Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Denderende Donderdag: Groepsreis Sebatana Private Reserve

Dag 1 - Vertrek Brussel

Vertrek vanuit Brussels Airport met richting Johannesburg met Ethiopian Airlines, Emirates of Air Belgium (datumafhankelijk). 

Vertrek Brussel

Dag 2 - Aankomst Johannesburg & transfer naar Sebatana Private Reserve

Bij aankomst heeft u een transfer naar het Sebatana Privaat Reservaat. Na de lunch neemt u uw intrek in een van de vijfsterrenlodges in het reservaat. Daarna kan u een duik nemen in het zwembad en zich vertrouwd maken met de lodge.  
 
In de vooravond wordt u een verfrissende cocktail aangeboden en wordt u gebriefd over de activiteiten van de komende dagen. U krijgt tips over hoe u op een duurzame manier in de bush verblijft en welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen. Na de briefing geniet u van een heerlijk diner in het restaurant. 

Vol pension
Aankomst Johannesburg & transfer naar Sebatana Private Reserve

Dag 3 - Safari per 4x4 en museumbezoekbij het wildleven (incl.) – museumbezoek (incl.) en safari met observatiedek

Na het ontbijt vertrekken we op safari in een open 4x4. De gidsen geven niet alleen informatie over de dieren, vogels en planten die we de volgende dagen zullen spotten, maar ook over de geschiedenis van het gebied en de landschappen. Onderweg naar de lodge bezoeken we het wildlifemuseum en de wijnkelder. We lunchen in de lodge.

In de namiddag gaan we op safari naar Christina’s Wallow, een verborgen plek die een uitzicht heeft op een waterplas waar veel dieren zoals meerkatten, giraffen, impala’s, gnoes enz. komen drinken.. Om het wildleven zo weinig mogelijk te verstoren, leggen we een deel te voet af. Na ongeveer 45 minuten observeren verlaten we Christina’s Wallow en zetten we onze safari verder per 4x4.  

Vóór het diner wordt er een happy hour georganiseerd in de bar. U zal er ook gratis de wijn kunnen proeven die bij het diner geserveerd zal worden. 

Vol pension
Safari per 4x4 en museumbezoekbij het wildleven (incl.) – museumbezoek (incl.) en safari met observatiedek

Dag 4 - Vrije tijd/optionele safari’s

Vandaag heeft u de keuze om rustig wat tijd door te brengen in de lodge, of deel te nemen aan optionele activiteiten (ter plaatse te bekostigen) zoals een halve dagsafari of een nachtsafari met diner in de bush. 

De nachtsafari is een spectaculaire ervaring die van start gaat wanneer de zon ondergaat. Sterke zoeklichten worden gebruikt om nachtdieren te kunnen waarnemen, terwijl de gids zachtjes informatie geeft over welke soorten het gaat, zoals bv. luipaarden, caracal, galago’s, stekel- en aardvarkens. Onderweg stoppen we aan Flintstone Cave, waar het licht van het kampvuur ons begroet en we genieten van een heerlijk driegangenmenu van de chef en een lekker glas wijn. 

Vol pension
Vrije tijd/optionele safari’s

Dag 5 - Wandelsafari en safari per 4x4

Na een stevig ontbijt starten we de wandeltocht. Onderweg zal onze ervaren gids de kenmerken van het Waterberggebergte, met name de indrukwekkende fauna ten zuiden van de evenaar en de bijzondere omgeving, toelichten. Tegelijkertijd komt u meer te weten over de broed- en voedgebieden van de dieren, wat vooral van pas zal komen wanneer u meer inzichten verwerft in het gedrag van antilopen. Na enkele uren keren we terug naar de lodge om even te ontspannen en te genieten van een welverdiende lunch.

In de namiddag gaan we opnieuw op safari per 4x4 in het reservaat. De meeste deelnemers krijgen maar niet genoeg van het diverse wildleven in het Sebatana Privaat Reservaat. Hier krijgen we opnieuw de kans om onze favoriete dieren te zoeken en te observeren. Onze gidsen zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk dieren van ons lijstje kunnen schrappen tijdens de safari.

U krijgt de kans om de avond door te brengen bij een lokale stam (optioneel en ter plaatse te bekostigen). Hier kan u ervaren hoe de inheemse bevolking ooit leefde en in sommige gevallen nog steeds leeft, door gerechten te proeven en te genieten van muziek en dans. Dit is een buitengewone kans om ook een historisch inzicht in de Afrikaanse cultuur en levensstijl te verwerven.  

Vol pension
Wandelsafari en safari per 4x4

Dag 6 - Vrije tijd/optionele safari in Pilanesberg

Vandaag kan u ontspannen in de lodge of opteren om deel te nemen aan een optionele uitstap naar  Pilanesberg Nationaal Park, het derde grootste park in Zuid-Afrika (ter plaatse te bekostigen).

Pilanesberg strekt zich uit over een gebied van 55.000 hectare en is ontstaan door de geleidelijke samenvoeging van verschillende percelen. In open safarivoertuigen rijden we door het grote gebied, terwijl een professionele gids uitleg geeft over het wildleven dat we spotten. Alle gidsen hebben radiocontact waardoor we meteen op de hoogte gebracht worden wanneer er op een andere plek olifanten gespot worden. Dit verhoogt de kansen op een geweldige wildervaring.  

Vol pension
Vrije tijd/optionele safari in Pilanesberg

Dag 7 - Safari en brunch met champagne

We verlaten de lodge bij het krieken van de dag en gaan op safari per 4x4. In de vroege ochtend hebben we namelijk de beste kans om wilde dieren van dichtbij te spotten. De antilopen leggen grote afstanden af om het beste gebladerte en de beste bescherming tegen luipaarden, hyena’s, caracals en andere roofdieren te vinden. We rijden in een open safarivoertuig dat ons een prachtig zicht en de mooiste fotomogelijkheden biedt.

Wanneer de lunch nadert, eindigt de safari in Kudu Rock. Hier wordt een heerlijke, traditionele en royale Afrikaanse brunch met champagne gecombineerd met een prachtig uitzicht op de Afrikaanse bush. Daarna keren we terug naar de lodge, waar u even kan ontspannen en kan terugdenken aan de ervaringen van deze ochtend en de voorbije dagen. In de namiddag kan u een individuele wandeling maken langs de voorgestelde routes in het reservaat.

Voor het diner organiseert de barverantwoordelijke nogmaals een happy hour en kan u eventueel de wijn proeven die bij het diner geserveerd zal worden. 

Vol pension
Safari en brunch met champagne

Dag 8 - Sublieme zonsondergang

De deelnemers die deze voormiddag nog een safari willen beleven, kunnen meegaan met een halve dagsafari op zoek naar de Big Five (optioneel en ter plaatse te bekostigen). 

Halverwege de namiddag vertrekken we een laatste keer op een geweldige safari per 4x4 met als eindbestemming Leopard Rock. Dit is niet zomaar een locatie, maar eentje die eerdere gasten als het hoogtepunt van de reis bestempelden. Hier genieten we van een glas sprankelende, gekoelde champagne terwijl de zon langzaam ondergaat en het Waterberggebergte in een rode en oranje gloed doet baden.  

Wanneer de zon is ondergegaan, keren we terug naar de lodge waar de chefs nogmaals een feestmaal bereid hebben. 

Vol pension
Sublieme zonsondergang

Dag 9 - Vertrek Johannesburg

Na het ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor uw vlucht huiswaarts met met Ethiopian Airlines, Emirates of Air Belgium (datumafhankelijk). 

Vertrek Johannesburg

Dag 10 - Aankomst Brussel

’s Ochtends komt u aan in Brussel. Einde van een fantastische reis. 

Aankomst Brussel

v.a.
p.p.

€ 1.820

promoAndere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Internationale vluchten Brussel-Johannesburg-Brussel met Ethiopian Airlines, Emirates of Air Belgium in economy klasse incl. luchthaventaksen (datumafhankelijk) 
 • Luchthaventransfers ter plaatse 
 • 7 nachten in één van de vijfsterrenlodges van het Sebatana Private Reserve: Elephant Lodge, Rhino East Lodge of Rhino West Lodge (datumafhankelijk) 
 • Alle maaltijden van hoog culinair niveau incl. traditioneel Afrikaanse champagnebrunch 
 • Welkomstdrankje en dagelijks thee en koffie 
 • Gratis Wifi en alle lokale taksen 
 • Alle activiteiten met Engelstalige, Zuid-Afrikaanse gids: bezoek wildlifemuseum met wijnkelder en souvenirshop, safaribabbel, 4 safari’s in open 4x4’s, zonsondergang met 
  champagne bij Leopard Rock, begeleide wandelsafari en bezoek Johannesburg/Soweto
  (sommige activiteiten kunnen worden aangepast afhankelijk van de planning ter plaatse) 

 Exclusief

 • overige dranken
 • optionele activiteiten (ter plaatse te bekostigen)
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • reisverzekering

 

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo