Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Dominicaanse Republiek

Introductie

De Dominicaanse Republiek is het tweede grootste en meest diverse land van de Caraïben. Omgeven  door  de  Atlantische  Oceaan  in  het  noorden  en  de  Caribische  Zee  in  het  zuiden,  biedt  dit  weelderige  tropische  eiland  1.600  km  aan  kustlijn,  afgewisseld  met  de mooiste stranden ter wereld, prachtige accommodaties en  een  enorm  aanbod  aan  entertainment  en  recreatie.  De  Dominicaanse  Republiek  staat  bekend  om  zijn  warme,  gastvrije bevolking en het is een unieke bestemming waar men kan dansen op het ritme van de zinderende merengue, relaxen  in  luxe  hotels,  de  eeuwenoude  overblijfselen  van  de  eerste  stad  van  Amerika  ontdekken,  genieten  van  de  heerlijke  Dominicaanse  keuken, golfen op één van de 27 indrukwekkende golfbanen  of  een  geweldig  avontuur  beleven  in  de  nationale  parken,  bergen, rivieren en op de stranden. 

Klimaat

De Dominicaanse Republiek is warm en tropisch, met weinig seizoensgebonden variatie in temperaturen, die gemiddeld 25°C zijn. Seizoenen kunnen echter worden bepaald door regenval, waarbij oktober tot april het regenseizoen aan de noordkust is, terwijl mei tot november de natste maanden in het zuiden van het land zijn. Het droogste gebied is het westen. Koelere temperaturen en minder luchtvochtigheid worden over het algemeen ervaren tussen november en april, terwijl het bergachtige binnenland altijd koeler is dan de rest van het land. Orkanen komen gemiddeld eens in de twee jaar voor op het eiland, het meest opvallend in het zuiden van het land en het meest in augustus en september.  

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

zomer: -6u • winter: -5u.

Visum & paspoort

Een internationaal paspoort geldig tijdens de duur van de reis. Geen visum voor een verblijf van maximum 30 dagen. 

Betaalmogelijkheden

De  Dominicaanse  peso  (RD$)  is  het  officiële betaalmiddel.  Euro’s  en  dollars  kan men  makkelijk  wisselen  bij  banken  en  in officiële wisselkantoren. De meeste winkels en bedrijven accepteren creditcards.  

Gezondheid

Op het platteland is er een laag malariarisico. We raden een insectenwerend middel aan. Ga na of u in orde bent met uw vaccinatie voor tetanus-difterie-kinkhoest, polio en mazelen-bof-rubella. Hepatitis A vaccinatie is aanbevolen voor alle reizigers. Gele koorts komt hier niet voor. Vaccinatie is enkel verplicht vanaf de leeftijd van negen maanden als u vanuit een land vertrekt (ook na een korte luchthaventransfer) waar gele koorts voorkomt.

Telefoon

+809

Feestdagen

Elektriciteit

110 V. Voorzie een wereldstekker (type Amerikaans met twee platte pinnen).

Taal

Spaans. Andere gesproken talen : Haïtiaans Creools, Engels en een beetje Frans

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo