Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Canada

Introductie

Wie aan Canada denkt, denkt ongetwijfeld aan natuur. Het land kent talloze blauwe meren, gletsjers, watervallen en fjorden. De mooie landschappen en prachtige vergezichten maken Canada een gedroomde bestemming voor natuurliefhebbers! Maar Canada heeft veel meer te bieden. Denk aan steden als Vancouver, Calgary, Toronto en Montreal, waar de multiculturele samenleving, kunst en geschiedenis voor een mooi karakter zorgen. Bruisende festivals, interessante musea en hippe restaurants, u vindt het er allemaal.

Vanuit parken als Pacific Rim National Park en Great Bear Rainforest spot u grizzly beren en zwarte beren. Bij het plaatsje Churchill aan de Hudson Bay kun je oog in oog komen te staan met ijsberen, terwijl u er in de zomermaanden witte en roze belugadolfijnen tegen kunt komen. Vanaf Vancouver Island vaart u tussen de walvissen en is het zelfs mogelijk om tussen de orka’s te kajakken! Elanden, bizons en Wapiti herten zijn ook zomaar dieren die u kunt spotten in Canada.

Reist u door het westen van Canada dan mogen Banff National Park, de Icefields Parkway, Jasper en Wells Gray Provincial Park bijna niet ontbreken. Besneeuwde bergtoppen, riviervalleien en uitgestrekte oerbossen zorgen voor een overweldigende natuur. Wilt u meer van de gebaande paden af, kies dan voor een reis naar Newfoundland of Nova Scotia in het oosten van Canada. Natuurlijk kun je er dan ook een bezoek aan de bekende Niagara Watervallen bij plannen.

Voor wie echt ‘back to basic’ wilt is een reis naar de Yukon een aanrader! Hier beleef je een echt wildernis avontuur in een landschap dat al eeuwen lang weinig veranderd is.

Er valt genoeg avontuur te beleven. Van wandelen, mountainbiken en paardrijden, tot kajakken, kanoën en skiën, het kan allemaal in Canada.

Of u nu reist per camper, luxe trein of met een huurauto, het comfort van de wegen, campsites en hotels maken het een bestemming die zowel voor de avonturiers als families met kleine kinderen een droombestemming is.

Klimaat

Canada's klimaat is gedurende het jaar niet zo koud als men zou denken. In het grootste deel van Canada dalen de winterse temperaturen tot onder het vriespunt, maar de zuidwestelijke kust is relatief mild. Het koudste is het langs de poolcirkel met temperaturen die, gedurende ongeveer zeven maanden van het jaar, dalen tot onder het vriespunt. Tijdens de zomer hebben de zuidelijke provincies vaak temperaturen van boven de 30 graden met daarbij een hoge luchtvochtigheid. West- en Zuidoost-Canada heeft het meeste neerslag, terwijl de Prairies droog zijn en slechts 250 — 500 mm per jaar valt.

Canada is een uitstekende bestemming voor liefhebbers van wintersport. Het skiseizoen loopt van december tot eind maart in het oosten, en tot eind mei (en soms zelfs juni) in het Westen.

Indien u meer heeft met de zomer dan kunt u van eind mei tot eind september genieten van het warme weer. De zomer begint officieel in juni en gaat door tot augustus, waarbij juli vaak de warmste zomermaand is.

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Visum & paspoort

Voordat u naar Canada reist moet u een eTA aanvragen wat een gemakkelijke online procedure is.
De meeste aanvragers ontvangen hun eTA- goedkeuring binnen enkele minuten per email. Sommige verzoeken kunnen echter verschillende dagen verwerking eisen. Wij adviseren om de eTA minstens 4 weken voor vertrek aan te vragen.

Wanneer u vanuit Canada over de grens gaat naar de USA is het ook verstandig om een ESTA aan te vragen.
Dit is niet verplicht, maar maakt het vaak bij de grensovergang wel een stuk gemakkelijker en sneller omdat u dan al in het systeem staat.

Wanneer u via de lucht of over zee van Canada naar de USA gaat is een ESTA wel verplicht.

 

Feestdagen

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo