Header
Silhouette
Australië
Oceanië
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Darwin naar Adelaide

Dag 1 - Darwin - Kakadu National Park

Het avontuur start met een bootcruise in de Mary River Wetlands, bekend om de 250 vogelsoorten en de hoogste concentratie aan zoutwaterkrokodillen in het zuidelijk halfrond. We gaan het Kakadu National Park binnen via de South Alligator River, waar u tevens zult lunchen. In het Bowali Visitor Centre kunt u Aboriginal kunst kopen. In Ubirr kunt u een grote verzameling Aboriginal rotskunst bezichtigen waar uw gids het een en ander bij zal toelichten. Zo zult u horen over de mythe van de Rainbow Serpent. Vervolgens maakt u een klim naar de Nadab Lookout, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving en het daarachter liggende Arnhem Land. 's Avonds kunt u genieten van een diner en een overnachting op ons privékampeerterrein.

Dag 2 - Van Kakadu National Park naar Litchfield National Park

Na het ontbijt rijden we via een 4x4 weg naar de Twin en Jim Falls, voor een dag avontuur. U zal versteld staan van de schoonheid van deze verborgen watervallen in het Kakadu Nationaal Park. In de namiddag rijden we naar het kampeerterrein vlakbij Litchfield National Park.

Dag 3 - Litchfield National Park - Darwin

Vandaag verkent u de watervallen, bronwaterstromingen en ruige zandstenen hellingen van het Litchfield National Park. Hoogtepunten zijn de grote, magnetische termietenheuvels en de Wangi Falls, waarin u kunt zwemmen en wandelen (seizoensgebonden). Neem een laatste duik in de watervallen bij Buley Rockhole voordat u verder reist en vroeg in de avond aankomt in Darwin.

Dag 4 - Darwin - Katherine Gorge

Rond zes uur 's ochtends vertrek naar Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park, dat eigendom is van de Jawoyn Aboriginals.  Eeuwenoud zandsteen is op natuurlijke wijze uitgegroefd door de Katherine River, en daardoor is een diepe kloof ontstaan. Het is mogelijk een boottocht te maken of met een kano over het water te peddelen (beide optioneel) voordat we ons terugtrekken op een nabijgelegen kampeerplek.

Dag 5 - Katherine - Banka Banka (via Mataranka)

Begin de dag goed en neem een bad in een van de thermische baden van Mataranka. We bezoeken Daly Waters Pub voor een koud biertje en een beetje geschiedenis. Onze dag eindigt bij het historische Banka Banka Cattle Station waar we 's nachts zullen kamperen.

Ontbijt, lunch en diner
Katherine - Banka Banka (via Mataranka)

Dag 6 - Banka Banka - Alice Springs

We reizen door Tennant Creek, en verder op de route bevinden zich de Devils Marbles (Karlu Karlu), een verzameling gigantische granieten rotsblokken die op magische wijze boven op elkaar balanceren. Later vandaag steken we de Tropic of Capricorn over (maar 20% van de Northern Territory ligt ten zuiden van dit punt) en korte tijd later arriveren we in Alice Springs. Uw accommodatie is inbegrepen in de prijs, het diner is voor eigen rekening. 

Dag 7 - Alice Springs

Vandaag heeft u tijd om te relaxen of Alice Springs te verkennen. Alle activiteiten en maaltijden zijn deze dagen voor uw eigen rekening. Hostel accommodatie is inbegrepen.

Dag 8 - Alice Springs - Uluru

We rijden door de outback naar Uluru. We maken een wandeling rond de voet van Uluru en bezoeken het cultureel centrum. We eindigen de dag met een spectaculaire zonsondergang. ’s Avonds overnachten we in swags (Aussie slaapzak) op het Ayers Rock Resort kampeertterein. (Pop-up tenten voorzien voor upgrade klanten.)

Ontbijt, lunch en diner
Alice Springs - Uluru

Dag 9 - Kata Tjuta

Sta vroeg op om getuige te zijn van de magnifieke zonsopgang bij Kata Tjuta en bezoek aan de 'Valley of the Winds' met uniek gevormde rotsformaties. De stevige wandeling duurt ongeveer 3.5 uur. Nadien kan u relaxen op het kampeerterrein of een duik nemen in het zwembad.

Ontbijt, lunch en diner
Kata Tjuta

Dag 10 - Uluru – Kings Canyon

We reizen naar Watarrka Nationaal Park (Kings Canyon) en stoppen voor de uitzichten op de kloof, de zandstenen muren en de immense grootte van het ravijn. Tijdens de Canyon Rim wandeling (3-4  uur) ervaren we de Garden of Eden en leren over de Aboriginal geschiedenis en cultuur.

Dag 11 - Kings Canyon - Coober Pedy

We staan vroeg op en rijden naar Coober Pedy. We bezoeken de opaalmijn en museum. Vanavond overnacht u in een 'bunkhouse', een ondergronds accommodatie).

Ontbijt, lunch en diner
Kings Canyon - Coober Pedy

Dag 12 - Coober Pedy - Wilmington

Na het ontbijt reizen we verder naar de Flinder Ranges. Onderweg stoppen we bij Pimba om de zoutmeren te zien. We overnachten in Wilmington tussen de rode gombomen.

Ontbijt, lunch en diner
Coober Pedy - Wilmington

Dag 13 - Wilmington - Adelaide

In de ochtend maken we een wandeling door de prachtige Alligator kloof. We genieten van een laatste lunch samen alvorens naar Adelaide te vertrekken.

Ontbijt & Lunch
Wilmington  - Adelaide

v.a.
p.p.

€ 1.290Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

  • Ervaren gids
  • Transport in minibus
  • Excursies en maaltijden zoals beschreven in het programma
  • Kampeermateriaal
  • Uluru NP parkgeld


Exclusief

  • Zeker meenemen: hoed, zonnemelk, wandelschoenen, zaklamp, muggenspray, slaapzak (kan je huren voor 20AUD) en drinkbus.
  • Internationale vluchten

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo