Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Steden in Nieuw-Zeeland

Arrowtown

Arrowtown

Arrowtown is een plaats met circa 1700 inwoners op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een goed bewaard gebleven goud-mijnstad op circa 20 km van Queenstown. In 1862 ontdekte een klein groepje mijnwerkers goud in de rivier Fox. Binnen enige weken hadden ze 113 kg verzameld. Als gevolg van deze vondst groeide de bevolking van Arrowtown tot meer dan 7000 inwoners. Na 1865 speelden Chinese mijnwerkers een grote rol in de geschiedenis van Arrowtown. Zij gingen er werken toen de goudkoorts de Europese mijnwerkers naar de Westkust had gelokt.

Auckland

Auckland

Auckland is het dichtstbevolkte stedelijk gebied van Nieuw-Zeeland, gelegen op het Noordereiland. De agglomeratie bestaat uit meerdere steden en districten, die in 2010 op bestuurlijk niveau werden samengevoegd. Het gebied heeft ruim 1,4 miljoen inwoners, ongeveer een derde van de gehele Nieuw-Zeelandse bevolking, waarvan ruim 400.000 in Auckland City leven.
Auckland ligt op een landengte tussen de Golf van Hauraki en de Tasmanzee. De landengte is op het smalste punt minder dan twee kilometer breed. Rondom deze landengte bevinden zich twee natuurlijke havens: Waitemata Harbour in het noorden en Manukau Harbour in het zuiden. De eerste mondt uit in de Golf van Hauraki en de laatste in de Tasmanzee. Het is een van de weinige steden in de wereld die twee havens heeft aan twee grote wateren.
In het westen bevinden zich de Waitakere Ranges, een heuvelrug die tot de westkust reikt en aldaar wordt gekenmerkt door de hoge kliffen die tussen de surfstranden uitsteken. In het zuidoosten van de regio vormen de heuvels van de Hunua Ranges het grensgebied.

Blenheim

Blenheim

Christchurch

Christchurch

Dunedin

Dunedin

Havelock

Havelock

Havelock is een kustplaats in de regio Marlborough op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland, aan het uiteinde van de Pelorus Sound (fjord), één van de Marlborough Sounds. Havelock is het centrum van de Nieuw-Zeelandse mosselindustrie.

Hokitika

Hokitika

Kaikoura

Kaikoura

Napier

Napier

Nelson

Nelson

Queenstown

Queenstown

Rotorua

Rotorua

Rotorua ligt zo'n 234 kilometer ten zuiden van Auckland. Het idyllische landschap geeft het een erg rustige indruk, maar toch is het bij toeristen enorm in trek. De unieke kleuren die eigen zijn aan alle geothermische verschijnselen zijn hier zonder twijfel de 'boosdoener' van.

De unieke geothermische verschijnselen zijn uiteraard niet het enige wat u hier kan bewonderen. Kilometerslange weelderige bossen, mooie weides, meren met zuiver blauw water,... het is de habitat van vele kampeerders en watersporters.

Wellington

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad ligt in het zuiden van het Noordereiland en is genoemd naar de hertog van Wellington. Het is de op een na grootste agglomeratie van het land. Wellington zelf telt 178.000 inwoners. De agglomeratie Groot-Wellington telt 363.400 inwoners.

De grote financiële instellingen van Nieuw-Zeeland zijn verdeeld over Wellington en Auckland (dat tot 1865 de hoofdstad was), sommige instellingen hebben hoofdkantoren in beide steden. Wellington is Nieuw-Zeelands politieke hoofdstad. Het parlement en de hoofdkantoren van alle ministeries en departementen zijn er gehuisvest. Wellington wordt ook vaak omschreven als het culturele centrum van het land en is thuis aan onder andere een film- en theaterindustrie van wereldklasse, Te Papa (het nationaal museum van Nieuw-Zeeland) en Wellington Botanic Garden.

Wellington is vernoemd naar Arthur Wellesley, de eerste hertog van Wellington. De titel van het hertogdom is afkomstig van de stad Wellington in Engeland. In het Maori heeft Wellington twee namen, Te Whanganui-a-Tara doelt op de haven van Wellington en betekent de grote haven van Tara. De andere naam is Pōneke en wordt ontmoedigd omdat vermoed wordt dat het gewoon een verbastering is van een Engelse bijnaam voor de stad: Port Nick (kort voor Port Nicholson)

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo