Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Ithala Game Reserve

Ithala Game Reserve is misschien wel het mooiste park van Zuid-Afrika! Het groene park ligt in een heuvelachtige omgeving met fantastische uitzichten. Leeuwen leven er niet in dit park, maar verder is al het wild hier wel te vinden en kunt u er zelfs enkele soorten tegenkomen die niet in elk park leven zoals de tsessebee, pangolin en bruine hyena. In Itala leeft een troep olifanten die graag bij elkaar blijft: ziet u er daarom 1, dan is de kans groot dat u alle olifanten ziet!

Tot 1972 vormde het gebied een woongebied met Zulu-kralen. Overal in het park zijn de resten van hutten en fundamenten nog te zien. In 1972 is het gebied tot nationaal park geproclameerd en inmiddels zijn er 900 plantensoorten geregistreerd en groeien er 320 boomsoorten.

Als gevolg van vulkanische activiteit bestaat het landschap uit rotsachtige diepe dalen - bijna kloven - afgewisseld door heuvelachtig gebied en groene valleien. Het verschil tussen het hoogste en het laagste punt is meer dan 1000 meter, wat een ruig en schitterend effect geeft. Eigenlijk kunt u dat direct al zien bij binnenkomst. Na een kleine kilometer ziet u links de overblijfselen van vulcanische activiteit terwijl rechts graslanden zich uitstrekken - met goede kans op het zien van wild. U kunt hier rechts de Dakaneni en Bergvliet Loop rijden. Vooral de Dakaneni levert afwisseling op van dik beboste valleien tot grasvelden. Enkele honderden meters voordat de twee routes zich splitsen krijgt u rechts een weggetje dat leidt naar een uitzichtspunt. Vanaf de parkeerplaats leidt een pad rondom de heuvel vanwaar u kunt zien hoe de heuvels zich ontvouwen.

Vanaf het Ntshondwe Camp kunt u tenslotte nog de Ngubhu Loop rijden die u afwisselend door dikke bebossing en mooie valleien brengt.

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

KwaZulu-Natal

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen