Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Anglo - Zulu Oorlogsmonument

De slag bij Isandlwana was de ergste nederlaag van de Britse troepen tegen een technologisch inferieure tegenstander. Een leger van 20.000 Zulu's versloeg er 1800 Britse soldaten en hield zo een halt aan de eerste invasie van Zululand. De meeste Britse soldaten werden gedood, slechts 1000 Zulu's verloren zelf het leven.

Op 22 januari 1879 trok een leger van 20.000 Zulu's, gewapens met speren, naar een deel van de Britse hoofdkolonne. De Britten beschikten over betere wapens maar waren slecht gepositioneerd en misten goede leiders waardoor ze uiteindelijk overrompeld werden door de Zulu's. De normale defensieve tactieken zoals het ingraven en maken van een cirkel bestaande uit wagens werden genegeerd omdat de bevelhebbers de militaire capaciteiten van de Zulu's onderschatten.

Deze overwinning was de grootste voor de Zulu's in deze oorlog. Ze dwongen de Britse troepen zich terug te trekken en konden zo de eerste invasie afwenden. Niet veel later begon het Britse leger aan een tweede invasie, met een serieus versterkt leger. De Zulu's leden bij nagenoeg elke slag zware verliezen en de gedemoraliseerde soldaten verlieten het samengeraapte leger.

 

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

KwaZulu-Natal

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo