Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Cookeilanden

Introductie

De 15 eilanden die behoren tot de Cook Eilanden liggen in het hart van de Stille Oceaan, halfweg tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Door het kristalheldere water, de prachtige bergen en regenwouden, de witte zandstranden en de authentieke, gastvrije inwoners mag men deze archipel een pure oase noemen. Men kan hier uitstekend duiken en snorkelen naar de kleurrijke koraalriffen en vissoorten. Relaxen, zich cultureel verrijken, op avontuur gaan of een combinatie daarvan? Het kan allemaal! 

Klimaat

Op de Cook Eilanden heerst een tropisch klimaat, aangenaam warm en zonnig het hele jaar door. Er is een duidelijk regenseizoen van november tot april waarin ook de tropische cyclonen voorkomen en een droog seizoen van mei tot oktober. De natste maanden zijn januari tot april waarbij de buien meestal kort maar hevig zijn. De temperaturen schommelen het ganse jaar tussen 21° en 28°C. 

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

zomer: -12u • winter: -11u.

Visum & paspoort

bij aankomst ontvangt u een toeristenvisum geldig voor maximaal 31 dagen. Verlengen kan tegen betaling. Als u de Cookeilanden per boot verlaat, dient u een vertrektaks te betalen.

Betaalmogelijkheden

de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). U kan ter plaatse euro’s wisselen op de luchthaven of in banken in de centrale steden. Kredietkaarten worden in de hotels en in de meeste restaurants en winkels aanvaard.

Gezondheid

Er zijn geen verplichte inentingen, maar volgende vaccinaties zijn aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A. Bescherm U zowel overdag als ’s nachts tegen muggenbeten.

Feestdagen

Taal

Engels en Rarotongaans.

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo