Header
Silhouette
Zuid-Afrika
Afrika
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Grote Rondreis Luxe

Dag 1 - Johannesburg

Aankomst in de luchthaven van Johannesburg. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger en oppikken van de huurwagen. Indien gewenst kan u nog een bezoek brengen aan Pretoria, met bezienswaardigheden zoals het Voortrekkersmonument en de Union Buildings. Ook een bezoek aan Soweto is mogelijk, maar hiervoor raden we absoluut een gids aan.

Dag 2 tot 3 - Waterberg + Safari

Het Entabeni Game Reserve is gelegen in de Waterberg regio. Dit wildpark (malariavrij) met 5 verschillende ecosystemen en vele wildsoorten, ligt op zo’n 3 u rijden van Johannesburg. Excursies: Safari in open terreinwagens, wandelsafari’s, safari te paard, helikoptervlucht, bezoek aan een Pedi cultureel dorp. 

Dag 4 tot 5 - Mpumalanga

De panoramaroute: mooie bergen, talrijke watervallen, adembenemende landschappen en een weelderige fauna en flora. Excursies: Blyde Rivier Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Mac Mac watervallen, God’s Window, Three Rondavels, Pelgrim’s Rust. 

Dag 6 - Kruger Nationaal Park

Kruger Nationaal Park is het grootste en tevens bekendste nationaal safaripark van Zuid-Afrika. Dit gebied van 19.000 km² herbergt een grote verscheidenheid aan wild zoals impala’s, giraffen, zebra’s, … Met een beetje geluk ziet u hier de ‘Big Five’: leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Excursies: Safari in eigen voertuig, begeleide safari, begeleide wandelingen. 

Dag 7 - Swaziland

Swaziland, het koninkrijk van de Swazi. Via de grenspost Jeppe’s Reef betreedt je dit land met zijn mooie heuvelachtige landschappen en kleurrijke cultuur. Excursies: Nationaal park van Mliliwane of Mkhaye, glasfabriek en ambachtelijke marktjes, traditionele dansen. 

Dag 8 tot 9 - Hluhluwe & St-Lucia

Hluhluwe is gelegen in het hart van Zululand en maakt deel uit van het Hluhluwe-Umfolozi Nationaal Park. De attractie van het park is ongetwijfeld de grote populatie witte en zwarte neushoorns maar ook andere wildsoorten zoals de nyala, zebra, impala, gnoe, hyena’s,… zijn er talrijk aanwezig. Hier kan je oog in oog komen te staan met de “Big Five”. Het St-Lucia meer is omgeven door moerassen, kustbossen en duinen. Dit is de ideale thuishaven voor o.a. 1200 krokodillen, 800 nijlpaarden en een enorm aantal vogelsoorten zoals pelikanen, flamingo’s, ibissens, … Excursies: Hluhluwe: safari in eigen voertuig, begeleide safari,St-Lucia meer: boottocht, Zuludorp. U verblijft in een privaat safaripark ten noorden van het Hluhluwe-Umfolozi Park.

 

Dag 10 - Umhlanga

Umhlanga rocks is één van de bekendste badplaatsen ten noorden van Durban. Ideaal om even uit te rusten of te gaan zwemmen in de warme waters van de Indische Oceaan.

Ontbijt

265 km

Umhlanga

Dag 11 - Durban – Port Elisabeth (vlucht)

Rit naar Durban en teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Durban. Binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elisabeth (exclusief). Oppikken huurwagen in de luchthaven van Port Elisabeth. Port Elisabeth is een grote kuststad aan het begin van de Tuinroute en rijk aan historische, architectonische en culturele bijzonderheden. Excursies: Addo Elephant Park, Township tour, Kings’s Beach, Humewood Beach en Hobie Beach. 

Dag 12 tot 13 - Tsitsikamma

Tsitisikamma Nationaal Park: een uniek bosrijk gebied langs de Indische Oceaan, aan de monding van de Stormsrivier. Het Tsitsikammawoud, ingesloten door een ongenaakbaar kustlandschap, biedt de natuurliefhebber een zeer intense ervaring. Excursies: Tsitsikammawoud, Monkeyland en Birds of Eden, Bungee sprong, mooie kust langs het woud. 

Dag 14 - Knysna - Mosselbaai

Onderweg naar Mosselbaai kan u een stop maken in Knysna, een kuststadje langs de Tuinroute bekend om zijn lekkere oesters. Excursies: Sunset cruise met champagne en oesters aan boord Mosselbaai is een kuststadje aan het einde van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 voet aan wal hebben gezet. Excursies: Bartholomeu Diaz Museum Complex, Oude postboom, Schelpenmuseum, Diaz strand, Seal Island, safari’s in Garden Route Game Lodge en Botlierskop Game Reserve. 

Dag 15 tot 16 - Oudtshoorn

Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo en het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert, Kobus se gat. 

Dag 17 - Montagu

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route 62 en is vooral bekend voor de thermische baden en de lekkere dessertwijnen uit deze prachtige regio. Excursies: Avalon waterbronnen, tochtje met een oude Cadillac + wijnproeven, vele wandelroutes in de bergen. 

Dag 18 tot 19 - Kaapstad + Kaapse Schiereiland

Kaapstad is het zuidwestpunt van het Afrikaanse continent. Deze oudste en tevens modernste stad van Zuid-Afrika biedt een grote variatie aan nieuwe en oude gebouwen, mooie stranden, een bruisend cultureel leven en heel veel bezienswaardigheden. Excursies: Tafelberg, Robbeneiland, V&A Waterfront, Bo-kaap, Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Seal Island, Kaap de goede Hoop, Boulders Beach. 

Dag 20 - Vertrek Kaapstad

In de late namiddag, teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Kaapstad en terugvlucht.

Vertrek Kaapstad

v.a.
p.p.

€ 3.505Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • Ontvangst en assistentie door een Live To Travel vertegenwoordiger bij aankomst
 • Alle overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het programma
 • 2 jeepsafari’s en 1 begeleide wandeling in Elephant Plains, jeepsafari’s, wandelingen en 1 bootcruise in Mkuze Falls, 2 jeepsafari’s en bezoek aan ‘Reptile Encounters’ in Garden Route Game Lodge
 • 2 safari’s in Garden Route Game Lodge
 • Huurwagen Bidvest type C Toyota Corolla of gelijkwaardig met onbeperkt aantal kilometers, Super Cover Insurance, GPS en tweede bestuurder.
 • One way drop off fee Johannesburg - Durban en Port Elizabeth - Kaapstad
 • 24 uur/dag telefonische bijstand door de lokale vertegenwoordiger van Live To Travel
 • Live To Travel voordeel: gratis Insight Guide Zuid-Afrika (296 pagina's - 250 kleurenfoto's - 14 kaarten/plattegronden - 1 reisgids per kamer) 


Exclusief

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
 • Contract kost
 • Brandstof en waarborg huurwagen
 • Optionele excursies
 • Inkomgeld nationale parken
 • Overige maaltijden
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo