Header
Silhouette
Mood picture
Er zijn geen reizen gevonden die beantwoorden aan deze criteria.


San (Bosjesmannen)

Op de meeste farms in de omgeving van Ghanzi werken groepjes San (Bushman), levend op een snijpunt van traditie en moderniteit. Sommigen van hen leven deels in de 'bewoonde' wereld en deels in de Kalahari woestijn waar ze letterlijk moeten overleven. Er zijn totaal geen voorzieningen. De San leeft er van de jacht en andere oude patronen. Anderen kunnen dit leven niet meer aan en leven permanent op een farm waar ze zo goed en kwaad als het gaat hun tradities proberen te bewaren.

San zijn nog steeds heel goed in spoorzoeken en lezen de natuur als een boek. Ze kennen de werking van planten en de veranderingen in de natuur. Ook tradities als de trance-dans worden in ere gehouden. Tijdens deze dans rondom het vuur zingen en klappen vrouwen een ritmisch gezang waardoor dansende mannen rond het vuur in trance raken en verbinding maken met het goddelijke.

Op sommige farms is het mogelijk om deze trance dans mee te maken - een ervaring die lang bij blijft. De San is een bijzonder hartelijk en tolerant persoon, ook naar vreemden. Ze hebben er geen probleem mee deze ervaring met buitenstaanders te delen.

Bevindt zich in de regio

Excursies

Wandeling met Bosjesmannen

Bevindt zich in de regio

Ghanzi

Ontvang onze aanbiedingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Lees hier onze privacy policy

Ontdek onze brochures

Neem een kijkje in onze brochures of bestel uw gratis exemplaar.

Bekijk onze brochures

Bekijk onze video's

Bekijk de inspirerende video's op ons Vimeo-kanaal met tal van reisreportages.

Live To Travel op Vimeo

Onze aanbiedingen