Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Frans-Polynesië

Introductie

Frans-Polynesië bestaat uit 118 eilanden. Namen als Tahiti, Bora Bora, Moorea,… roepen visioenen op van paradijselijke stranden. Maar niets kan je voorbereiden op de schoonheid van het adembenemende landschap van de torenhoge vulkanische toppen, de ruige kliffen, de smaragdgroene lagunes en de prachtige stranden met palmbomen. Ondanks dat de regio sterk beïnvloed werd door de Fransen, heeft ze haar eigen kleurrijke cultuur weten te behouden door middel van traditionele gerechten, muziek en lokale ambachten. Duikers en snorkelaars kunnen genieten van het buitengewone marine leven, terwijl wandelaars de weelderige vulkanische bergen kunnen verkennen. Met zijn opmerkelijke landschappen, divers zeeleven en fascinerende cultuur is het geen wonder dat Frans-Polynesië één van de meest exclusieve en populaire toeristische bestemmingen van de Stille Oceaan is geworden. 

Klimaat

Tropisch vochtig en warm klimaat met temperaturen die kunnen variëren tussen 24°C en 30°C. Frans-Polynesië kent 2 seizoenen: van mei tot oktober is het klimaat droger dan de rest van het jaar met koelere temperaturen. In dit seizoen is er een gemiddelde temperatuur van 25°C. Van november tot april heerst het regenseizoen met vooral hevige buien in de maanden december en januari. 

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

zomer: -12u • winter: -11u.  

Visum & paspoort

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugreis.
Visum: Geen visum voor een verblijf van maximum 90 dagen.
Indien u via de Verenigde Staten vliegt moet u online het ESTA formulier invullen (ten laatste 72u voor afreis) op https://esta.cbp.dhs.gov

Betaalmogelijkheden

: De CFP-Frank (XPF). U kan ter plaatse euro’s wisselen. Kredietkaarten worden in de hotels en in de meeste restaurants en winkels aanvaard. Op de kleinere eilanden voorziet u best cash. 

Gezondheid

Er zijn geen verplichte inentingen, maar volgende vaccinaties zijn aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A. Vaccinatie tegen gele koorts is verplicht indien u aankomt in Frans-Polynesië vanuit een land waar gele koorts voorkomt (of er langer dan 12u in transit verbleef). Bescherm U zowel overdag als ’s nachts tegen muggenbeten. 

Telefoon

+689

Feestdagen

Taal

Frans, Tahitiaans en enkele lokale talen. Er wordt ook Engels gesproken.

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo