Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Monkey Mia

Sedert meer dan 40 jaar komen elke ochtend wilde tuimelaars de ondiepe wateren van Monkey Mia binnen gezwommen om er kennis te maken met de mensen. Deze zeldzame en indrukwekkende kennismaking met de dieren is een van de beste ervaringen die je je kunt inbeelden.

Deze interactie begon begin jaren '60 toen de lokale vissers de overblijfselen van hun vangst begonnen te delen met de dolfijnen. Doorheen de jaren groeide het vertrouwen van de dolfijnen en kwamen ze steeds dichter bij de kust. Dit werd al snel een fenomeen en toeristen van over de hele wereld trokken naar Monkey Mia om deze geweldige ervaring zelf te beleven.

De dolfijnen zijn niet getraind en leven in het wild. De interactie die ze doen met de mensen is dan ook geheel uit eigen wil. Deze intelligente dieren sturen 5 verzamelaars naar het strand die de verkregen vis terug meenemen naar de grotere groep die verderop in zee zwemt. 

De aanwezigheid van deze fascinerende dieren is natuurlijk ook een zegen voor wetenschappers. Monkey Mia is daarom een belangrijke bron van onderzoeken naar het sociale en biologische karakter van tuimelaars.

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

Western Australia

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen