Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Sterkfontein

Op minder dan een uur uit het centrum van Johannesburg en Pretoria ligt aan de voet van de Magaliesburg bergen de Cradle of Humankind. Door het grote aantal gevonden fossielen - ongeveer een derde van alle ooit gevonden fossielen - is de streek tot een werelderfgoedplaats uitgeroepen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat alle huidige wereldbewoners van een kleine groep Afrikaanse mensen afstamt. Waar precies de wieg van de mensheid in Afrika heeft gestaan, is nog niet met zekerheid vast te stellen, maar zeker is wel dat meer dan 3 miljoen jaar geleden in de Cradle of Humankind onze voorouders leefden. De streek wordt in Zuid Afrika gezien als de geboorteplaats van de mensheid.

Geopend voor het publiek zijn het Maropeng Bezoekerscentrum en de Sterkfontein-grotten. In 1936 werden in deze grotten door Dr. Robert Broom de eerste resten van een volwassen aapmens (Australopithecus africanus) gevonden. Het skelet wordt ook wel Mrs. Ples genoemd. Daarnaast beschikken de grotten zelf over een mooie verzameling stalagmieten en stalagtieten. In totaal zijn er zes ruimtes. De grootste ruimte, hal van de olifanten, is 90 meter land en 23 meter hoog en bevat een ondergronds meer. De grotten liggen in het 20 hectare grote natuurreservaat Isaac Edwin Stegmann. Vanaf dinsdag tot en met zondag worden elk half uur toeren georganiseerd tussen 09.00 en 16.00 uur. Telefoon: 011 - 956 6342. Goede vrijdag en 1e kerstdag ook gesloten.

Het Maropeng Bezoekerscentrum ligt meer richting Magaliesberg Village, aan de D 400. Het bezoekerscentrum wordt gezien als één van de leukste musea in Zuid-Afrika omdat er voor jong en oud veel te beleven valt. Diverse opgravingen zijn te zien naast interactieve tentoonstellingen en een ondergrondse boottocht.

Bevindt zich in de regio

Steden in de buurt

Stad bij dit hoogtepunt

Johannesburg

Bevindt zich in de regio

Gauteng

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen