Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


De Wereld in Een Land

Dag 1 - Johannesburg (Zuid-Afrika)

Bij aankomst in Johannesburg wordt u verwelkomd en overgebracht naar de Safari Club. U hebt de rest van de dag vrij. U kan deelnemen aan optionele activiteiten zoals een stadstour of een bezoek aan het Apartheid Museum. Om 18u ontmoet u de gids en de rest van de groep voor de vertrekvergadering.

Dag 2 - Johannesburg - Mpumalanga (Zuid-Afrika)

Vertrekkend vanuit Johannesburg rijden we oostwaarts via Mpumalanga, een landschap dat wordt gekenmerkt door bergen, panoramische passages, valleien, watervallen en bossen. We stoppen in Graskop, een bosrijke stad aan het Drakensberg Escarpment aan het begin van de Panoramaroute en de poort naar Kruger Nationaal Park.

 

Graskop Hotel of gelijkwaardig
Ontbijt

385 km

Johannesburg - Mpumalanga (Zuid-Afrika)

Dag 3 tot 4 - Kruger Nationaal Park (Zuid-Afrika)

We starten met een schilderachtige rit langs de Panoramaroute, een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika. Ervaar de spectaculaire Blyde River Canyon, de 3de grootste canyon van de wereld die bekend staat omwille van zijn uitgebreide vegetatie en wildleven. We maken een tussenstop in Bourke’s Luck Potholes om de spectaculaire rotsformaties te bezichtigen, voordat we naar het Kruger Nationaal Park gaan. We brengen twee nachten door in het park en verkennen de wildernis aan de hand van een safari in ons voertuig. U kan ook deelnemen aan een optionele jeepsafari in open voertuig.

 

Dag 5 tot 6 - Koninkrijk Swaziland

Vandaag steken we de grens over met het Koninkrijk Swaziland, één van de drie monarchieën in Afrika. U zal er de cultuur en tradities van de trotse Swazi’s ontdekken. We brengen twee nachten door in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, gelegen in de “Valley of Heaven”. Naast het overvloedige vogelleven zijn er een aantal diersoorten te zien tijdens een safariwandeling, waaronder nijlpaarden, giraffen, zebra's en antilopen. De volgende dag bezoeken we Umphakatsi Chief’s hoeve. Daar wacht ons een actieve dag want we gaan maïs vermalen, berggras vlechten en genieten van een heerlijke maaltijd.

 

 

Dag 7 tot 8 - Zululand (Zuid-Afrika)

Na het bezoeken van een ambachtelijke markt komen we opnieuw Zuid-Afrika binnen via Noordelijk Kwa-Zulu Natal. We komen in de lodge aan in de late namiddag. De volgende dag verkennen we het Hluhluwe-iMfolozi Wildreservaat tijdens een safari. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar het iSimangaliso Wetland Park, de eerste plaats in Zuid-Afrika die werelderfgoed werd. Hier genieten we van een boottocht op de St Lucia riviermonding, dicht bij de nijlpaarden en de krokodillen die de rivier bevolken.

Dag 9 tot 10 - Drakensbergen (Zuid-Afrika)

We brengen twee nachten door in The Cavern, gelegen in Noord-Drakensbergen, een regio gekend voor zijn hoge bergtoppen, inheemse bossen en kronkelende riviertjes. De Drakensberg is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika. U kunt dit schilderachtig gebied verkennen tijdens begeleide wandelingen.

 

Ontbijt, lunch en diner

540 km

Drakensbergen (Zuid-Afrika)

Dag 11 tot 12 - Lesotho

Vandaag steekt u de grens over naar Lesotho, een land met prachtige landschappen, een diverse fauna en flora en een rijk cultureel erfgoed. We hebben de kans om het traditionele Basotho-leven leven te ontdekken. Geen bezoek aan Lesotho zou compleet zijn zonder een tocht op pony's.

Malealea Lodge of gelijkwaardig
Ontbijt

420 km

Lesotho

Dag 13 - Cradock (Zuid-Afrika)

We laten het prachtige Lesotho achter ons en reizen verder naar Cradock, een historisch stadje in de Karoo. Het stadje staat gekend om haar met sterren bezaaide heldere hemel en de traditionele gastvrijheid van de Karoo.

Dag 14 - Addo Elephant Nationaal Park (Zuid-Afrika)

Addo Elephant Nationaal Park is een uniek wildreservaat dat beroemd is voor zijn olifantenbestand en de zeldzame vleugelloze mestkever. We nemen hier deel aan verschillende jeepsafari's, waarbij we op zoek gaan naar olifanten, zwarte neushoorns, leeuwen, buffels en luipaarden.

Dag 15 tot 16 - Tsitsikamma (Zuid-Afrika)

Na het ontbijt brengt de reis ons naar de Tuinroute, een streek van schitterende schoonheid langs de zuidelijke kust van Zuid-Afrika. We brengen twee nachten door in het hart van de bossen van Tsitsikamma. Langs de rotsachtige kustlijn kunnen we een van de vele wandelpaden volgen tot aan de stroombedding van de Storms rivier. Indien u wenst, kan u aan de Bloukrans rivier de hoogste bungeesprong ter wereld maken (zelf te bekostigen).

Dag 17 - Knysna - Oudtshoorn (Zuid-Afrika)

Na een bezoek aan 'The Heads' in Knysna, een stad aan een rustige lagune, genieten we van een oesterproeverij. We reizen verder over de Outeniqua-bergen naar het Klein Karoo waar we aankomen in de stad Oudtshoorn. We maken een wandeling naar de beroemde Cango grotten, met hun indrukwekkende oude stalagmieten en stalactieten voordat we overnachten in de struisvogelhoofdstad van de wereld.

 

Dag 18 tot 19 - Kaapstad (Zuid-Afrika)

Op weg naar Kaapstad bezoeken we de mooie universiteitsstad Stellenbosch, voor wijnproeverijen en een bezoek aan een wijnkelder. Eenmaal in Kaapstad krijgt u de middag vrij. Geniet van een zonsondergang op één van de prachtige stranden of ga nog wat shoppen aan het V&A Waterfront. De volgende dag ontdekken we de vele attracties die Kaapstad te bieden heeft tijdens een Cape Point Tour. 

 

Townhouse Hotel of gelijkwaardig
Ontbijt

450 km

Kaapstad (Zuid-Afrika)

Dag 20 - Kaapstad

De laatste dag kan u vrij invullen. Afhankelijk van het weer krijgt u de kans om de kabelbaan naar de Tafelberg te nemen om te genieten van het laatste uitzicht op Kaap de Goede Hoop, vooraleer u naar de luchthaven vertrekt.

 

v.a.
p.p.

€ 2.685Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Alle luchthaventransfers
 • Alle overnachtingen en activiteiten volgens programma
 • Alle maaltijden zoals beschreven in het programma dag per dag
 • Lokale, ervaren gidsen
 • Engelssprekende gids, behalve op geselecteerde vertredata.
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Transport afwisselend in een all terrain voertuig (15 seater type Mercedes Sprinter) en een open 4x4 safarivoertuig (in of rond de nationale parken).


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Pre- en postovernachtingen
 • Maaltijden en dranken die niet in het programma vermeld worden
 • Optionele activiteiten
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

 

 

 

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo