Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Hermanus

Hermanus wordt ook wel de kraamkamer van Zuid-Afrika genoemd. Met een baai die zeer diep blijft tot aan de wal vormt dit gebied een ideale plaats voor walvissen uit Antartica om tussen juni en december hun jongen ter wereld te brengen en (opnieuw) te paren. Vanaf de haven loopt een 10 kilometer lang wandelpad rondom Walker Bay naar Grotto strand. Er zijn een aantal punten vanwaar vaak walvissen worden gezien zoals: Dreunkrans, Windsor Bay, Gearing's Point, de oude haven, de gang, Sievers punt, Kwaaiwater, Voëlklip en Grotto. In het museum in de oude haven wordt het locale vissersleven tentoongesteld. Er is een onderwatermicrofoon waarmee de tonen van aanwezige walvissen worden opgevangen. Zijn die er niet, dan komen de geluiden van een bandje.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur. Zondags gesloten.

U kunt een uitstap maken naar het nabij gelegen Grootbos Nature Reserve, een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. Vanuit Hermanus kunt u naar Gansbaai rijden, een klein plaatsje op ongeveer 35 minuten rijden.

Hiervandaan vertrekt een spectaculaire excursie: kooiduiken. Tijdens deze spannende excursie vertrekt u 's ochtends vroeg op een boot en vaart u naar het zogenaamde Shark Alley, de plek waar regelmatig witte haaien zwemmen. Aan de boot zit een stalen kooi gemonteerd en met een aantal waaghalzen tegelijk gaat u, met een wetsuite aan en duikbril op, de kooi in. Zodra er een haai vlakbij de kooi zwemt roept de kapitein van de boot dat u onderwater moet duiken en met een beetje geluk drijft u oog in oog met het angstaanjagende beest! Na enige tijd vaart de boot terug en is er tijd voor een lichte maaltijd. Uiteraard wordt de video van de dag nog even bekeken en staat u weer veilig aan land! Indien gewenst kunt u deze optionele excursie van te voren boeken of zelf ter plaatse regelen.

Bevindt zich in de regio

Steden in de buurt

Excursies

Walvissen spotten per boot Hermanus

Walvissen spotten per boot Hermanus

Stad bij dit hoogtepunt

Hermanus

Bevindt zich in de regio

West-Kaap

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo