Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Regio's in Nieuw-Zeeland

Noordereiland

Noordereiland

Het Noordereiland is een van de twee grote eilanden waaruit Nieuw-Zeeland bestaat. Het andere grote eiland is het Zuidereiland en beide worden van elkaar gescheiden door de Straat Cook. Naast deze twee eilanden omvat Nieuw-Zeeland nog een groot aantal kleinere eilanden.

Qua oppervlakte neemt het Noordereiland de 14de plaats in op de ranglijst van grote eilanden wereldwijd. Van noord naar zuid meet Noordereiland maximaal 800 km en de breedte maximaal 400 km. Het heeft een oppervlakte van 114453 km² en het hoogste punt is 2797 m. Het landschap wordt gedomineerd door vulkaankegels en nog een aantal actieve vulkanen. Tektonisch ligt het eiland op de grens van de Pacifische Plaat en de Australische Plaat. De natuurlijke haven van de hoofdstad Wellington is een ondergelopen caldera, net zoals het grootste meer van Nieuw-Zeeland bij Taupo. Verder zijn er veel geisers en warmwaterbronnen te vinden.

Zuidereiland

Zuidereiland

Het Zuidereiland is een van de twee grote eilanden waaruit Nieuw-Zeeland bestaat. Het andere grote eiland is het Noordereiland en beide worden van elkaar gescheiden door de Straat Cook. Naast deze twee eilanden omvat Nieuw-Zeeland nog een groot aantal kleinere eilanden.

De lengte van noord naar zuid bedraagt ongeveer 800 km en op z'n breedst is het Zuidereiland ruim 300 km. Het westen en oosten worden van elkaar gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen: een bergrug die van noord naar zuid loopt en toppen bevat tot 3724 meter en gletsjers zoals de Fox gletsjer en de Franz Josefgletsjer. De oppervlakte is 150.718 km². Tektonisch ligt het eiland op de grens van de Pacifische Plaat en de Australische Plaat maar in tegenstelling tot het Noordereiland zijn er op het Zuidereiland geen actieve vulkanen te vinden. In het zuidwesten ligt de regio Fiordland met onder andere de fjorden Doubtful Sound en Milford Sound.

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo