Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Addo, Lesotho & Drakensberg - Noord Kamperen

Dag 1 - Addo Elephant Nationaal Park

Vanochtend maakt u in Port Elizabeth kennis met uw groepsleden en wordt u overgebracht naar de accommodatie. In de namiddag bezoeken we Addo, een nationaal park dat beroemd is om zijn concentratie olifanten. Recentelijk is Addo uitgegroeid tot het derde grootste nationaal park van Zuid-Afrika. Addo heeft een unieke vegetatie en fauna. Deze namiddag gaan we op zoek naar de olifanten van het park.

 

 

Dag 2 - Graaff-Reinet

De historische stad Graaff-Reinet situeert zich in het hart van de Grote Karoo en biedt inzicht in de geschiedenis van de de droge regio. Het is de vierde oudste stad van Zuid-Afrika. Bij zonsondergang kan u deelnemen aan een excursie naar de Valley of Desolation. Vanuit deze unieke vallei heeft u een panoramisch uitzicht op de stad en de open vlaktes.

Tijdens de wintermaanden zal deze activiteit vervangen worden door een excursie bij zonsopgang de volgende ochtend.

 

Dag 3 tot 4 - Malealea (Lesotho)

Vanochtend doorkruisen we de Grote Karoo naar Lesotho. Dit autonome bergkoninkrijk bevat de hoogste bergtoppen van Zuid- Afrika en is een van de hoogste landen ter wereld. Het hele koninkrijk ligt namelijk meer dan 1000 m boven de zeespiegel. We steken de machtige Oranjerivier over richting de grens met Lesotho. Na de grensoversteek beginnen we aan de klim naar onze accommodatie hoog in de bergen. 

De volgende dag gaan we te voet op pad doorheen de bergen. De wandeling wordt afgesloten met een dorpsbezoek aan de Basothobevolking. De lokale gemeenschap staan bekend om hun traditionele hoeden, dekens en hun stevige pony's. De pony’s van de Basotho staan bekend om hun stevig voetgevoel in de bergen. Deze namiddag kan u een rit maken op deze beroemde pony’s.

Dag 5 tot 6 - UKhahlamba Drakensberg Park

We verlaten Lesotho en keren terug naar Zuid-Afrika. We rijden via de zandstenen kliffen van Golden Gate naar Drakensberg. Het Ukuhlamba Drakensbergpark strekt zich uit over de hele lengte van de provincie Kwazoeloe-Natal en is uitgeroepen tot UNESCO- werelderfgoed. De torenhoge bergen van het park, die in het Zoeloe uKhahlamba (barrière van de speren) en in het Afrikaans Drakensberge (drakenbergen) genoemd worden, vormen een paradijs voor hikers en zijn de moeite waard om te bezichtigen.

De volgende dag gaan we op ontdekkingstocht door de bergen van de Drakensberg. Onderweg toont onze lokale gids enkele voorbeelden van de typische rotskunst van de San. Hoewel we iedereen aanmoedigen een fantastische dag te beleven in de bergen, bieden we ook talrijke opties aan, afhankelijk van het activiteitenniveau van de groep. Zo is er een scala aan trektochten beschikbaar voor elk wat wils. Wij zorgen ervoor dat iedereen op eigen tempo kan genieten van dit bergparadijs.

 

Dag 7 - Durban

De rondreis eindigt bij aankomst in de bruisende stad Durban.

Overnachting: zelf te regelen/ kan geboekt worden bij Live To Travel

Ontbijt & Lunch
Durban


Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Overnachting (zoals beschreven of gelijkwaardig) op campsites in grote canvastent.
 • Maaltijden (6 x ontbijt, 3 x lunch, 5 x diner).
 • Transport in avontuurlijke truck.
 • Parkgelden volgens programma.
 • Howick Falls, ‘Mandela Capture Site’, Drakensberg trektocht, Golden Gate NP, wandeltocht en dorpsbezoek Lesotho, safari’s Addo (in truck).
 • Diensten van professionele crew.


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Pre en Post-nachten
 • Luchthaventransfers
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Activteitenpakket (optioneel):

 • Extra kost: zie prijsoverzicht, vooraf reserveren noodzakelijk.
 • Valley of Desolation Tour

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo