Frans-Polynesië

Inspiratiebron voor kunstenaars

Frans-Polynesië bestaat uit 118 eilanden met namen zoals Tahiti, Bora Bora, Moorea,… die visioenen van paradijselijke stranden oproepen. Maar niets kan u voorbereiden op de schoonheid van het adembenemende landschap van de torenhoge vulkanische toppen, de ruige kliffen, de smaragdgroene lagunes en de prachtige stranden met palmbomen.

Ondanks dat de regio sterk beïnvloed werd door de Fransen, heeft ze haar eigen kleurrijke cultuur weten te behouden door middel van traditionele gerechten, muziek en lokale ambachten. Duikers en snorkelaars kunnen genieten van het buitengewone mariene leven, terwijl wandelaars de weelderige vulkanische bergen kunnen verkennen. Met zijn opmerkelijke landschappen, divers zeeleven en fascinerende cultuur is het geen wonder dat Frans-Polynesië één van de meest populaire en exclusieve bestemmingen van de Stille Oceaan is geworden. 

Reisaanbod

Essentiële weetjes

Reisformaliteiten

Gezondheid

Tijdsverschil

Beste reistijd  

Tropisch vochtig en warm klimaat met temperaturen die kunnen variëren tussen 24°C en 30°C. Frans-Polynesië kent 2 seizoenen: van mei tot oktober is het klimaat droger dan de rest van het jaar met koelere temperaturen. In dit seizoen is er een gemiddelde temperatuur van 25°C. Van november tot april heerst het regenseizoen met vooral hevige buien in de maanden december en januari. 

Papeete J F M A M J J A S O N D
Max. °C 32 32 32 32 31 30 30 30 30 31 31 31
Min. °C 22 22 22 22 21 21 20 20 21 21 22 22
Gem. neerslag (mm) 229 217 219 123 64 50 23 34 44 78 129 196
Uren zon per dag 7 7 7 8 7 7 8 8 8 8 7 6
Legende reisperiodes
  • Ideaal
  • Zeer goed
  • Goed
  • Afgeraden

Tahiti

Tahiti is het economische hart van Frans-Polynesië. Aangezien alle vluchten in de hoofdstad Papeete aankomen, zal uw reis daar beginnen en eindigen. Hoewel u misschien in de verleiding komt om meteen door te reizen, kan u er gerust een dag of twee blijven. Tahiti vormt een interessant contrast met sommige van de meer afgelegen eilanden.

Moorea

De aantrekkingskracht van Moorea komt niet als een verrassing; het eiland is een natuurwonder. Acht kenmerkende bergtoppen vormen een ruig silhouet dat zichtbaar is vanaf de westkust van Tahiti. De oude vulkaankrater die nu een prachtige vallei is, leent zich perfect om te wandelen, paardrijden of quadbiken. Ook duikers en snorkelaars worden er meteen verliefd op het kleurrijke onderwaterleven.

Bora Bora

Bora Bora verwondert met schitterende landschappen en luxueuze waterbungalows die er nog spectaculairder uitzien dan op foto. Of u nu graag het avontuur opzoekt of liever een dag aan het witte zandstrand doorbrengt, de opties zijn eindeloos. Het heldere water en omringende rif staan garant voor een onvergetelijke duikervaring met onder meer reuzenmanta’s die door de koraaltuinen glijden.

Taha’a

Wie de paden van het eiland Taha’a bewandelt, ontdekt een weelderige vegetatie en charmante kleine dorpjes. Niemand haast zich hier, dus neem vooral de tijd om langs te gaan bij een parelkwekerij of de zachte aroma's van de vanilleboerderijen op te snuiven.

Huahine

Huahine is een immense tropische jungle vol fruitplantages. Een wandeling naar de top van Mount Pohue Rahi leidt u door een wildernis van wilde bloemen en pijnbomen naar een adembenemend uitzicht vanaf de top. Al snorkelend kan u de koraalriffen en grotten verkennen, maar u kan er ook diepzeevissen, kanovaren of de zonsondergang aanschouwen aan boord van een zeilboot.

Raiatea

Als eerste Polynesisch eiland dat werd bewoond, herbergt Raiatea tal van archeologische schatten. Hier vonden eeuwen geleden inwijdingsceremonies en internationale bijeenkomsten plaats. Haar uniek en fascinerend erfgoed geeft het eiland een intrigerend karakter.

Tetiaroa

Tetiaroa, vooral bekend als het privé-eiland van Marlon Brando, is een toevluchtsoord geschikt voor royals. Ooit diende dit atol als zomerverblijf voor de voormalige stamhoofden en koningen van Tahiti, maar het eco-vriendelijke, hyperluxueuze resort “The Brando” heeft daar verandering in gebracht.

Marquesas of Markiezenarchipel

De Marquesaseilanden, 1500 km ten noordoosten van Tahiti, bestaan uit 12 eilanden, waarvan slechts zes bewoond zijn. Deze eilanden, rijk aan geschiedenis en legendes, onthullen landschappen van primitieve schoonheid: bergachtige pieken, duizelingwekkende watervallen, en baaien met majestueuze decors die ooit de ziel van kunstenaars zoals Paul Gauguin en Jacques Brel hebben geraakt. Andere eilandengroepen in Frans-Polynesië zijn de unieke Tuamotu Islands aan het einde van de wereld, de minst bevolkte Gambier Islands en de Austral Islands ten zuiden van Tahiti.