Header
Silhouette
Mauritius
Indische Oceaan
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Mauritius

Introductie

Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan en vormt samen met Réunion en Rodrigues de eilandengroep Mascareignes - archipel. Het is een klein vulkanische eiland  met unieke eigenschappen. De uitgestrekte parelwitte stranden en lagunes behoren tot de mooiste ter wereld. Het azuurblauwe water rond het eiland is rijk aan koraalriffen. Het  betoverende binnenland herbergt een zeer rijke fauna en flora. Tropische bossen, slapende vulkanen, hoge bergen, suikerriet - en theeplantages, watervallen en Creoolse dorpjes zorgen voor de perfecte afwisseling. Ook op culinair gebied is Mauritius een paradijs. Proef de zinnenprikkelende Mauritiaanse gastronomie, met Creoolse en Indische invloeden die op een verfijnde Franse manier worder gepresenteerd. De zeer gevarieerde bevolking bestaat uit een samenstelling van Indiërs, Chinezen, Afrikanen, Europeanen, Malagassi en Creolen.

Klimaat

Tropische zeeklimaat met droge winters van juni tot november en hete, vochtige zomers van december tot mei. Aan de kust kan het warmer en droger zijn dan in het binnneland.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

zomer: +2u winter: +3u.

Visum & paspoort

Reisformaliteiten: internationaal paspoort, geldig tot minimum 6 maanden na terugkeer.

Visum: geen 

Betaalmogelijkheden

De lokale munteenheid is de Mauritiaanse Roepie (MUR). In Mauritius kan u overal betalen met een kredietkaart.

Gezondheid

Gele koorts: vaccinatie is niet vereist indien u rechtstreeks vanuit Europa vertrekt, zonder tussenstop in een land waar gele koorts kan voorkomen (zie hieronder Afrika & Latijns-Amerika). Gele koorts komt hier niet voor. Indien u vanuit een ander land vertrekt (zelfs in korte transit, ongeacht de tijd doorgebracht in de luchthaven) waar gele koorts kan voorkomen (zelfs voor de landen met laag risico - zie hieronder) is vaccinatie officieel vereist en dit vanaf de leeftijd van 1 jaar.

Malaria: Er is geen malariarisico.

Dengue en chikungunya (knokkelkoortsen) kunnen voorkomen. Preventie = antimugmaatregelen toepassen overdag.

Vaccinaties: Op reis gaan is een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de Tetanus-, Difterie-, Kinkhoest-, Mazelen- en Poliovaccinatie. Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen Hepatitis A beschermd zijn. Vaccinatie tegen buiktyfus kan overwogen worden voor avontuurlijke reizen in slechte hygiënische omstandigheden. In vele omstandigheden dient vaccinatie tegen Hepatitis B ook te worden overwogen. Dit alles dient individueel met uw huisarts of de arts van het reisadviescentrum te worden besproken. Voor meer informatie raadpleeg de ITG brochure via http://www.reisgeneeskunde.be of contacteer het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Kronenburgstraat 43/3, 2000 Antwerpen of consulteer hun informatieve webpagina’s op http://www.itg.be 

Verder moet elke reiziger zichzelf beschermen tegen de sterke zon. Draag losse, lichte kledij en bescherm je hoofd met een hoed of pet. Een zonnecrème met hoge factor is geen overbodige luxe. Het warme weer zorgt er voor dat je ongemerkt meer vocht verliest dan je zelf opmerkt. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om voldoende te drinken en extra zout te eten. Neem ook een reisapotheek mee met middeltjes tegen koorts, pijn en buikloop. Ontsmettingsalcohol en steriel verband zijn handig om wonden te ontsmetten en verzorgen.

Veiligheid

Mauritius is een stabiel, welvarend en rustig land. Op drukke plaatsen en in steden moet u extra waakzaam zijn voor pickpockets. U neemt beter geen waardevolle spullen mee.

Fotografie

Indien u mensen wenst te fotograferen vraagt u best eerst hun toestemming.  

Zeden en gewoonten

Discretie wordt op prijs gesteld op het gebied van klederdracht. Ook op toeristische locaties zoals stranden en zwembaden.

Telefoon

Mauritius beschikt over een goed telefoonnetwerk.

Internet

De meeste hotels bieden internetfaciliteiten aan. Daarnaast zijn er ook talrijke internetcafés aanwezig.

Transport

In Mauritius rijden ze links en de wegen zijn in goede staat. Indien u zelf wenst te rijden dient u te beschikken over een internationaal rijbewijs.

Feestdagen

Elektriciteit

In Mauritius gebruiken ze twee verschillende soorten stopcontacten, een hiervan is verschillend van de stopcontacten in België. Het is aangewezen om een wereldstekker te voorzien.

Taal

De officiële talen zijn Mauritiaans Creools (afgeleid van het Frans) en Engels.

Verzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt. Zo niet, wordt aangeraden om een extra verzekering af te sluiten (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand).

Ambassades

Ambassade Mauritius

Adres:                  Bollandistenstraat 68
                            1040 ETTERBEEK

Ambassadeur:       Haymandoyal DILLUM

Telefoon:              +32 2 733 99 88

+32 2 733 99 89

E-mail:                 ambmaur@skynet.be

Website:               http://www.gov.mu

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo