Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


Ubirr

Ubirr is gelegen in het Kakadu National Park en is een grote verzameling van Aboriginal rotstekeningen die hun voedsel, de cultuur en de wetten afbeeldt. De kunst verschilt van plaats tot plaats, soms met nieuwere tekeningen over oudere en in verschillende stijlen. De meest indrukwekkende zijn de Mabuyu, Namarrgarn Sisters en de Rainbow Serpent.

De Rainbow Serpent of Garranga'rreli zoals ze gekend is onder haar lokale naam is een mythisch wezen dat door Ubirr reisde in menselijke vorm. Zij verfde haar eigen beeld op de rots om haar aanwezigheid tot in de eeuwigheid te laten herinneren. Sporen van haar doortocht zijn ook te zien in het nabije Manngarre regenwoud.

Het land van Ubirr had een voedingrijke bodem en vele wilde dieren tijdens de laaste 1500 jaar. De rotstekeningen in de hoofdgalerij tonen de weelde aan voedsel die de aboriginals toen hadden: vissen, mosselen, wallabies, egels en yams (een soort zoute aardappel). Daarnaast zie je ook tekeningen over de eerste contacten met de "witte mensen".

Al deze prachtige rotskunst krijg je te zien tijdens een wandeling over een circuit van 1 kilometer. 

Bevindt zich in de regio

Bevindt zich in de regio

Northern Territory

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo