Header
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.

Landinformatie Vanuatu

Introductie

Vanuatu belooft een dramatisch landschap vol opwinding, avontuur en ontspanning. Sta op de rand van een actieve vulkaan en geniet van het vuurwerk. Trek de ongerepte regenwouden in en kom oog in oog te staan met oeroude stammen. Of reis van eiland naar eiland en verken de weelderige tropische stranden voordat u een duik neemt om te snorkelen op de spectaculaire riffen of te duiken naar scheepswrakken. Alle eilanden hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen en attracties die de reis onvergetelijk zullen maken. 

Klimaat

Vanuatu heeft een heerlijk subtropisch klimaat dat het hele jaar door bijna eindeloze zonneschijn betekent met milde temperaturen. De zomer loopt van november tot maart, de gemiddelde temperatuur is 28°C en het kan er heet, nat en vochtig zijn. De winter loopt van april tot september en de temperatuur is dan gemiddeld 23°C. De warmere maanden van december tot april zijn ook de natste met veel regen in elke maand. De zomermaanden maken deel uit van het tropische cycloonseizoen. De meeste resorts bevinden zich in het zuidelijke deel van Vanuatu waar het minder vochtig is, er minder regen valt en er minder kans is op extreme klimatologische omstandigheden. 

Warme temperatuur
Zachte temperatuur
Koude temperatuur

Kies een stad

Location marker {{city.place}}

{{climateInfo.month}}

{{climateInfo.data.min}}°C
{{climateInfo.data.max}}°C
Temperature type
Rain
{{climateInfo.data.rain}}/mm
{{climateInfo.data.sun}}u zon/dag
Sun

Geen klimaat tabel beschikbaar.

Tijdzone

zomer: +9u • winter: +10u.

Visum & paspoort

Een internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugreis. 

Visum: Bij aankomst ontvangt u een toeristenvisum geldig voor maximaal 30 dagen. 

 

Betaalmogelijkheden

de Vatu (VUV). U kan ter plaatse euros wisselen of geld afhalen. Kredietkaarten worden in de hotels aanvaard. Voorzie voldoende cash, zeker als u naar de kleinere eilanden reist. 

Gezondheid

Op Espiritu Santo en Malakula is er een belangrijk malariarisico dus wordt gebruik van muggenwerend middel in combinatie met malariapillen aangeraden. Op de overige eilanden is het risico beperkt. Er zijn geen verplichte inentingen, maar volgende vaccinaties zijn aanbevolen: DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A. 

Feestdagen

Taal

Engels

Terug naar boven

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen