Header
Silhouette
Australië
Oceanië
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Red Centre & Top End Crocodile Rock Adventure Safari

Dag 1 - Van Alice Springs naar Uluru

Uw avontuur begint als we onze eerste stop maken bij de Outback Camel Farm vlakbij Stuarts Well, waar u (op eigen kosten) een ritje op een kameel kunt maken. Nadat u de Stuart Highway heeft verlaten zullen we opnieuw stoppen bij Mount Ebenezer, waar u Aboriginal kunst en handwerk kunt bekijken en kopen. Als we onze reis hervatten, laat u zich dan niet misleiden: de eerste monoliet die u ziet is Mount Conner (Atila) en niet Uluru, die ligt op dat moment nog zo'n honderd kilometer verderop.

Na de lunch en na uw aankomst bij het Uluru-Kata Tjuta National Park stopt u bij het Cultural Centre, waar u indrukken opdoet van de geschiedenis van het gebied en zijn inwoners. Daarna neemt uw gids u mee voor een wandeling rond de voet van 'the Rock'. Degenen die ervoor hebben gekozen te klimmen hebben daar de mogelijkheid toe, mits het weer het toelaat. (Uluru is een heilige plek en de Anangu, de inheemse bewakers, vragen de bezoekers eerbiedig om Uluru niet te beklimmen.) U kunt ook kiezen voor een langere wandeling rond Uluru en het gebied zelf verder verkennen. Dan is het tijd voor de zonsondergang, waarbij u het voortdurend veranderende kleurenpalet van Uluru zult aanschouwen. Na het avondeten, wat kampvuurverhalen en sterren kijken heeft u de optie om in een tent of een *swag te slapen.

*Swag is een warme, comfortabele en stevige slaapzak die speciaal is ontworpen om mee in de open lucht te slapen. 

Dag 2 - Van Uluru & Kata Tjuta naar Kings Canyon

Vandaag staat u vroeg op om getuige te zijn van de zonsopkomst over Uluru, die net zo prachtig is als de zonsondergang. Na het ontbijt en een korte autorit naar Kata Tjuta (the Olgas), een Aboriginal woord voor 'vele hoofden', zult u de 36 gewelven ontdekken die dit stukje aardkorst zo'n bijzondere vorm geven. Uw begeleider neemt u mee voor een hike door de droge rivierbeddingen, langs de gewelven en de prachtige wildernis van de 'Valley of the Winds'. Na de lunch is het tijd om Uluru-Kata Tjuta National Park te verlaten. Na een autorit komt u uiteindelijk aan bij Kings Creek Station, een in bedrijf zijnde veeboerderij met een privékampeerterrein. 

Ontbijt, lunch en diner
Van Uluru & Kata Tjuta naar Kings Canyon

Dag 3 - Van Kings Canyon naar Alice Springs

's Ochtends maakt u een begeleide wandeling langs de torenhoge muren, rotsspleten en plateaus van Watarrka (Kings Canyon). Bezoek het Amfitheater, Lost City en de serene 'Garden of Eden'. Geniet na de lunch van de terugrit naar Alice Springs, waar u aan het einde van de middag aankomt. De accommodatie voor de aanstaande nacht is inbegrepen in de prijs, het diner voor eigen rekening.

Dag 4 - Alice Springs

Vandaag bent u vrij om te doen wat u wilt. U kunt relaxen, maar u heeft ook de optie om de Red Centre buurtschap van Alice Springs te verkennen. Alle activiteiten en maaltijden zijn voor eigen rekening. Uw accommodatie is inbegrepen in de prijs.

Dag 5 - Van Alice Springs naar Banka Banka Cattle Station

U wordt vandaag rond zes uur 's ochtends opgehaald van uw verblijf in Alice Springs, en dan begint onze avontuurlijke reis door de 'Territory'  naar Darwin. Vlak ten noorden van Alice Springs is de Tropic of Capricorn (80% van het Northern Territory ligt ten noorden van dit punt). Verderop langs de route liggen de Devil's Marbles (Karlu Karlu), een verzameling van gigantische granieten rotsblokken die op magische wijze op elkaar balanceren. Onze dag komt tot een einde bij het historische Banka Banka Cattle Station, net ten noorden van Tennant Creek, waar we een nachtje zullen kamperen.

Dag 6 - Van Banka Banka naar Katherine (via Mataranka)

Geen trip naar de 'Territory' is compleet zonder een bezoek aan de Daly Waters Pub, een belangrijke bar voor ontdekkers en drovers (mannen die vroeger vee over grote afstanden verplaatsten) uit lang verloren dagen. Tegenwoordig is het een geweldige plek om naartoe te gaan voor een koud biertje, een beetje geschiedenis en een 'fair dinkum outback experience'! Later vandaag kunt u een heerlijk bad nemen in de thermische baden van Mataranka, een weelderige oase die wordt omgeven door 'papierschorsbomen'.  Nadien reist u verder naar Katherine, waar u uiteindelijk arriveert bij onze kampeerplek voor vannacht. 

Dag 7 - Van Katherine naar Darwin (via Nitmiluk National Park)

Uw gids zal u vandaag vroeg wekken voor de korte rit naar het Nitmiluk (Katherine Gorge) National Park, dat eigendom is van de Jawoyn Aboriginals. Oud zandsteen is uitgehouwen door de Katherine River waardoor een diep en pittoresk ravijn is gecreëerd. Wellicht vindt u het leuk om een boottocht te maken of om met een kano door het vredige water te peddelen (beide zijn optioneel en verbonden aan extra kosten). Gebruik de middag om te relaxen en te genieten van het veranderende landschap terwijl we naar het cosmopolitische Darwin afreizen. Uw accommodatie in Darwin is inbegrepen in de prijs.

Dag 8 - Van Darwin naar Kakadu National Park

De eerste stop van uw Top End-avontuur is de Mary River Wetlands, beroemd om de 250 vogelsoorten die het huisvest, evenals de hoogste concentratie zoutwaterkrokodillen in het zuidelijk halfrond. U leert het gebied kennen tijdens een informatieve boottocht over de Mary River, waarbij u krokodillen en andere wilde dieren kunt spotten.

U maakt kennis met het aan de South Alligator River gelegen Kakadu National Park, waar u ook zult lunchen. Het Bowali Visitor Centre is een geschikte plek om nog wat Aboriginal kunst en handwerk te kopen voor u naar Ubirr vertrekt, waar u in de namiddag aan zult komen. In Ubirr kunt u een uitgebreide variatie aan Aboriginal rotskunst bezichtigen, die door uw gids zal worden toegelicht. Hier krijgt u te horen over de 'Rainbow Serpent' en maakt u een klim naar de Nadab Lookout, vanaf waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de omliggende uiterwaarden en het daarachter liggende Arnhem Land. 's Avonds volgt een diner en een overnachting op ons privé-kampeerterrein in Cooinda.

Dag 9 - Van Kakadu National Park naar Litchfield National Park

De juwelen van het Kakadu National Park wachten vandaag. Vroeg vertrek naar Twin en Jim Jim Falls. Verken de Twin Falls kloof, die bereikbaar is via een 4x4 route, een oversteek per boot en een rotsachtige wandelroute. Eenmaal daar kan u ontspannen op de zandoevers en de watervallen bewonderen. Er is nog een 4x4 route op weg naar Jim Jim Falls, waar een wandeling door het regenwoud en over rotsblokken ons naar de waterval en zwembad brengt die omringd wordt door 150 meter kliffen. Deze namiddag vertrekken we naar Litchfield Nationaal Park waar we kamperen op een privaat terrein. 

Dag 10 - Van Litchfield National Park naar Darwin

Vandaag is gereserveerd voor het verkennen van de watervallen, de bronwaterstroompjes en ruige zandstenen hellingen. Hoogtepunten zijn de grote magnetische termietenheuvels en de Wangi Falls, waar u in kunt zwemmen en rondom kunt hiken (seizoensgebonden). Neem voor vertrek een laatste duik in de watervallen bij Buley Rockhole. In de vroege avond zult u ten slotte aankomen in Darwin.Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

  • Ervaren gids
  • Transport in minbus met airco
  • Bezoeken en maaltijden zoals aangegeven in het programma
  • Kampeermateriaal
  • Drinkwater
  • Inkomgeld nationale parken


Exclusief

  • Zeker meenemen: hoed, zonnemelk, wandelschoenen, zaklamp, muggenspray, slaapzak (kan je huren voor 20AUD) en drinkbus.
  • Internationale vluchten

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo