Pretoria
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Pretoria

De kosmopolitische stad Pretoria, ook bekend als Tshwane, ligt in de provincie Gauteng en functioneert als een van de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Pretoria wordt ook wel “Jacaranda City” genoemd omwille van de prachtige paarse bloesems die de jacaranda’s versieren. Deze bomen omzomen de brede straten van de stad.

Pretoria telt verschillende historische monumenten, prachtige overheidsgebouwen en fascinerende musea. Het parlement zetelt hier de ene helft van het jaar, de andere helft wordt er vergaderd in Kaapstad. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan interessante plekken, waaronder het Transvaal Museum, een natuurhistorisch museum dat een oud dinosaurusfossiel uit de nabijgelegen Wieg van de Mensheid tentoonstelt; de botanische tuinen van Pretoria, waar bezoekers een glimp kunnen opvangen van verschillende biomen; en het Voortrekkermonument, dat behoort tot het nationaal cultureel erfgoed.

Mis ook het nabijgelegen Austin Roberts Vogelreservaat niet, evenals de prachtige natuurreservaten Wonderboom en Groenkloof. De centrale figuur in Pretoria is Paul Kruger, die president was van de Zuid-Afrikaanse Republiek van 1883 tot 1901. Op het Kerkplein staat zijn standbeeld. Zijn huis staat verderop in de Kerkstraat en is nu een museum.

Bevindt zich in de regio

Steden in de buurt

Stad bij dit hoogtepunt

Pretoria

Bevindt zich in de regio

Gauteng

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo