Header
Silhouette
Australië
Oceanië
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Het Wilde Westen Luxe

Dag 1 - Perth - Cervantes

Welkom in Perth! Vandaag haalt u de huurauto op bij de autoverhuurservice. Verlaat Perth en rijdt noordwaarts naar het Nambung National Park, waar de woestijnsculpturen van Pinnacles gelegen zijn:150.000 kalkstenen rotsformaties, die zijn ontstaan uit een combinatie van water, kwarts, kalksteen en zand. Pinnacles ligt 17 kilometer ten zuiden van de stad Cervantes. Dicht bij het stadscentrum vind je een aantal stranden, ideaal om te zwemmen, varen en windsurfen.

Dag 2 - Cervantes - Kalbarri

Reis langs de Batavia Coast, waar in 1629 de eerste Europeanen zich voorgoed op Australische grond vestigden. U passeert een twintigste-eeuwse loodmijn en als u de beschaving achter u heeft gelaten komt de Australische Outback in zicht. In Kalbarri National Park vindt u ravijnen van rode steen, ruige kustkliffen, de Murchison-rivier en witte zandstranden. Kalbarri ligt daar waar de Murchison River uitmondt in de Indische Oceaan. Walvissen zwemmen met hun jongen langs de kust en u kunt dolfijnen zien ravotten in de baai. In Kalbarri National Park groeien 800 wildebloemsoorten. Wandel door ravijnen of ga fietsen langs de kust. Er zijn mogelijkheden tot abseilen, hiking, tennis, golf en surf.

Dag 3 - Kalbarri - Monkey Mia

Nadat u Kalbarri hebt verlaten rijdt u richting Denham. Pauzeer bij Hamelin Pool, waar diverse stromatolieten leven, organismen die 3500 miljard jaar geleden al op aarde waren. Vervolg uw weg naar Monkey Mia, het centrum van de West-Australische Shark Bay. Hier kunt u wilde dolfijnen in helderblauw water spotten.

Monkey Mia is gelegen op een uniek gedeelte van de kustlijn. Er heerst een relaxte atmosfeer en natuurliefhebbers kunnen er genieten van de grote variatie aan dier- en vogelsoorten in de nabije omgeving. Een paar keer per dag zwemmen er dolfijnen in de baai, vooral in de ochtend.

Dag 4 - Vrije tijd in Monkey Mia

Vandaag is een vrije dag waarin je Monkey Mia zelf kunt ontdekken.

Entreegeld Monkey Mia Reserve moet bij aankomst worden voldaan (voor Department of Environment and Conservation).

Dagpas: $15/volw., $5/kind of uitgebreide pas (4 weken geldig): $25/volw., $10/kind (prijs onder voorbehoud).

 

Dag 5 tot 6 - Monkey Mia - Coral Bay

Coral Bay is een kleine nederzetting die door het Ningaloo Reef wordt afgeschermd van de Indische Oceaan. Ontdek het koraal en de vissen tijdens het snorkelen of vanuit een glasbodemboot. Misschien heeft u zelfs de mogelijkheid om te zwemmen met walvishaaien!

Dag 7 tot 8 - Coral Bay - Karijini National Park

Karijini National Park staat bekend om zijn ravijnen en watervallen. Er zijn wandelpaden voor beginners en gevorderden. Een toegangspas voor Karijini National Park kost ongeveer $12.00 per voertuig. Het vooraf regelen van een toegangspas is ook mogelijk via de website van DEC, www.dec.wa.gov.au

Dag 9 - Karijini National Park - Port Hedland

Nadat je je verblijf verlaten hebt en de Fortesque River bent overgestoken, kondigt het landschap van de Chichester Ranges zich aan. Talrijke actieve goudmijnen liggen verscholen in de wildernis, er zou zomaar een goudklompje op de grond kunnen liggen. Dan vervolgt u uw reis naar Port Hedland, een grote ijzerertshaven.

Port Hedland is een grote kustplaats op ongeveer 1660 kilometer van Perth. Het is beroemd om zijn inheemse cultuur en geschiedenis, de lange treinen, grote schepen, zouthopen en rode stof. Port Hedland is een ideale plek om te vissen, walvissen te spotten, krabben te vangen en schildpadden te zien nestelen op verschillende tijdstippen in het jaar.

Dag 10 tot 11 - Dag 10 & 11: Port Hedland - Broome (610 km / 7 uur)

Verlaat Port Hedland en rijd de Great Sandy Desert in. Stop bij het enige wegrestaurant in de omtrek, dat vlak bij het lange strand 80 Mile Beach ligt. Daarna rijdt u naar de populairste vakantiebestemming van West-Australië: Broome.

Broome is meer dan een eeuw geleden gesticht als een parelhaven. De stad is uitgegroeid tot een smeltkroes van vele nationaliteiten. Bezienswaardigheden in Broome zijn Anastasias Pool, the Broome Court House, Chinatown, dinosaurusvoetstappen en Cable Beach. Breng een bezoek aan de krokodillenboerderij van Malcolm Douglas, aan Willie Creek parelboerderij, het Bird Observatory, Cape Leveque en Buccaneer Archipelago.

Dag 12 - Broome - Fitzroy Crossing

Ga op weg naar de regio Kimberley. Steek de Fitzroy River over en reis over de Great Northern Highway verder naar Kimberley. Na 179 kilometer (net voorbij Willare Bridge Roadhouse) ziet u een afslag naar links. Deze weg, de Derby Highway, leidt naar Derby.

Fitzroy Crossing ligt ten zuiden van de Devonian Reef National Parks aan de Great Northern Highway, op 217 kilometer van de afslag naar Derby. Vanwege de centrale ligging is Fitzroy Crossing een goede uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken.

Dag 13 - Fitzroy Crossing - Halls Creek

Neem voordat u de Mary River oversteekt een kijkje op Ngumban Ranges. In Halls Creek kunt u de Chinese Wall en Old Halls Creek bezoeken, waar men eind-negentiende eeuw begon met goudzoeken. De streek rond Halls Creek is groter dan Groot-Brittannië, al wonen er slechts 3000 mensen. Ten zuiden van Halls Creek ligt het Wolf Creek Crater National Park. Eeuwen geleden sloeg daar een meteoriet in de grond en liet een krater van 50 meter diep en 850 meter breed achter.

Dag 14 tot 15 - Halls Creek - Kununurra

VVanuit Halls Creek passeert u het Purnululu (Bungle Bungles) National Park. Verderop ligt Lake Argyle, het op één na grootste kunstmatige meer in Australië. Uit het meer steken 70 bergtoppen, waardoor het eruitziet als vreemde woestijnfjord. Volgende dag tijd om de Bungle Bungles en Lake Argyle te ontdekken.

Dag 16 - Kununurra - Katherine

Vandaag reist u naar de stad Katherine. In de Katherine-regio bevinden zich talloze Aboriginalgemeenschappen. Een tour door het Katherine Ravijn (Aboriginalnaam: Nitmiluk), gelegen in Nitmiluk National Park, is een aanrader. De 13 ravijnen van Nitmiluk National Park werden 23 miljoen jaar geleden gevormd. U kunt het Katherine-ravijn zelfstandig ontdekken per kano of helicopter, of u boekt een excursie.

Dag 17 tot 18 - Van Katherine naar Kakadu NP Jabiru Township

Neem de Stuart Highway richting Darwin. Voorbij Pine Creek slaat u rechtsaf; deze Kakadu Highway zal u het National Park inleiden. Rond het Kakadu National Park zijn veel Aboriginal nederzettingen en veel parkopzichters zijn van Aborigine afkomst. Kakadu National Park wordt beheerd door een samenwerking van de traditionele Aboriginal-eigenaren en de directeur van National Parks.

Dag 19 - Kakadu National Park - Litchfield National Park

Ga via de Arnhem Highway terug naar Stuart Highway en rijd zuidwaarts naar het stadje Batchelor, de toegangspoort tot Litchfield National Park. In Litchfield zijn talloze watervallen die vanaf het zandstenen plateau Tabletop Range naar beneden stromen. Ook zijn er regenwouden, magnetische houtwormheuvels en historische plekken.

Dag 20 - Batchelor - Darwin

Voordat u naar Darwin rijdt kunt het Litchfield National Park ontdekken, of bezoekt u het Territory Wildlife Park. Om in het Wildlife Park te komen slaat u op de Stuart Highway af naar State Route 34. ’s Avonds komt u in Darwin aan. Darwin is de hoofdstad van het Northern Territory. Het is een populaire uitvalsbasis vanuit waar bezienswaardigheden in de Top End en het Northern Territory te bezocht kunnen worden. Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • 19 nachten verblijf
 • maaltijden zoals vermeld in het programma
 • gratis Nederlandstalige Insight Guide Australië.


Exclusief

 • vluchten
 • huurwagen
 • optionele activiteiten
 • parkgelden
 • overige maaltijden
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo