirenyika CHIFAMBA

Telefoon:              +32 2 762 58 08

E-mail:                   zimbrussels@skynet.be

Website:               http://www.zimbabwe-embassy.us 

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen