Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Drifters Zuidelijke Hoogtepunten 16-daagse Adventure Safari

Dag 1 - Johannesburg – Lesotho

Vertrek vanuit de Greenfire Lodge Johannesburg om 06u30. We reizen in zuidelijke richting naar het Koninkrijk Lesotho. Dit kleine land wordt volledig omringd door Zuid-Afrika en is de enige soevereine staat ter wereld dat volledig boven de 1000m hoogte ligt. We steken de grens over en komen aan in een afgelegen lodge in de bergen van het Tsehlanyane Nationaal Park. (Lunch zelf te bekostigen)

Dag 2 - Lesotho

Na het ontbijt hebben we de hele dag om op verkenning te gaan. De gids neemt ons mee op wandeltocht door imponerende bergen, langs watervallen en spectaculaire uitzichtpunten. In de dorpen die we hier en daar op dit verraderlijke terrein aantreffen, komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van het land. Avonturiers kunnen ’s namiddags paardrijden onder begeleiding (optioneel), maar het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan de lokale bevolking of te relaxen.

Ontbijt, lunch en diner
Lesotho

Dag 3 - Lesotho – Swaziland

We worden wakker met een fenomenaal zicht en keren terug naar Zuid-Afrikaanse bodem om ons een weg te banen naar Koninkrijk Swaziland, waar koning Mswati III het bewind voert. De Swazi zijn gekend voor hun kleurrijke cultuur en traditionele hutten. Ook qua landschappen is dit een divers land: van weidse savannes in het oosten tot tropisch regenwoud in het noordwesten. We steken de grens over en rijden via de hoofdstad Mbabane naar ons hotel in de Hlambanyatsi Pine Forest regio.

Ontbijt, lunch en diner
Lesotho – Swaziland

Dag 4 - Swaziland

De dag begint met fraaie vooruitzichten! We bezoeken ‘Sibebe Rock’, een granieten rotsformatie dat 350 meter boven de Mbuluzi Valley uitsteekt. We brengen tijd door aan de voet van de berg terwijl de gids uitleg geeft bij de geschiedenis van deze locatie. Na de lunch keren we terug naar het hotel. Onderweg houden we halt aan een lokaal marktje of boetiek met ambachtelijke kunstvoorwerpen.

Ontbijt, lunch en diner
Swaziland

Dag 5 - Maputo

Nadat we Swaziland hebben doorkruist, arriveren we in Mozambique, een trefpunt van beschavingen (nomadische stammen, Arabische koopmannen, Britse zeelui, Portugese kolonialen) en verscheurd door 20 jaar burgeroorlog. Door de teruggevonden vrede en snel groeiende economie, heeft het toerisme de draad terug opgepikt. Aankomst in de hoofdstad Maputo voor een stadtour in lokaal transport en diner in een plaatselijk restaurant (op eigen kosten).

Dag 6 tot 7 - Inhambane

We volgen de kust naar Maxixe, waar een boottocht per traditionele Dhow (of ander vaartuig) op het programma staat. De gids wacht ons op in de oude handelshaven van Inhambane. Na een marktbezoek komen we aan waar we twee nachten zullen vertoeven: comfortabele blokhutten die zich letterlijk op het strand bevinden. Tijd om te ontspannen, snorkelen, zonnebaden en het exploreren van de verlaten stranden waar Mozambique gekend voor is. Wie dit wenst, kan gaan diepzeeduiken (optioneel).

Ontbijt, lunch en diner
Inhambane

Dag 8 - Xai Xai

Rit naar het kuststadje Xai Xai, ooit een levendige haven onder Portugees gezag en nu een rustige vakantiebestemming. We verblijven in een afgezonderd strandresort op een grote duin. Hier is het genieten van zon, zee en strand!

Ontbijt, lunch en diner
Xai Xai

Dag 9 - Mozambique – Kruger Park

’s Ochtends vroeg zetten we onze reis in noordelijke richting verder door de Limpopo vlakte naar het legendarische Kruger Nationaal Park, de habitat van een diversiteit aan wildleven, waaronder de ‘Big Five’ (olifant, buffel, neushoorn, luipaard, leeuw), waar we vandaag al naar op zoek gaan. We zetten onze tenten op in de bush en genieten van een diner dat werd klaargemaakt boven een open vuur.

Vrij kamperen
Ontbijt, lunch en diner
Mozambique – Kruger Park

Dag 10 - Kruger Nationaal Park

Vroeg opstaan om met een kop koffie getuige te zijn van de zonsopgang. We breken ons kamp op en brengen het merendeel van de dag door in het park. De gids vertelt over het gedrag van de dieren die we onderweg spotten. Na de picknick lunch verkennen we het noordelijk gedeelte van het park, waar we het schuchtere jachtluipaard hopen te spotten. In de late namiddag verlaten we het park via de Pafuri gate alvorens te arriveren in onze accommodatie.

Dag 11 - Great Zimbabwe Ruïnes

Na de grensovergang met Zimbabwe, rijden we via Masvingo naar de ruïnes van Great Zimbabwe, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het mysterie rond deze historische site wordt opgehelderd door de gids en we gaan op begeleide wandeltocht, waarbij dit magnifieke bouwwerk in de kijker wordt gezet. We kamperen in de nabijheid van deze plek.

Vrij kamperen
Ontbijt, lunch en diner
Great Zimbabwe Ruïnes

Dag 12 - Matobo

We rijden via de brede lanen van Bulawayo (een voormalige koloniale stad) naar Matobo, gekend voor zijn balancerende granieten rotsblokken. Nadat we onze tenten hebben opgezet, gaan we op safari en te voet op zoek naar neushoorns in het nationale park. ‘s Avonds terugkeer naar het kamp.

Dag 13 - Hwange

Vandaag zetten we koers naar Hwange Nationaal Park. In de late namiddag gaan we op safari in open voertuigen, afgewisseld door wandelingen, op zoek naar de grote kuddes wild waarvoor dit park gekend is. We kamperen met zicht op een waterplas, waar de dieren samenkomen om te drinken.

Dag 14 tot 15 - Victoria Falls

Na het ontbijt rit naar Victoria Falls, de Afrikaanse hoofdstad van het avontuur. We bezoeken de adembenemende Victoria Watervallen of “Mosi o Tunya” in de lokale taal, wat zoveel wil zeggen als “de rook die dondert”. De rest van onze tijd hier kunnen we invullen met optionele activiteiten: vliegtuigflip boven de watervallen, boottocht op de Zambezirivier, wildwaterraften, bungeejumpen, helikoptervlucht,…. Eén avond dineren we in een lokaal restaurant (op eigen kosten). We overnachten in de Greenfire Lodge Victoria Falls, die heel centraal gelegen is.

Dag 16 - Victoria Falls

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze memorabele rondreis.

v.a.
p.p.

€ 2.095Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • De overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het reisprogramma
 • Alle hoogtepunten volgens het programma met alle entreegelden en safari’s zoals beschreven
 • Transport in avontuurlijke truck en gebruik van de gemeenschappelijke Drifters uitrusting
 • Diensten van professionele gids, die ook de chauffeur en kok is tijdens de rondreis

Hoogtepunten:

 • Lesotho
 • Afrikaanse dorpscultuur
 • Koninkrijk Swaziland
 • Sibebe Rock
 • Golden Gate
 • Bergwandelingen
 • Maputo
 • Stranden van Mozambique
 • Kruger Nationaal Park
 • Great Zimbabwe ruïnes
 • Victoria Watervallen
 • Safari’s in open voertuigen
 • Historische sites
 • Matobo Nationaal Park
 • Hwange
 • Neushoorn trektocht


Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Optionele activiteiten
 • Pre- en post-nachten
 • Luchthaventransfers
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele visumkosten en reisverzekering

Optionele excursies:

 • Wildwaterraften
 • Bungeejumpen

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo