Header
Silhouette
Australië
Oceanië
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


The Explorer’s Way Comfort

Dag 1 - Darwin-Katherine

Tussen Darwin en Port Augusta ligt de Stuart Highway, ook wel de Explorer’s Way genoemd. De 3200 kilometer lange weg doorkruist het dorre platteland in het zuiden tot het tropische Top End in het noorden. Bezoek het Nitmiluk Nationaal Park met zijn 13 ravijnen gevormd door de Katherine rivier. Vooral de bergkloof Katherine Gorge is een bezoekje waard.

 

Dag 2 - Katherine

Bezoek het Nitmiluk Nationaal Park met zijn 13 ravijnen gevormd door de Katherine rivier. Vooral de bergkloof Katherine Gorge is een bezoekje waard.

Dag 3 - Katherine - Tennant Creek

Het nabijgelegen Elsey National Park is een juweeltje, met zijn beekjes, watervallen, thermische waterbronnen, weelderige flora en wilde dieren.

Dag 4 - Tennant Creek - Alice Springs

100 kilometer ten zuiden van Tennant Creek bevindt zich het Devils Marble Conservation Reserve (Aborginals zeggen Karlu Karlu), een heilig gebied voor de traditionele Aboriginal-eigenaren. Het park heeft een netwerk van wandelpaden waar u rond kunt dwalen. Als u uw weg vervolgt stuit u even later op Wycliffe Well, een plek waar naar het schijnt regelmatig UFO’s worden gespot. 35 kilometer ten noorden van Alice Springs passeert u de Tropic of Capricorn. In de loop der decennia heeft Alice Springs zich ontwikkeld van een simpel telegraafstation tot een moderne stad, maar met de Australische outback nog altijd om de hoek.

Dag 5 - Alice Springs - Kings Canyon

Er zijn twee routes die naar Kings Canyon leiden: Lasseter Highway en Luritja Road. Als u een auto met vierwielaandrijving heeft, dan kunt u het Watarrka National Park in via de Mereenie Loop Road, een binnenweg van de West MacDonnell Ranges naar Kings Canyon. De totale afstand van Alice Springs naar Kings Canyon is dan 357 kilometer. Een echte aanrader in Kings Canyon is de Rim Walk: deze drie uur durende wandeling leidt langs zandstenen muren die hun definitieve vormen hebben gekregen door erosie. Op verschillende punten kunt u over de kliffen uitkijken en een blik in de afgrond werpen, die soms wel 270 meter diep is.

Dag 6 - Kings Canyon - Uluru

Ga via de Larapinta Drive terug naar Lasseter Highway en volg dan de Red Centre Drive totdat u na zo’n 150 kilometer Yulara bereikt. U passeert Curtin Springs Roadhouse en Cattle Station. Het Curtin Springs Station heeft twee bedrijven; de Wayside Inn en een veeboerderij voor rundvleesproductie van 1 miljoen hectare. Vlakbij ligt Mount Conner. Er worden excursies aangeboden voor een bezoek aan de berg of de veeboerderij.

Dag 7 - Vrije dag

Vandaag kunt u zelfstandig het gebied van Uluru en Kata Tjuta ontdekken. Het hotel biedt gratis activiteiten aan, zoals een culturele dansworkshop, speer- en boemerangwerpen, kunstmarkten en interactief didgeridoo-spelen.

Dag 8 - Uluru - Coober Pedy

Vandaag heeft u een lange reis voor de boeg door de outback. Ga via Lasseter Highway terug naar Stuart Highway en rijd verder in zuidelijke richting. Na ongeveer 510 km passeert u de grens met Zuid-Australië. Het dorp Marla heeft een benzinestation en een supermarkt. 15 kilometer voordat u Coober Pedy bereikt steekt u de Moon Plain over, een uitgestrekte rotsvlakte die u misschien herkent als het landschap uit de film Mad Max.

Dag 9 tot 10 - Coober Pedy - Flinders Ranges (544km / 7.5 uur)

Vertrek vroeg want het is een lange rit naar Flinders Ranges. Stop onderweg in Hawker voor de Aboriginal rotstekeningen in de Yourambulla grotten. U kan een aantal wandelroutes volgen of een rondvlucht maken.

Dag 11 - Wilpena Pound - Adelaide (455 km / 5.5 uur)

Rij door de Barossa Valley, de wijnregio van Zuid-Australië, alvorens aan te komen in Adelaide.Andere formule(s)

De andere formule(s) bevat(ten) alleen andere overnachtingsplaatsen.


Inclusief

 • 10 nachten verblijf
 • maaltijden zoals vermeld in het programma
 • gratis Nederlandstalige Insight Guide Australië


Exclusief

 • vluchten
 • huurwagen
 • optionele activiteiten
 • parkgelden
 • overige maaltijden
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • reisverzekering

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen