Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Northern Territory

Je kunt jezelf verliezen en weer terugvinden in het Northern Territory, een plaats rijk aan Aboriginal-geschiedenis en ruwe, natuurlijke schoonheid. Geniet van Darwins’ culinaire en culturele smeltkroes en ontdek het regenwoud en de Aboriginal-rotskunst in Kakadje National Park, dat in de Word Heritage-lijst is opgenomen. Verblijf in de Red Centre-plaats Alice Springs en bezoek de iconische wonderen van Uluru-Kata Tjuta en Kings Canyon. Vaar Katherine Gorge af en zoek met een goudzeef naar goud in Tennant Creek. Het Northern Territory biedt eveneens een groot scala aan wilde dieren, kleurvolle outback-personages en landschappen voor avonturen in de buitenlucht.

Darwin en omgeving
Ervaar het milde klimaat van Darwin en de smeltkroes van voedsel en culturen in de vele outdoorfestivals en -markten die in de stad plaatsvinden. Loop vervolgens de verschillende musea en kunstgalerieën eens binnen en ontdek de dramatische geschiedenis van de stad: van de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan cycloon Tracey. Zeil bij zonsondergang de haven van Darwin binnen, vaar langs krokodillen en maak een bushwalk in het moessonwoud. Ga een dag naar Litchfield National Park, waar je in kristalheldere waterputten kunt zwemmen en duizenden grote termietheuvels kunt ontdekken. Of bezoek de Tiwi Islands, waar je traditionele weef- en schildertechnieken kunt leren kennen of het lawaai en de opwinding van een plaatselijke rugbywedstrijd van nabij kunt meemaken.

Alice Springs en omgeving
Verblijf in de bekende outbackstad Alice Springs in het rode hart van Australië, slechts 200 kilometer ten zuiden van het geografische middelpunt van het land. Van hieruit kun je een bushwalk of een 4x4-tour maken of met een groep op een kameel door de golvende zandduinen in de Simpson Desert hobbelen. Wandel door Ormiston Gorge en Pound, breng een bezoek aan de adembenemende Glen Helen Gorge en bekijk rotswallaby's bij Simpsons Gab, allemaal in de buurt van de East en West McDonnell Ranges. Fiets ’s ochtends naar Simpsons Gap, ontdek verschillende Aboriginal-kunststijlen op het Tanami Track en bewonder de rotskunst, artefacten en ceremoniële plaatsen in de buurt van de kleine Aboriginal-gemeenschap van St. Teresa.

Katherine en omgeving
Verken de historische pioniernederzetting Katherine en ontdek de oude Katherine Gorge in Nitmiluk National Park. Geniet van de warme bronnen van de Daly River en vis in de afgelegen waterwegen van de Gulf of Carpentaria. Ga op zoek naar zeldzame wilde dieren en wandel door de kloven van Gregory National Park in de buurt van Victoria River en ontspan in het thermisch bad met zandbodem in Mataranka. De ruwe en oude landschappen van Katherine, die zich uitstrekken van de golf van Carpentaria tot aan de grens met Western Australia, nodigen je uit tot een kanovaart, een bushwalk, een vogelobservatie, kamperen en een 4x4-tocht.

Kakadu
Bekijk wilde dieren, watervallen en een van de grootste, voor het publiek toegankelijke gebieden met rotskunst in Kakadje National Park, dat in de Word Heritage-lijst is opgenomen. Maak een bushwalk, ga op zoek naar zeldzame en spectaculaire wilde dieren en duik in de sprankelende waterputten. Zie rijke en gedetailleerde Aboriginal-rotskunstgalerieën. Ervaar Namarrgon, de Lightning Man bij Nourlangie Rock en enkele van ’s werelds mooiste voorbeelden van X-ray-kunst in Ubirr Rock in het noordoosten van Kakadu. In het noorden van het Aboriginal-thuisland Arnhem Land, kun je vanaf de spectaculaire stranden van het Gove Peninsula en in de kreken, riffen en de oceaan van het Cobourg Peninsula gaan vissen. Onderzoek het ecosysteem van Mt Borrodaile samen met een Aboriginal-gids en zie Aboriginal-kunstenaars aan het werk in de traditionele gemeenschap van Oenpelli.

Uluru
Laat je verrassen in Uluru, die 348 meter uit de woestijn oprijst en zich als een kameleon aan het licht en het weer aanpast met schaduwen die zo indrukwekkend zijn dat ze het spektakel van de zonsondergang overtreffen. Leer alles over de culturele betekenis van Uluru terwijl je rondwandelt met een Aboriginal Anangu-gids. Bekijk de grandeur van het nabijgelegen Kata Tjuta – verspreide roodbruine koepels, die miljoenen jaren door erosie zijn ontstaan – in de Valley of the Winds Walk. In het Watarrka National Park wandel je naar de rand van Kings Canyon en zwem je in een waterput in de overvloedige vallei van de Garden of Eden. Wandel naar Kathleen Springs, rijd naar Mereenie Loop of vlieg in een helikopter over het ravijn.

 

Australië

ContinentOceanië
Aantal inwoners22507617
TijdzoneGMT+8
HoofdstadCanberra
RegeringConstitutionele monarchie
TalenEngels
Paspoortverplicht
Visumverplicht
Telefooncode+61

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen